Over ons

Verbindend in bloemen en planten – Bloemenveiling Plantion is het meest complete en klantgerichte inkoopcentrum voor bloemisten, eigenaren van tuincentra en alle andere groenprofessionals in de sierteeltsector. In de afmijnzaal van Plantion wordt ’s ochtends op drie klokken geveild. Bemiddelaars leggen internationaal directe verbindingen tussen kwekers en grote afnemers. In het groencentrum maken klanten hun keuze uit een uniek assortiment bomen en struiken. En er is een aantrekkelijk groothandelscentrum.

Naast de fysieke inkoopkanalen biedt Plantion haar klanten ook goede online mogelijkheden om producten te bestellen en zelfs bezorgd te krijgen. Dit speelt zich allemaal onder één dak af, in het centraal gelegen Ede. Ontdek alles over ons! Is Plantion ook jouw inkoopcentrum?

Organisatie

Verbindend in betrokkenheid – Plantion is een coöperatie waarvan ongeveer 306 overwegend Nederlandse kwekers van bloemen en planten lid zijn. De leden zijn de belangrijkste aandeelhouders van Plantion. Met hun producten, vakmanschap en betrokkenheid vormen zij de basis van het bedrijf.

De coöperatieve rechtsvorm van Plantion brengt een specifieke dynamiek met zich mee. Continuïteit en lange termijnvisie zijn belangrijker dan winstmaximalisatie op korte termijn. Dit veronderstelt een betrokken houding van de leden en oog voor het gezamenlijke belang. Transparantie staat hoog in het vaandel.

Het bedrijf Plantion betrekt de leden daarom zoveel mogelijk bij de bedrijfsvoering en organiseert bijeenkomsten om met elkaar over de gang van zaken en strategische keuzes van gedachten te wisselen. Hoe meer leden zich met elkaar verbonden voelen, hoe beter Plantion kan inspelen op ontwikkelingen binnen en buiten de sierteelt.

Wil je meer te weten komen over ons? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

MLTP 2022-2025

Raad van de Toekomst

De Raad van de Toekomst is in november 2021 opgericht en bestond uit 22 jonge kwekers, inkopers, transporteurs en medewerkers en is een belangrijk klankbord voor Plantion.

In de eerste opzet wilden we vertegenwoordigers uit de hele keten betrekken. Jongeren tot 35 jaar van alle schakels verbinden en op die wijze tot nieuwe ideeën komen. Die gedachte was goed, maar in de praktijk blijkt dat het tijdsbeslag voor velen te groot is, waardoor er veel afzegging waren en was het delen van vertrouwelijke informatie lastig.

Daarom is gekozen voor een Raad van de Toekomst 2.0. Deze bestaat uit kwekers en enkele medewerkers. De raad wisselt met jonge collega’s uit de sierteelt regelmatig van gedachten over toekomstbestendig ondernemen.

Lees meer

01

1917 – De geschiedenis van onze achterliggende veilingen gaat meer dan honderd jaar terug. Veel kleinere regionale veilingen zijn in de loop der jaren samengevoegd tot grotere regionale marktplaatsen.

Lees meer
02

2008 – Bloemenveiling Oost Nederland en Veiling Vleuten gingen samen op in Plantion.

Lees meer
03

2010 – Twee jaar na de start van Plantion werden de locaties In Bemmel en Utrecht ingeruild voor de huidige marktplaats in Ede. Op deze moderne en goed bereikbare locatie heeft Plantion haar slagkracht vergroot door bestaande aanvoerders en inkopers te behouden en nieuwe partijen uit Nederland en omringende landen aan zich te binden.

Lees meer
04

Heden – Het gebouw van Plantion is een landmark aan de A30: een langgerekt, geleidelijk oplopend pand dat uiteindelijk als een bloemstengel de lucht in schiet. De kantoren, de afmijnzaal, een groencentrum en een groothandelscentrum grenzen alle aan een centraal gelegen, overdekte parkeervoorziening waardoor een klant in één keer al zijn inkopen kan doen. Dit draagt bij aan de persoonlijke sfeer waardoor elke bezoeker van Plantion zich welkom voelt.

Lees meer