Over onsNieuwsPlantion verrijkt ‘Kopen op Afstand’ met livebeelden van veilproces
18 augustus 2021

Plantion verrijkt ‘Kopen op Afstand’ met livebeelden van veilproces

Met ingang van vandaag voegt Plantion live videobeelden toe aan haar online inkoopprogramma Kopen Op Afstand (KOA). Het veilproces in de afmijnzaal wordt elke veildag weergegeven met vier door RDJ AV geïnstalleerde camera’s. De mogelijkheid om live mee te kijken, biedt belangrijke ondersteuning bij het kopen. In combinatie met de Plantion bezorgservice is KOA hiermee een stuk aantrekkelijker geworden voor klanten.

https://vimeo.com/588859940

De introductie van KOA met live-streaming past in de ambitie van Plantion om te verbinden en innoveren. Van oudsher is de afmijnzaal bij Plantion ‘hart en ziel’ van het bedrijf en dat geldt nog steeds. Elke veildag is er een fysieke veiling en komen klokkopers naar Ede de producten schouwen. Tegelijkertijd werkt Plantion aan vernieuwing en verbetering van diensten en processen. De ambitie is dat iedere klant de keuze heeft uit een breed palet excellente dienstverlening.

Beleving op afstand

KOA-klanten profiteren per direct van de nieuwe mogelijkheid om actueel mee te kijken. De livestreaming is namelijk geïntegreerd in de nieuwste versie van de KOA-software (Aucxis) die vanaf vandaag te downloaden is via www.plantion.nl/koa. De haarscherpe videobeelden kunnen op twee manieren worden bekeken: in het programma zelf in plaats van de gebruikelijke productfoto’s, of op een tweede beeldscherm los van KOA. Op het tweede scherm ziet de gebruiker de livebeelden van de drie afzonderlijke klokken en een totaaloverzicht van de afmijnzaal. Door de livestreaming is het veilproces veel beter op afstand te volgen en te beleven. Alle gemachtigde klanten van Plantion beschikken automatisch over een aanmeldcode om gebruik te maken van KOA.

Bezorgdienst

In het verlengde van deze innovatie voert Plantion ook een aantal logistieke verbeteringen door. KOA-klanten kunnen na aankoop aangeven wanneer zij hun gekochte producten willen ophalen. Plantion kan de producten voor hen op voorraad houden en verdichten. Daarnaast is er nu ook de aantrekkelijke Plantion bezorgdienst. Deze staat garant voor snelle en adequate bezorging, in overleg op elke gewenste locatie.