Over onsNieuwsEen bloem met een mooi verhaal
22 juli 2022

Een bloem met een mooi verhaal

Auteur: Jody Melissa van Huisje de.Wolde

De Paradijsvogelbloem komt uit de exotische plant “Strelitzia Reginae”.

Door de prachtige kleuren in combinatie met haar bijzondere vorm, brengt ze een tropisch gevoel in huis.

De simpele steel met daarop een kam bestaande uit sierlijke openstaande oranje schutbladeren met twee blauwe koningsbladeren zorgt ervoor dat je deze beauty niet snel over het hoofd ziet. Het is een bloem met een uniek uiterlijk, er bestaat geen enkele bloem dat erop lijkt.

Ik stapte de bloemenwinkel Rembrandt te Vollenhove binnen en mijn oog viel meteen op een grote vaas met tientallen Paradijsvogelbloemen. Ik besloot er vijf mee te nemen en ze thuis op en mooie antraciet vaas te zetten. Werkelijk een práchtig stel bloemen om te zien! Kijk even naar de details..

Bijzonder toch?

Hieronder deel ik een foto van de Paradijsvogelbloemen in mijn antraciet vaas. Je ziet dat het een mooi effect geeft wanneer je er vijf bij elkaar zet. Echter kan de bloem gerust ook alleen, of samen met een mooi blad, in een grote fles gezet worden. Ze stelen toch wel de show 😉

Als afsluiting nog even een leuk weetje, want de bloem kent verschillende symbolieken. De Strelitzia wordt gezien als de bloem van vrijheid en staat ook voor onsterfelijkheid. Deze bijzondere symboliek vraagt om een mooi verhaal. Geef je de strelitzia, zorg dan voor een kaartje waarop je uitlegt waarom nou juist hij of zij deze bloem verdient.

   

Benieuwd naar meer? Lees dan de volledige blog op Tastethegreen.nl 

In samenwerking met Rembrandt Bloemen