Over onsNieuwsBram deelt zijn verhaal
2 februari 2024

Bram deelt zijn verhaal

Welkom in de veelzijdige wereld van Kwekerij Bernhard. In deze blog neemt Bram Bernhard je meer in het verhaal van zijn rozen: Avalanche+ en Sweet Caroline.

Bram runt het bedrijf samen met zijn broer Simon. Ze telen op 5,5 hectare de Avalanche+. De vuistdikke rozen zijn al open als ze het bedrijf verlaten, maar staan ook dan nog minstens 14 dagen op de vaas.

Ze telen de witte Avalanche+ roos in twee kwaliteits labels: Premium created by Bernhard en Elegant created by Bernhard, beide op een eigen locatie en met hun eigen hoge kwaliteitsnormen. Door de nieuwste innovaties in de rozenteelt toe te passen en tegelijkertijd te focussen op duurzaamheid, leggen ze de lat hoog en kunnen ze het hele jaar een constante kwaliteit leveren.

Sweet Caroline

Kwekerij Bernhard heeft in samenwerking met Brockhoff Rozen het ras Sweet Caroline ontwikkelt met Spek Rozen uit Boskoop. Deze veredelaar bestaat al meer dan 100 jaar en heeft veel ervaring met het vinden en verdelen van nieuwe rassen. De Sweet Caroline is een mooie zacht roze roos, die naar mening van Bram de Avalanche+ nog overtreft. “De bloem is groter en de houdbaarheid is nog beter.”

Op kleine schaal hebben ze de Sweet Caroline twee jaar lang getest. Vorig jaar hebben ze de test nog groter gemaakt, door hem naar kopers te brengen. Ook deze kopers waren erg enthousiast. Daarom is er samen besloten de teelt op te schalen naar 9.000 meter, dat is bij Brockhoff Rozen één kas.

Voor het ontwikkelen van een nieuwe roos, heeft een veredelaar 5 tot 6 jaar nodig. De productie is kleinschalig begonnen. Om op te kunnen schalen naar 9.000 meter, hebben ze een half jaar de tijd nodig gehad om genoeg planten te krijgen en alles vol te kunnen poten.

Veilen

Medio april komen ze in productie, zodat de Sweet Caroline met Moederdag beschikbaar is.

De Sweet Caroline is zeer goed houdbaar. Daarnaast is de bloemgroote gelijk aan Equador rozen. De combi van houdbaarheid en bloemgrootte maakt deze roos heel speciaal. Kwekerij Bernhard heeft gekozen voor deze roos omdat ze zich dit keer echt wilden onderscheiden en kiezen voor de niche.

Meer dan rozen

Naast rozen heeft Kwekerij Bernhard ook 200 soorten Phalaenopsis, diverse soorten perkgoed en kuipplanten. Ze hebben ook een eigen transportbedrijf voor geconditioneerd vervoer van bloemen en planten. Een team van vaste chauffeurs zorgt voor het dagelijks transport, onder andere van en naar veilingen.