Over onsNieuwsDe Stephania Pierrei
13 oktober 2022

De Stephania Pierrei

Auteur: Home by Erna

De Stephania Pierrei

Na een heerlijke zomer, zijn we weer meer binnen te vinden en wat is dan leuker om je te oriënteren op nieuwe planten. Gisteren mocht ik bij @anemoondronten iets ophalen voor deze blog, dat bleek dit aparte plantje te zijn, de Stephnia Pierrie of Erecta. Het is een caudex plant, bij dit plantje groeit de wortel of knol boven de grond.

Herkomst

De Stephania pierrei komt voornamelijk in Thailand en Australië voor waar hij graag in tropische gebieden groeit. En groeit daar als een slinger om bomen heen. Het is een exotische plant met zijn ranke stengels en symmetrische ronde bladeren met witte nerven.

De knol lijkt wel een beetje op een aardappel, zijn bijnaam is dan ook niet verwonderlijk Holy Potato.mige knol word door  de plant gebruikt om vocht en energie op te slaan. Het is een klimplant die behoorlijk lang kan worden.

De verzorging

De Stephania pierrie is niet veeleisend in de verzorging, één keer per week water geven is voldoende,  omdat in de knol het water word opgeslagen is een luchtige grondmix wel belangrijk, zodat overtollig water kan weglopen. Hij houd van een lichte en warme plek zonder direct zonlicht.

Aan het einde van de herfst gaat zij in rust in een zogenaamde winterslaap en kan dan haar blaadjes verliezen, dan nog maar één keer per maand water geven. Om daarna in het voorjaar weer opnieuw te schitteren.

Ik hoop jullie te hebben kunnen inspireren met deze blog over dit exotische plantje, die eigenlijk zo gemakkelijk te verzorgen is, dat hij het ook bij mensen die geen groene vingers hebben goed zal doen.

Wil je meer lezen? Kijk dan op Taste the Green!