Over onsNieuwsKlein maar fijn
15 september 2022

Klein maar fijn

Auteur: Tamar de Kroon

Eerst wil ik je vragen; waar denk jij aan bij een bos bloemen? Een bos rozen, een boeket met verschillende bloemen en meestal denk je aan groot. Niet gek ook, want vaak doe je bloemen cadeau en dan mag je best uitpakken.

Maar vandaag ga ik tips geven hoe je ook met een ‘kleiner’ bosje bloemen flink uit kan pakken

Mijn favoriet was de Gladiool, deze had ik al een tijdje op mijn verlanglijstje staan. Deze lange steel krijgt bloemen van top tot teen. Hij begint onderaan met bloeien en dan komt bloem voor bloem de hele steel in bloei te staan. Hij wordt tijdens het bloeien steeds zwaarder en daarom is het belangrijk dat deze in een hoge vaas staat en niet om kan vallen.

Waarom ik zo’n fan ben van de gladiool? Ik vind dat hij een bijna dramatisch effect hebben op de omgeving.

Vorige week zaterdag was het weer zover. Tijd om een prachtig bloemetje op te gaan halen bij Bloemsierkunst Futura in Arnhem. Ik wil eens laten zien dat je met een kleinere bos bloemen ook een statement kan maken in huis en daarom had een kleinere vaas meegenomen. We kozen samen voor bloemen die al mooi waren op zichzelf en verder niet veel nodig hadden.

Je ziet dat er gekozen is voor lange bloemen. Door deze lange bloemen lijkt het al groter en heb je toch veel bloem op een kleiner oppervlakte. Dit is een van de trucjes om met een kleiner boeket ook de show te stelen. Als tweede is kleur natuurlijk erg belangrijk, durf uit te pakken met verschillende knallende kleuren. Deze lange en kleurrijke bloemen zijn opgevuld met een aantal pluimen en sprieten en dit geeft hem een speelse look.

Hier onder een lijstje van bloemen die zijn gebruikt in het boeket.

         

Pyconorus                       Gipskruid                        Gerbera                              Anjer

Mijn favoriet was de Gladiool, deze had ik al  een tijdje op mijn verlanglijstje staan. Deze lange steel krijgt bloemen van top tot teen. Hij begint onderaan met bloeien en dan komt bloem voor bloem de hele steel in bloei te staan. Hij wordt tijdens het bloeien steeds zwaarder en daarom is het belangrijk dat deze in een hoge vaas staat en niet om kan vallen.

Waarom ik zo’n fan ben van de gladiool? Ik vind dat hij een bijna dramatisch effect hebben op de omgeving.

Nog wat verzorgtips voor de Gladiool:

1. Voldoende vers water in de eerste paar dagen. Hier drinken de bloemen het meeste water.

2. Zoals ik net al even noemde een vaas van de juiste hoogte zodat hij niet om kan vallen.

3. Een vaas waar nog ruimte is om te ademen. Zodat de bloemen niet te strak in de vaas zitten.

4. Haal bloemen en bladeren die mogelijk in het water kunnen komen weg.

Haal jij binnenkort ook een kleiner boeket in huis? 

Wil je nog meer blogs lezen? Kijk op Taste the Green!