Over onsNieuwsMeer plezier met bloemen
17 augustus 2022

Meer plezier met bloemen

Auteur: Tamar de Kroon van Colorful.loft.living

Een bosje bloemen of een stel planten mag dan ook niet ontbreken in mijn huis. Het doet vaak net wat extra’s voor je interieur. Toen ik vorige week langs ging bij Bloemsierkunst Futura in Arnhem werd me gevraagd of ik iets in gedachte had qua bloemen. Mijn antwoord hierop: ‘Iets met knallende kleuren, voor de bloemen soort heb ik geen voorkeur’. De jongedame die me heeft geholpen, genaamd Heavenly, heeft me compleet verrast met dit prachtige boeket. Met trots liep ik met het boeket in de arm naar huis.

Eenmaal thuis kon het feestje beginnen. Het is namelijk heerlijk om te zien hoe dit boeket de woning opfleurt, al is er bij mij thuis geen gebrek aan kleur, het is de combinatie van de pastel tinten op de muren en de felle kleuren van de bloemen die het plaatje afmaken.

Het boeket staat nu al een week in huis. Misschien vraag je je af of dit boeket er na een week nog steeds zo kleurrijk bij staat? Mijn antwoord is jazeker! Je hebt net kunnen lezen dat een Dahlia niet veel langer mee gaat als 4 tot 5 dagen. Deze heb ik daarom gisteren verwijdert uit het boeket en de overige bloemen hebben een nieuw leven gekregen. Hier onder lees je welke tips ik heb om langer plezier te hebben van je bos bloemen.

De volgende bloemen heeft Heavenly gebruikte in dit boeket:

  • Helenium: Deze kleine gele bloem is in het Nederlands genaamd ‘Zonnekruid’, niet te verwarren met de zonnebloem dit je ook in dit boeket ziet. Wanneer deze bloem in de tuin staat werkt hij goed ter aantrekking van vlinders en bijen, maar hier in huis staat hij ook prachtig.
  • Zonnebloem: Onder ons allemaal een bekende bloem die weinig extra uitleg nodig heeft.
  • Dahlia: Volgens Heavenly een echt weekend bloem. Hij is blijft zo ongeveer 4 tot 5 dagen goed. Maar dat maakt hij helemaal goed door zijn mooie gekleurde blad. Let wel op je katten, deze bloem is namelijk giftig voor katten en ze kunnen last krijgen van jeuk, overgeven of diarree. Gelukkig is Loki alleen fan van de zonnebloem!
  • Limonium: In het Nederland ook wel ‘Lamsoor’ genoemd. In het wild komt deze veel voor in het Middellandse Zeegebied en doet je misschien ergens denken aan Lavendel, al zijn deze soorten niet aan elkaar gerelateerd.

Bekijk de volledige blog op Tastethegreen.nl