Over onsNieuwsVijf vragen aan TICA
4 juli 2024

Vijf vragen aan TICA

Leuk nieuws! TICA opent binnenkort een nieuwe vestiging: TICA Ede. De nieuwe cash en carry bevindt zich midden in Nederland in het Groothandelscentrum Plantion in Ede en heeft een oppervlakte van 2.500m².

Op maandag 4 juli heeft TICA officieel de sleutel in ontvangst genomen voor TICA Ede!

TICA, toonaangevend in interieur en lifestyle, vestigt zich deze zomer in Groothandelscentrum Plantion. Een absolute versterking, die het aanbod compleet maakt voor bloemisten en andere groenprofessionals. We spraken Rogier Uivel, directeur Property Works Markets bij TICA.

TICA heeft al drie vestigingen in Nederland, waarom een vierde erbij? “Onze ambitieuze groeiplannen zijn onder andere gericht op het vergroten van onze doelgroep bloemisten. Met de vestiging in Ede willen we nog beter inspelen op hun specifieke wensen.”

Wat maakt Ede tot een aantrekkelijke locatie? “Ten eerste is Ede goed bereikbaar voor nationale en internationale inkopers. Daarnaast heeft GHC Plantion een hechte band met de wederverkopers in de groenbranche die wij graag willen bedienen.”

Speelt het ook mee dat Plantion een fysiek inkoopcentrum is? “Dat is een mooie bijkomstigheid. inkopers kunnen bij TICA makkelijk even hun assortiment aanvullen. Daar spelen we op in met een vaak wisselend aanbod om hen te blijven verrassen.”

Wat voegt TICA toe voor klanten? “Groene (weder) verkopers moeten in Ede alles kunnen vinden wat ze nodig hebben. Onze focus ligt op de laatste trends in interieurdecoratie en lifestyleproducten. Onze winkel in Ede gaat sowieso inspireren en een onderscheidend assortiment bieden.”

Is jullie komst ook goed voor de zittende bedrijven in het groothandelscentrum? “We zijn een begrip in de retailbranche en verwelkomen jaarlijks tienduizenden (internationale) inkopers. Het hele groothandelscentrum kan dus profiteren van de toestroom van nieuwe klanten.”

Waarom gaat TICA in Ede een succes worden? “We hebben in 25 jaar een flinke naamsbekendheid opgebouwd. Ook weten we door onderzoek hoe we ons aanbod kunnen afstemmen op de klantbehoeften in Ede. Verder biedt het groothandelscentrum veel mogelijkheden voor samenwerking met de andere ondernemers.”