Over onsNieuwsHerfstklaar: binnen- en buitenshuis
6 oktober 2022

Herfstklaar: binnen- en buitenshuis

Hallo herfst! We laten de bloedhete zomer achter ons en we duiken weer lekker onder een dekentje op de bank. Maar wat kun je nu doen in deze periode om binnen en buiten toch nog een beetje dat zomerse gevoel te behouden?

Je leest het vandaag in een nieuwe blog van @colorful.loft.living, ik heb er zin in, jij ook?!

Laten we beginnen met de plant voor binnen. De Gerbera, deze hebben jullie al vaker voorbij zien komen in de bloemstukken van Bloemsierkunst Futura uit mijn blogs. Maar je kan hem dus ook als plant in huis zetten. Hij is er in allerlei verschillende kleuren waardoor er altijd een is die bij je interieur pas. Maar het combineren van verschillende kleuren is ook zeker de moeite waard.

Wanneer je de Gerbera binnenshuis plaatst is het goed om te weten dat hij het fijn vind om op een lichte plek te staan maar niet in het directe zonlicht. Andere verzorgingstips:

 1. Houd de potgrond altijd lichtvochtig. Water geven kan ook het beste vanuit onder. Door er bijvoorbeeld een schaaltje water onder te zetten.

2. Je kunt ze vloeibare meststof geven om ze mooi bloeiend te houden. Dit doe je zomers een keer in de 2 weken en in de winter een keer per maand.

3. Haal de uitgebloeide bloemen weg zodat de plant deze energie weer kan gebruiken voor nieuwe bloemen.

Zelf koos ik ervoor om de Gerbera aan onze vide te hangen. Deze kreeg laatst een volledige make-over waardoor we ons eigen ‘balkon’ binnenshuis hebben gecreëerd. Deze Gerbera’s kwamen dus als geroepen en ze staan er super bij! Deze kant van de woning licht op het noorden en er staat dus nooit de volle zon op en aangezien we een grote lichtstraat hebben is er altijd voldoende licht in huis.

Hieronder een overzicht van de make-over en Gerbera’s van dichtbij.

Dan is het tijd voor de Helleborus. Ook wel de Kerstroos genoemd, het is een super plant om in de winter in je tuin te hebben. Het is een sterke plant en geeft in de winter ook bloemen. Het is ook nog eens een makkelijke plant. Hij staat namelijk niet alleen prima in de zon maar ook in de halfschaduw. De witte bloemen zullen je tuin van November tot aan Maart opfleuren. Hij zou zelfs jarenlang mee kunnen gaan! Daarom voor deze plant geen extra verzorgtips.

Heb jij net zoals ons geen eigen tuin? Denk er dan eens aan om de Helleborus in een pot bij de voordeur te zetten. Zo heb je bij het weggaan of thuiskomen altijd iets leuks om naar te kijken en je buren heeft er ook plezier van.

Mijn huisje is ondertussen wel herfstklaar? Nu die van jou nog! Welke van deze planten staan er binnenkort bij jou in huis, of neem je ze ook lekker allebei?

 

Meer lezen? Ga naar Taste the Green!