Over onsNieuwsDe wonderschone Amaryllis
16 december 2022

De wonderschone Amaryllis

De Amaryllis. Betoverend mooi!

Vorige week was ik bij Rembrandt Bloemen en mijn oog viel op een aantal dozen met prachtige lange stelen. Roze, rood en wit. Práchtig! Ik koos drie witte en de bloemist combineerde deze met eucalyptus. Zoals altijd kreeg ik advies mee voor de verzorging, hoe ik ze het best op mijn hoge grijze vaas kon zetten.

Natuurlijk kreeg ik ze niet zo mooi bloeiend mee, ze zaten nog helemaal in de knop. Samen met mijn dochters keken we iedere dag hoe de Amaryllis zich langzaam opende, dit vonden ze erg leuk (en meteen erg leerzaam). Dit heeft ongeveer 5 – 7 dagen geduurd voordat ik deze foto’s kon maken.

Ze zijn echt prachtig om te zien. Wist je dat de Amaryllis oorspronkelijk uit de narcisfamilie komt? De Amaryllis is een winterbloem en is vooral bekend als een echte kerstbloem, omdat deze in deze periode volop beschikbaar is, zowel in bol- als snijbloem.

Mooi hè, al die details, die lijntjes.. De bloem staat symbool voor vriendschap en genegenheid. Een ideale bloem om cadeau te doen aan een goede vriend of vriendin.

De onderkant van de steel kan scheuren/ opkrullen. Dit gebeurde bij mij bij één van de drie, ik vond het wel leuk staan en de bloem bloeide er niet minder om. Om te voorkomen dat de stelen omkrullen is een stukje tape om de steel, voor deze de vaas in gaat, al genoeg. Overigens kan de steel ook ingesneden worden om het krullen juist te stimuleren, in een doorzichtige vaas geeft dit een uniek beeld!