Over onsNieuwsPlantion en Koninklijke VBW verlengen samenwerking
25 januari 2022

Plantion en Koninklijke VBW verlengen samenwerking

Plantion en Koninklijke VBW maken bekend dat zij de komende jaren met elkaar blijven samenwerken. De nieuwe overeenkomst ging in op 1 januari 2022 en loopt tot eind 2023, met de intentie om telkens met twee jaar te verlengen.

In 2019 bundelden bloemenveiling Plantion en branchevereniging voor bloemisten VBW de krachten. Het gezamenlijke doel van de samenwerking was en is nog altijd het versterken van de individuele en collectieve marktpositie van de Nederlandse bloemist. Er worden regelmatig gezamenlijke bijeenkomsten georganiseerd en trainingsprogramma’s zoals STAP en FloraVita aangeboden om de bloemist te inspireren en te ondersteunen in toekomstgericht ondernemerschap. De samenwerking stemt alle partijen tevreden.

Gratis VBW-lidmaatschap

Als onderdeel van de samenwerking brengt VBW bij haar leden Plantion onder de aandacht als aantrekkelijk en compleet inkoopcentrum. Andersom betaalt Plantion voor bloemisten die klant worden en aantoonbaar producten bij Plantion inkopen het lidmaatschap van VBW, waardoor deze bedrijven toegang krijgen tot het volledige supportprogramma. Op deze manier versterken Plantion en Koninklijke VBW niet alleen de Nederlandse bloemist maar ook elkaar.

Koninklijke VBW

Koninklijke VBW is de brancheorganisatie voor de gevestigde Nederlandse bloemendetailhandel. VBW heeft als doel het rendement van de aangesloten bedrijven en gezamenlijke bloemisten in Nederland te verbeteren en organiseert hiervoor tal van activiteiten. Met ruim 1.250 aangesloten winkels vertegenwoordigt VBW ruim 65 procent van de omzet en de werkgelegenheid in de branche. Meer informatie is te vinden op www.vbw.nu.