Over onsNieuwsOntdek wat groen kan doen
24 april 2023

Ontdek wat groen kan doen

Auteur: Mooi wat planten doen

Of je nu groene vingers hebt of niet, een groene leefomgeving heeft op iedereen een positief effect. Dit positieve effect gaat verder dan een vrolijk gevoel wanneer je lievelingsbloemen heerlijk geuren of je favoriete plant in bloei staat. Want een groenere leefomgeving draagt bij aan een betere mentale gezondheid en aan meer verbinding met je buurt. Dat gevoel van verbondenheid is iets wat wij als mens nodig hebben om een gelukkig en vervuld leven te leiden. En zeg nou zelf: dat wil toch iedereen?

PLANT VOOR PLANT

Om de positieve effecten van meer groen te ervaren is het niet nodig om je hele tuin, balkon of straat een metamorfose te geven. Kleine aanpassingen hebben een groots effect, dus plant voor plant draag jij een (spreekwoordelijk) steentje bij aan een fijnere leefomgeving voor jezelf en anderen.

MINIMALE RUIMTE, MAXIMAAL GROEN EFFECT

Één ding is zeker: iedere buitenruimte, hoe klein ook, knapt op van meer groen. Om een beperkte ruimte zo groen mogelijk te benutten geven we je graag wat concrete voorbeelden en tips. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 3 kant-en-klare borderplannen, perfect voor het aanleggen van een kleine geveltuin of border? Of ga aan de slag met een bloemenfeest op slechts één vierkante meter. Heb je een kleine stadstuin? Laat je dan eens inspireren door deze 4 stylish stadstuinen.

GROEN VANAF DE VOORDEUR TOT AAN JE BALKON

We inspireren je graag om te vergroenen op welbekende plekken, zoals je gevel of tuin. Maar daar blijft het niet bij! Voor een extra goed humeur zorg je natuurlijk voor groen vanaf je voordeur tot aan je balkon. Oh, en vergeet niet om deze onverwachtse plekken te vergroenen. Dat is pas groen genieten! En als je dan toch bezig bent, wip dan nog wat tuintegels en geef ze een groener tweede leven, verstop je grauwe muur achter groene klimmers en ontdek hoe je een showstopper tuinbank maakt.

Credit: Mooi wat planten doen