Over onsNieuwsRegiobijeenkomsten: nuttig en aangenaam!
6 december 2021

Regiobijeenkomsten: nuttig en aangenaam!

In een jaar waarin evenementen onder een vergrootglas lagen, lukte het Plantion om veilig een aantal regiobijeenkomsten te organiseren. Een belangrijke stap naar meer betrokkenheid tussen leden, gastleden en marktplaats Plantion.

“We willen onze leden en gastleden laten zien waar Plantion naar toegaat en ook graag horen wat er speelt onder de leden en gastleden. Daarom organiseren we regiobijeenkomsten”, zegt Mariska Maasse van de projectgroep Betrokkenheid. Over de opzet van de bijeenkomsten is goed nagedacht: steeds bij een (gast)lid, een rondleiding op het bedrijf, een programma met korte presentaties, een langer informeel gedeelte én heerlijke soep met broodjes van Plantion’s huiscateraar Robert Schreiner. Kortom: nuttig én vooral ook aangenaam!

Goed bezocht

Op 24 juni beleefde regio Arnhem/Nijmegen de primeur met een bijeenkomst bij Willemsen-Weijs in Gendt, het bedrijf van onze voorzitter René Willemsen. In september volgden er bijeenkomsten in de regio ApeldoornZutphen bij Kwekerij Jan Hartink in Twello en in de regio Noord bij Kwekerij Bernhard in Luttelgeest. In oktober waren we te gast in Midden-Nederland bij Topline Gerbera in Tuil en in Zuid-Holland bij Royal Roses in Leidschendam. Mariska: “De bijeenkomsten werden goed bezocht en verliepen in een prettige sfeer.”

Ruimte voor kritiek

Terugkijkend is een eerste voorzichtige conclusie dat leden en gastleden zich thuis voelen bij Plantion. Daarbij is er ook ruimte voor een kritisch geluid. Mariska: “Er is behoefte aan meer contact vanuit Plantion, het klokaanbod moet beter en er mag meer focus op bemiddeling snijbloemen. Het is fijn dat we deze opmerkingen horen, want we willen het als Plantion graag zo goed mogelijk doen voor onze leden en gastleden.”

Vragen en suggesties

Ook worden er belangrijke vragen gesteld over de plannen van Plantion de komende jaren. Hoe wil Plantion de innovaties financieren? Heeft het verder openstellen van Klok Voorverkoop geen negatief effect op de klokpresentatie? En er zijn goede suggesties: laat kopers zien waar een product vandaan komt, geef een melding wanneer een kar verkocht is, zorg op tijd voor opvolging van medewerkers die met pensioen gaan, zet producten via meer dan één kanaal in de markt.

Heeft u een vraag of suggestie, dan kunt u die altijd stellen aan uw relatiebeheerder of u stuurt een mail naar cooperatie@plantion. Graag zelfs!

Raad van de Toekomst

Hoe ziet de sierteeltwereld er over pakweg tien jaar uit en wat betekent dit voor Plantion? Is er straks nog behoefte aan een fysieke marktplaats of gaat alles digitaal? Hoe kunnen we de coöperatie bestuursvorm vernieuwen? Welke stappen moet Plantion nemen in duurzaamheid? De Raad van de Toekomst gaat over dit soort vragen nadenken en advies uitbrengen. Plantion heeft hiervoor een twintigtal kwekers, medewerkers en klanten tot 40 jaar benaderd. Het is de bedoeling dat de raad drie keer per jaar samenkomt bij Plantion of op een inspirerende locatie elders. Op 11 november was de eerste kennismaking. Informatie over de Raad van de Toekomst via Mariska Maasse of Ellis van Verseveld: cooperatie@plantion.nl.