Over onsNieuwsJonkie binnen de bloemenindustrie
19 juli 2022

Jonkie binnen de bloemenindustrie

Auteur: Anne Veens

Toevoeging aan de tuin
Deze zomer plantte ik mijn eerste clematis. Tot voor kort had ik nog nooit gehoord van deze plant – zoals zoveel planten me nog onbekend zijn – maar een vriendin was ervan overtuigd dat het absoluut een toevoeging aan mijn tuin zou zijn. De kale schuttingen aan beide kanten konden volgens haar wel wat opgefleurd worden, en daar gaf ik haar geen ongelijk in. Hoe beter dan met een sierlijke clematis (oud-Grieks voor ‘klimmende plant’) die met haar kleine bloemetjes een tuin prachtig kan versieren!

Snijclematis
Hoe toevallig was het dan ook dat Sjack vorige week aan kwam zetten met de clematis – althans: de snijvariant ervan! Ik keek er van op dat deze überhaupt bestond – en blijkbaar is dat ook helemaal niet zo vanzelfsprekend, omdat de snijclematis eigenlijk nog maar een jonkie binnen de bloemenindustrie is. Na jaren experimenteren – daar gaat gerust een decennium overheen – wist kwekerij Marginpar in 2006 de eerste snijclematis op de markt te brengen. De snijclematis was daarmee ‘geboren’.

In afwachting van mijn clematis buiten, kan ik nu dus ook binnenshuis genieten van de fijne uitstraling van de clematis – alsof het zo had moeten zijn!

Benieuwd naar meer? Lees dan de volledige blog op Tastethegreen.nl 

In samenwerking met Groene Vingers Bloemsierkunst uit Andelst