Over onsNieuwsZonder kerstboom toch sfeer
19 december 2022

Zonder kerstboom toch sfeer

Onmogelijk, zou je misschien denken. Maar ik hoor het steeds meer om me heen. Mensen die geen kerstboom zetten om verschillende redenen; het komt financieel nu niet uit, ze hebben baldadige huisdieren, vinden het te veel gedoe, ze willen niet ieder jaar een nieuwe boom kopen of ze vinden hem gewoon in de weg staan. Geef ze eens ongelijk! Daarom is deze Taste The Green blog voor al deze mensen die op zoek zijn naar tips voor kerstsfeer maar geen kerstboom willen zetten!

Mijn favoriete manier van kerstdecoratie zonder boom is het decoreren van een hoekje in huis met een mooi boeket bloemen. Voor dit boeket ging ik naar mijn vaste bloemist in Arnhem, Bloemsierkunst Futura en ze stelde dit boeket met Amaryllissen samen. Een bloem die er bekend om staat veel gebruikt te worden tijdens de feestdagen. Later in deze blog vertel ik wat meer over deze prachtige bloeket.

1. Voor de klassieke kerstsfeer kun je gaan voor kleuren als; rood, groen en wit. Maar durf ook eens gek te doen door deze te combineren met een andere kleur.
2. Door hoogteverschil in de opstelling kun je alle verschillende items mooi uitlichten. Zet je boekt bijvoorbeeld op een hoger tafeltje en wat andere planten op de grond.
3. Maak gebruik van goud of zilver. Dit geeft je hoekje een stijlvolle touch.
4. Mix je materialen lekker door elkaar, dit geeft een speelse uitstraling aan het geheel.
5. Nog niet genoeg kerstsfeer voor jou? Voeg wat kerstverlichting en/of kerstballen toe.