Aanvoeren bloemen en planten

Verbindend in vakmanschap – Wil je ook dat jouw producten dagelijks onder de ogen komen van honderden groenprofessionals in Nederland en omringende landen? Voer dan aan bij Plantion! Jouw producten kunnen in een kleine oplage (per fust) worden verkocht via onze diverse verkoopkanalen.

Het verhandelen van de bloemen en planten van onze leden en gastleden tegen een optimale prijs, dat is de kernactiviteit van Plantion. Dagelijks komen honderden groenprofessionals bij ons over de vloer en kopen zij benodigdheden voor hun winkels.

Online aanvoeren

Meer weten over aanvoeren bij inkoopcentrum Plantion? Kom dan gerust een keertje langs. We staan graag voor je klaar.

Inschrijven als aanvoerder 

Om je producten via Plantion te kunnen afzetten, kun je je inschrijven als aanvoerder. Dat kan op verschillende manieren: als lid, gastlid, buitenlandse zender of losse zender. Elke vorm heeft een eigen tariefstelling.

01

Lid coöperatie – Als je echt onderdeel wilt zijn van de coöperatie, is een lidmaatschap de beste optie. Hiervoor gelden voorwaarden, waaronder de verplichting dat je al jouw geteelde producten via Plantion moet afzetten.

Lees meer
02

Gastlid – Ook als je al lid bent van een andere veiling kun je jouw producten aanvoeren bij Plantion, namelijk door gastlid te worden. Je hebt toestemming nodig van jouw ‘moederveiling’ om een deel van de productie via Plantion af te zetten.

Lees meer
03

Buitenlandse zender – Kwekers buiten de regio Nederland, België, Duitsland die willen aanvoeren, kunnen zich bij Plantion inschrijven als buitenlandse zender.

Lees meer
04

Losse zender – Ook als je geen (gast)lid of buitenlandse zender bent, kun je onder voorwaarden producten bij Plantion aanvoeren. Regelmatige aanvoer is daarbij een van de vereisten. Na toetsing van jouw inschrijfformulier beslist Plantion of je wordt toegelaten.

Lees meer

Aanvoerinformatie

Als je producten aanvoert op Plantion is het belangrijk om de aanvoerinformatie zorgvuldig te vermelden. Dit betreft producten voor zowel de klok als voor bemiddeling. Het doorgeven van de aanvoerinformatie kan via een elektronische aanvoerbrief (EAB), op het inkoopcentrum zelf of telefonisch. De productspecificaties en -codes kun je vinden op de website van Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland.

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het aanvoeren bij Plantion? Bekijk dan onze veelgestelde vragen.

Lees meer

Plantion

Klantenservice