Over onsNieuwsBloemen die je dit seizoen niet wilt missen
17 april 2023

Bloemen die je dit seizoen niet wilt missen

Auteur: Mooi wat bloemen doen

Dit seizoen staat in het teken van troost, geborgenheid en tijd voor jezelf. Stijltrend Collecting Memories geeft je een herkenbare plek, een gevoel van thuiskomen. Een plek waar je tijd en rust hebt om goede herinneringen op een rijtje te zetten en ze te koesteren. Bloemen spelen een grote rol in deze trend. Ze creëren mooie herinneringen en zetten je in een lagere versnelling. De kleuren dit seizoen zijn zacht en versterken een veilig en geborgen gevoel. Denk aan pasteltinten en veel verschillende groentinten.

Lees snel verder, ontdek de 6 bloemen van deze trend en geef ze een mooi plekje in je huis!

SCABIOSA

De prachtige, zoet geurende Scabiosa staat voor pure liefde. Ze straalt warmte, liefde, puurheid en stilte uit. Vooral in de kleur lichtblauw past zij perfect in de stijltrend Collecting Memories. Gebruik Scabiosa voor het boeketrecept: een vaas vol herinneringen.

RANONKEL

Wist je dat de ranonkel symbool staat voor charme? Gaf je in de Victoriaanse tijd een bos ranonkels, dan zei je: ‘Ik vind je rijk aan aantrekkelijkheden’. Och, dat waren nog eens tijden. Wie geef jij een boeket met ranonkels?

WITTE DILLE

Dille staat historisch bekend als een bloem die bescherming biedt. Vul alle vazen in je huis met dille, want de bloem houdt vijanden uit je huis, brengt geluk en rijkdom en zorgt voor hartstocht. En heksen blijven ook nog eens bij je vandaan. Als dat geen veilig gevoel geeft! Dille is ook nog eens heerlijk in gerechten. Bijvoorbeeld om komkommers mee in te maken.

DAHLIA

Ga er eens rustig voor zitten tijdens een kopje thee met troost. De bladeren van dahlia… Soms effen van kleur, maar vaak opvallend fel met spikkels of streepjes. Sommige bloemen hebben één rij met blaadjes, andere bestaan uit tientallen blaadjes. Welke kleur vind jij het mooist? En hoeveel rijen blaadjes heeft jouw dahlia?

ROOS

De klassieke roos past helemaal in deze trend. We kennen haar als geen ander en we hebben vele mooie herinneringen aan de bloem van de liefde. Prachtig voor in het boeketrecept vol herinneringen. Ook heel bijzonder is het om de bloemblaadjes te drogen en te gebruiken als plaatjes in je poëziealbum.

ANJER

De anjer is een echte allemansvriendin. Deze vintage bloem met rafelige bloembladeren ziet er romantisch en tijdloos uit zonder teveel aandacht te vragen. Haar lichte parfum verklapt dat ze toch dichtbij is. Ga je de anjer plaatsen in je theepotten vol troost en bloemen?

Benieuwd naar de plantentrends voor de lente en zomer van 2023? Bekijk de Collecting Memories plantencollectie hier.

Credit: Mooi wat bloemen doen