Over onsNieuwsPrachtige planten voor Moederdag
2 mei 2023

Prachtige planten voor Moederdag

Prachtige planten voor Moederdag – Zou het niet geweldig zijn om jouw moeder(figuur) op Moederdag een prachtig cadeau te geven dat ook nog eens jouw gevoel voor haar symboliseert? Dat is nu precies wat je met een plant doet, want doordat planten vele jaren groeien en bloeien staan ze symbool voor onvoorwaardelijke liefde. Van traditionele rozen tot opvallende Cyclamen: ontdek jouw favoriete, groene moederdagcadeau!

ROZEN

Rozen worden gezien als een van de mooiste bloemen ter wereld. Daarom is de rozenplant een zeer geschikte plant om cadeau te doen op Moederdag! Met een ruime keuze aan kleuren, geuren en maten is er altijd wel een roos die het gevoel van liefde voor jouw moeder omschrijft.

ANTHURIUM

Anthuriums zien er heerlijk exotisch uit en zijn ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. Met hun grote en heldere bladeren zijn ze een opvallende, kleurrijke toevoeging aan elke woonkamer of slaapkamer. Elke keer dat je moeder een glimp van deze plant opvangt, zal ze aan je denken!

CYCLAMEN

Wil je jouw moeder extra laten zien hoeveel je van haar houdt? Dan is Cyclaam een goed idee. Deze plant heeft hartvormige bladeren en symboliseert het empathische, toegewijde hart. Perfect dus als Moederdagcadeau!

ORCHIDEE

Over deze prachtige, kleurrijke planten wordt vaak gezegd dat ze lastig te onderhouden zijn, maar in feite is het heel gemakkelijk. Zolang je deze tropische schoonheden niet te veel water geeft, zullen ze jarenlang met plezier bij je thuis wonen. Orchideeën zijn echte showstoppers – net als je moeder!

GLORIOSA

Gloriosa is een schoonheid, net als je moeder! Het is een glamoureuze, klimmende kamerplant met rode, roze, oranje of gele bloemen. Deze klimplant maakt dankzij de knol ook deel uit van de leliefamilie. Het is daarmee een botanische zeldzaamheid.

HORTENSIA

Hortensia (ook wel Hydrangea) is een perfect cadeau op Moederdag, aangezien deze plant rond deze tijd prachtig bloeit. Nog beter? De mooi, ronde bloemen zullen het huis van je moeder opvrolijken en haar eraan herinneren dat de zonnige dagen in aantocht zijn.

Prachtige planten voor Moederdag!

 

Credit: Mooi wat planten doen