Aanvoeren bloemen en planten

Verbindend in vakmanschap – Wilt u ook dat uw producten dagelijks onder de ogen komen van honderden bloemisten, tuincentra en detail- en groothandelaren in Nederland en omringende landen? Voer aan bij Plantion!

Uw producten kunnen in een kleine oplage (per fust) worden verkocht via onze diverse verkoopkanalen.

Het verhandelen van de bloemen en planten van onze leden en gastleden tegen een optimale prijs, dat is de kernactiviteit van Plantion. Dat doen we allereerst op onze centraal gelegen bloemenveiling in Ede, met een veilingklok, een bemiddelingsbureau en een groencentrum. Dagelijks komen hier honderden bloemisten, inkopers van tuincentra en hoveniers over de vloer. Zij kopen de benodigdheden voor hun winkels, krijgen persoonlijke aandacht en stellen zich op de hoogte van de nieuwste trends. De producten van onze aanvoerders zijn daarnaast ook online te bestellen via onze snel groeiende webshop Plantion Digitale Marktplaats en Klok Voorverkoop.

Wilt u ook uw producten aanvoeren bij Plantion?

Inschrijven als aanvoerder

Om uw producten via Plantion te kunnen afzetten, kunt u zich inschrijven als aanvoerder. Dat kan op verschillende manieren: als lid, gastlid, buitenlandse zender of losse zender. Elke vorm heeft een eigen tariefstelling.

01

Lid coöperatie – Als u echt onderdeel wilt zijn van de coöperatie, is een lidmaatschap de beste optie. Hiervoor gelden voorwaarden, waaronder de verplichting dat u al uw geteelde producten via Plantion moet afzetten.

Lees meer
02

Gastlid – Ook als u al lid bent van een andere veiling kunt u producten aanvoeren bij Plantion, namelijk door gastlid te worden. U heeft toestemming nodig van uw ‘moederveiling’ om een deel van de productie via Plantion af te zetten.

Lees meer
03

Buitenlandse zender – Kwekers buiten de regio Nederland, België, Duitsland die willen aanvoeren, kunnen zich bij Plantion inschrijven als buitenlandse zender.

Lees meer
04

Losse zender – Ook als u geen (gast)lid of buitenlandse zender bent, kunt u onder voorwaarden producten bij Plantion aanvoeren. Regelmatige aanvoer is daarbij een van de vereisten. Na toetsing van uw inschrijfformulier beslist Plantion of u wordt toegelaten.

Lees meer

Aanvoerinformatie

Als u producten aanvoert op Plantion is het belangrijk om de aanvoerinformatie zorgvuldig te vermelden. Dit betreft producten voor zowel de klok als voor bemiddeling. Het doorgeven van de aanvoerinformatie kan via een elektronische aanvoerbrief (EAB), op het inkoopcentrum zelf of telefonisch. De productspecificaties en -codes kunt u vinden op de website van Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland.

Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over het aanvoeren bij Plantion? Bekijk dan onze veelgestelde vragen.

Lees meer

Plantion

Klantenservice