Over onsNieuwsZomerklaar met zomerbloeiers
10 juni 2022

Zomerklaar met zomerbloeiers

Auteur: Vivette Willemsen, medewerker Marketing en Communicatie bij Plantion

Waan je op vakantie vanaf je eigen balkon, met kleurrijke bloeiers. Een zomerpot, of hangpot met perkplantjes is ideaal voor kleine ruimtes. Zo kun je toch ook met een balkon of klein terras een verscheidenheid aan bloeiers en planten kwijt. Elke tuin, balkon of terras kan altijd fleurig perkgoed gebruiken!

Als bloemist kun je daar op je eigen manier op inhaken. Nodig je klanten uit: de zomer begint pas met zomerbloeiers! Attendeer je klanten op het zomerassortiment én organiseer activiteiten die allemaal draaien op vrolijke zomerbloemen. In de winkel of online: met bloeiende seizoensplanten verleid je elke klant.

Organiseer zelf een workshop

Zin gekregen om je klanten te inspireren? Organiseer een zomerse workshop ‘terraspot mixen’ voor jouw klanten. Een mooie kans om als bloemist jouw klanten advies te geven over het combineren van kleuren en te inspireren met de allermooiste zomerbloeiers. De klant kan zelf zijn eigen signature terraspot creëren, hoe bijzonder is dat!

Laat je creativiteit stromen en ga samen met je klant aan de slag met vrolijk bloeiende parkplanten. Zo verras je jouw klanten met bloeiende blijmakers, leuke weetjes en kun je jouw expertise laten zien. Organiseer jij jouw eigen workshop?

Workshop bij Kwekerij Baas

Vorige week woensdag hebben de winnaars van de Moederdagcampagne een inspirerende workshop gevolgd van Kwekerij Baas. De winnende consument (oma, moeder en dochter) en bloemist ‘Bloem Harmelen’ kwamen samen naar Ens voor een workshop ‘terraspot mixen’. Onder begeleiding van Ineke Baas, oprichtster van de kwekerij, werd er onder het genot van wat zomerse hapjes de mooiste terraspotten gevuld met zomerbloeiers. Iedereen ging naar huis met veel inspiratie én zin om zelf ook in de tuin aan de slag te gaan. Kortom het was een geslaagde middag!