Over onsNieuwsTop 5 bloemen trends voor de bruiloft anno 2023
16 mei 2023

Top 5 bloemen trends voor de bruiloft anno 2023

Auteur: Thursd

Nu we een nieuw jaar ingaan, is het tijd om na te denken over de nieuwste trends die de bruiloftsindustrie zullen domineren. Een van de belangrijkste elementen van een huwelijksceremonie zijn ongetwijfeld de bloemen. Eén ding is zeker: de trouwbloementrends voor 2023 zullen je zeker niet teleurstellen! Dit is wat je moet weten over deze fantastische trends.

 

1. Gedroogde bloemen en grassen

Een van de bruiloftsbloementrends van 2023 is zonder twijfel het gebruik van gedroogde bloemen en grassen als decor. Deze twee soorten ‘bloemen’ zijn de afgelopen jaren een populaire keuze geweest voor bruiloftsdecoraties, en naar verwachting zullen ze in 2023 een toptrend blijven, waarbij ze veel kracht winnen als het gaat om het decoreren van trouwlocaties en het toevoegen ervan aan boeketten.

2. Veel kleuren

Verwacht wordt dat gedurfde en heldere tinten een zeer populaire bruiloftsbloementrend voor 2023 zullen zijn, omdat het toevoegen van een vleugje kleur aan elke bruiloft precies het juiste idee is om de aandacht van uw gasten te trekken. Paren omarmen gedurfde tinten zoals fuchsia, dieprood, felgeel en smaragdgroen.

3. Hangende bloemendecoraties

Het decoreren van een trouwlocatie met hangende installaties met bloemen is inderdaad een favoriet geworden onder weddingplanners en bruiden, omdat dit soort installaties veel textuur en volume toevoegen aan elke ruimte. Deze installaties zijn perfect voor koppels die een vleugje drama willen toevoegen aan hun bruiloftsdecor. Hangende installaties kunnen worden gemaakt met een verscheidenheid aan bloemen en groen, zoals rozen, pioenrozen, orchideeën en klimplanten.

Hangend bloemwerk op een bruiloft bloemen trends Bruid met bruidsboeket in haar hand

4. Bloemen mixen en matchen

In plaats van vast te houden aan één type bloem, kiezen koppels voor een verscheidenheid aan bloemen in verschillende kleuren en maten, waardoor een meer organische en natuurlijke uitstraling ontstaat. Mix-en-match bloemen kunnen worden gebruikt in boeketten, centerpieces en installaties, en ze zijn perfect voor koppels die een meer ontspannen en ongedwongen sfeer willen voor hun bruiloft.

5. Monochromatische sfeer

Terwijl gedurfde en felle kleuren trending zijn, wordt verwacht dat monochromatische boeketten ook een bruiloftsbloementrend zullen zijn voor 2023. Een monochromatisch boeket bestaat uit bloemen in dezelfde kleurenfamilie, waardoor een samenhangende en elegante look ontstaat. Populaire monochrome kleurenpaletten zijn onder meer geheel wit, geheel roze en geheel rood.

Bruid met bruidsboeket in haar hand bloemen trends Bruid met bruidsboeket in haar hand bloemen trends

 

Lees meer