Over onsNieuwsRené deelt zijn verhaal
8 december 2023

René deelt zijn verhaal

Maak kennis met de kweker van de Avalanche rozen met de grootste bloemen in ons assortiment: Meijer Roses. In deze blog neemt René Stokman ons mee in het gevoel en de passie voor hun product.

Meijer Roses is een familiebedrijf waar al meer dan 50 jaar rozen worden gekweekt. Ze zijn gespecialiseerd in de productie van de grootbloemige Avalanche rozen. Om aan de hoge verwachtingen van klanten te voldoen, worden de rozen elke dag op twee momenten geknipt onder de beste omstandigheden en meer dan vier keer gecontroleerd, voordat ze worden verkocht.

Wanneer je het bedrijf binnenstapt, merk je het direct: er hangt een ontspannen sfeer. Dit sluit naadloos aan op de werkwijze van Meijer Roses. Het nummer één criterium is hier namelijk gaan voor de ultieme kwaliteit en presentatie. Dit bereiken zij op een bijzondere manier. Er wordt zoveel aandacht en tijd gestoken in de roos, dat de klant de beste bloeibeleving ervaart. Het Avalanche type roos leent zich hier goed voor. Zij zeggen zelf daarom ook niet voor niets: “Geen bloem die zoveel kan zeggen zonder woorden als de roos”.

Als je kijkt naar het gewas, zie je dat er heel veel takjes die niet aan de maatstaven voldoen worden weggehaald. Deze groei wordt niet extra gestimuleerd, waardoor er rust in het gewas blijft zitten. Dit doen ze om zoveel mogelijk energie naar die ene goede roos te krijgen. Dit geeft als resultaat dat je grotere en zwaardere takken krijgt en ze een lang vaasleven hebben. De natuur heeft de tijd nodig om iets te maken zoals het bedoeld is. De rozen laten ze daarom zo lang mogelijk op de plant staan voor het beste bloeiresultaat.

Ook ligt bij Meijer Roses de focus op de kwaliteit en houdbaarheid. Het opengaan van de bloem is de ervaring en emotie die de consument zoekt. Het vaasleven van de bloemen wordt daarom ook in een speciale ruimte nauwlettend in de gaten gehouden.

Wanneer ze een nieuw gewas uit willen proberen, wordt deze eerst onderzocht aan de hand van een aantal criteria. Ze hebben een eigen research en development afdeling die zich hiermee bezig houdt. Deze projecten worden nauwkeurig uitgevoerd en kunnen soms wel 3 tot 5 jaar duren.