Over onsNieuwsDaniël deelt zijn verhaal
1 december 2023

Daniël deelt zijn verhaal

Bij Marjoland werken medewerkers met liefde en passie aan een betrouwbaar product van de allerbeste kwaliteit. In deze blog neemt Daniël van den Nouweland ons mee in de wereld van de Red Naomi!.

2/3 van de teelt van Marjoland is de Red Naomi!. De vader van Daniël (Joop) is begonnen als rozenteler, waarna het bedrijf van vader op zoon is gegaan. Rozen telen is op zich al een passie in de familie, maar de Red Naomi! heeft hier wel een bijzonder plekje. Rood is een van de bekendste kleuren onder de koningin van de bloemen. Deze kleur roos past goed bij Marjoland. Daniël zelf vindt deze roos prachtig in de vorm van dat hij heel betrouwbaar is. Hij komt eigenlijk altijd open.

De rozen worden twee keer per dag van de planten geknipt om een zo gelijkmatig mogelijke oogst te realiseren. Jaarrond komen hieruit 32 soorten kwaliteiten voort. De sorteermachine zorgt voor een zorgvuldige selectie. Op deze manier kan Marjoland elke klant bedienen met een Red Naomi!. Valentijn is een belangrijke dag voor de kwekerij, maar uiteindelijk is het wel het belangrijkste dat ze jaarrond een goed product maken, dat is de basis. Dit is te realiseren doordat de kwekerij al een aantal jaar een hybride belichtingsinstallatie met ledverlichting heeft. Hiermee creëren ze een zomer in de winter.

Bij Marjoland worden de verschillende kassen met Red Naomi! goed verzorgd en regelmatig vervangen door nieuwe aanplant, wat resulteert in vitale gewassen, goede productie en vooral uitstekende kwaliteit. Marjoland biedt drie kwaliteiten: Marjoland Limited, Marjoland XL en Marjoland. Deze zijn naast de naam, herkenbaar aan de verpakking en de aantallen per fust.

Marjoland heeft aangegeven de verantwoordelijkheid op zich te nemen om Plantion te voorzien van de juiste aantallen en diverse kwaliteiten. Ze vinden de continuïteit belangrijk om samen met Plantion de bloemistenmarkt op de best mogelijke manier te bedienen.