fbpx

Verbindend in bloemen en planten

Over Plantion

Plantion is een bruisende marktplaats voor bloemisten, hoveniers en detaillisten! Dagelijks in de vroege ochtend kopen bloemisten op de klokveiling verse, heerlijk geurende producten voor hun winkels. Door middel van persoonlijk contact koppelt de afdeling bemiddeling kopers en kwekers aan elkaar. Hoveniers komen naar het groencentrum voor een uniek assortiment bomen en struiken. En detaillisten halen prachtige bloemen, planten en accessoires in het groothandelscentrum. Veel producten zijn tevens via de Plantion Digitale Marktplaats verkrijgbaar.

Plantion is erg compleet, zeer professioneel maar ook gemoedelijk en overzichtelijk. Onze dienstverlening is klantgericht, de benadering hartelijk. Kwekers en kopers zijn bij ons geen nummer maar hebben een naam. Dat is hoe wij graag werken, u hopelijk ook?

U vindt Plantion in Ede langs de A30 aan de  A12, mooi centraal gelegen en gemakkelijk te vinden. Kom gerust langs!

Organisatie

Plantion is een coöperatie en feitelijk eigendom van ongeveer 275 voornamelijk Nederlandse kwekers van bloemen en planten.

De coöperatieve rechtsvorm geeft ons bedrijf een eigen dynamiek en een bijzondere missie. De doelstelling is niet ‘zoveel mogelijk winst maken’, maar ‘het verhandelen van de producten van onze leden op een verantwoorde manier tegen een acceptabele prijs’. Dat doen we met verve.

De bekende drie P’s (planet, people, profit) nemen we daarbij serieus. Op basis van een gezonde financiële exploitatie werken we zoveel mogelijk klimaatneutraal en geven we onze mensen ruimte om zich te ontwikkelen.

Downloads

  1. Organogram
  2. Coöperatie Plantion
  3. Raad van Commissarissen
  4. Statuten Cooperatie Plantion U.A.
  5. Bedrijfsreglement Plantion

Historie

Plantion bestaat sinds 2008, de geschiedenis van de achterliggende veilingen gaat meer dan honderd jaar terug. Veel kleine, plaatselijke veilingen zijn in de loop der jaren samengevoegd tot grotere regionale marktplaatsen.

In 2008 gingen Bloemenveiling Oost Nederland en Veiling Vleuten samen op in Plantion, wat in 2010 resulteerde in een nieuwe marktplaats in Ede. Van hieruit kan Plantion de markt goed bedienen en kunnen kwekers, bloemisten en hoveniers voor alles terecht wat zij nodig hebben.

Op ons gebouw in Ede zijn we erg trots. Het is mooi, licht en schoon en ook gemakkelijk bereikbaar (A12-A30). Maar vooral bijzonder is het duurzame karakter. Plantion gebruikt geen gewone energie, maar natuurlijk opgewarmd en gekoeld water. Ook is ons gebouw maximaal geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Dit bespaart kosten en is goed voor het milieu!

Algemeen

(+31) 0318 - 661700
info@plantion.nl

Algemeen

(+31) 0318 - 661700
info@plantion.nl