Over onsNieuwsRuim assortiment bijzondere OASIS®-steekschuimproducten
10 juli 2023

Ruim assortiment bijzondere OASIS®-steekschuimproducten

Plantion is al jarenlang een belangrijke partner van VBW, met veel aandacht en zorg voor de bloemist. Daarnaast biedt Plantion een breed en diep assortiment en verschillende manieren om je inkopen te doen. Mede dankzij het groencentrum en groothandelscentrum is het volledige assortiment voor de bloemist onder één dak te verkrijgen. Inkopen kan zowel fysiek als digitaal. 

Sinds enige tijd zijn in het assortiment bij Plantion ook de producten van Smithers-Oasis (OASIS® Floral- en Floralife®) te vinden. Het aanbod concentreert zich voornamelijk op duurzame en bijzondere steekschuimondergronden, die via andere leveranciers lastig/niet te verkrijgen zijn en breidt nog wekelijks verder uit. VBW deelt de ervaringen van leden die klant zijn bij Plantion om een inkijkje te geven in de mogelijkheden die Plantion te bieden heeft. Deze keer vragen we Bas Lindhout, van Bloembinderij Lindhout uit Bennekom om te vertellen over zijn ervaringen.

Bloembinderij Lindhout

Op de mooie en pas vernieuwde website van Bloembinderij Lindhout wordt Bas voorgesteld als mini baas. Dat heeft niks te maken met zijn lengte, maar met het feit dat hij de zoon is van René en Marry Lindhout. Zij zijn de oprichters van het prachtige bedrijf waar ze nu al meer dan 25 jaar met hart en ziel hun energie in stoppen. Bas regelt, samen met zijn vader, de inkoop voor de winkel. Ze wisselen elkaar af, op verschillende dagen, in de veilingbank van Plantion.

Ruim assortiment OASIS® bij Plantion

Alle mogelijkheden worden benut

Bas aan het woord: “Wij maken gebruik van alle inkoopmogelijkheden die Plantion biedt. We gaan op dit moment wel (bijna) dagelijks naar de veiling, maar ik ben wel steeds meer aan het testen en oriënteren op het kopen op afstand. Hoewel wij in Bennekom zitten en we dus relatief weinig reistijd hebben, is ieder uur besparing toch waardevol. Daarnaast maken wij gebruik van de mogelijkheid van klokvoorverkoop om zekerheid te hebben voor producten die je echt nodig hebt. Met het groothandelscentrum en groencentrum kunnen we een belangrijk deel van onze inkoop op één locatie doen en dat is erg prettig. Dat we nu ook, via Plantion, bijzondere steekschuimondergronden van Smithers-Oasis gemakkelijk kunnen kopen is ook een goede ontwikkeling. We hebben het dan meteen in huis, de verkrijgbaarheid is erg goed en het assortiment breidt steeds verder uit.”

Jouw voorraad extern

Bas omschrijft de waarde van Plantion erg goed: “We hebben als bloemist te maken met dagverse producten. Ons onderscheid zit in kwaliteit, versheid en diversiteit. Met Plantion heb je je eigen voorraad bij een externe partij, zonder dat het (al) van jou is. Je kunt kopen wat je nodig hebt, ook in kleine hoeveelheden. Daarmee kun je zeer nauwkeurig inkopen en dat scheelt op jaarbasis in derving en nee-verkoop naar jouw klant. Je kunt dagelijks flexibel inspelen op de behoefte van de klant. Voor ons werkt dat perfect.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over Plantion en de samenwerking die Plantion, Smithers-Oasis en VBW hebben opgezet? Kijk dan hier.

Wil je meer informatie over Bloembinderij Lindhout, hetgeen zeer de moeite waard is, neem dan een kijkje op de website.