Over onsNieuwsZet jij jouw mama in de bloemetjes voor Moederdag?
4 mei 2022

Zet jij jouw mama in de bloemetjes voor Moederdag?

Auteur: Michiel Zelle (Mede-eigenaar MJ Bloem Leusden)

In algemene zin kunnen wij beschouwen dat Moederdag de dag is, die gevierd wordt ter ere van het moederschap en de invloed die moeders hebben op de samenleving.

De traditie van Moederdag die wij in Nederland vieren op de tweede zondag in mei is vanuit Amerika komen overwaaien.Sinds de dertiger jaren van de vorige eeuw, zijn wij hier in Nederland begonnen met Moederdag vieren.

Moederdag geeft ons als bloemist een fantastische verkoopdag. Deze dag is kenmerkend door de vele mannen, vaders met kinderen, opa`s en kleinkinderen die een mooi boeket bloemen komen kopen.

De dag is gezellig en een drukte van belang. Er zijn veel potentiële klanten die zenuwachtig het mooiste cadeautje voor hun moeder willen kopen. Zenuwachtig scharrelen ze door de winkel, op zoek naar een kleurrijke en originele verrassing voor Moederdag.

Met Moederdag wordt er ook vaak voor de oudste moeders (lees oma`s) van de familie een fleurige balkonplant of bloeiende kamerplant gekocht. Deze cadeaus worden door ons altijd mooi verpakt, met een vrolijk lintje erom.

De zaterdag voor Moederdag beginnen wij vaak heel vroeg, tikkeltje gespannen van wat de dag ons zal brengen en drinken we gezamenlijk ons bakje koffie om te zien dat we startklaar zijn.