Over onsNieuwsB&M Transport: “vervoer met zorg en aandacht”
21 juli 2022

B&M Transport: “vervoer met zorg en aandacht”

‘TIEN WAGENS VOOR ONS HUIS’

Het begon voor Wim Beukhof als een geintje, maar toch ook weer niet helemaal. Toen zijn werkgever, levensmiddelengroot- handel Kok-Ede, in 1996 een bestelwagen over had deed hij een bod. Dat werd geaccepteerd. “Ik was al langer van plan voor mezelf te starten, dit was de trigger.” Onder de naam B&M (de B van Beukhof en de M van Mutsers) startten Wim en Diana een eigen koeriersdienst. Kok-Ede, nu beter bekend als Bidfood, werd klant en is dat nog steeds. De eerste jaren werkten ze er nog naast, vanaf 2002 niet meer. “We groeiden sterk, er stonden op een gegeven moment tien wagens rondom ons huis…” Dat jaar besloten ze daarom met B&M naar een nieuw bedrijfspand te verhuizen op de Kievitsmeent, vlakbij Plantion.

VERDUURZAMEN GROTE UITDAGING

Wim en Diana zijn nuchter, ze bouwen geen luchtkastelen. “Natuurlijk willen we verder groeien met ons bedrijf. Maar wel geleidelijk en met klanten die bij ons passen, zoals Plantion.” De toekomst van B&M ziet er goed uit. Tweelingzoons Patrick en Remco studeren nog, maar werken ook al mee en willen het bedrijf op termijn overnemen. Een belangrijke uitdaging is er ook. Wim: “We willen graag verduurzamen, maar in onze tak van sport is dat niet zo makkelijk.” Elektrificatie is volgens hem lastig, gezien de afstanden die de chauffeurs rijden. “Wat ons betreft heeft waterstof de toekomst, maar daarvoor moet eerst nog veel water door de rivier.”

VERVOER MET ZORG EN AANDACHT

Tegenwoordig heeft B&M 45 medewerkers en zo’n 250 vaste opdrachtgevers met vervoer naar 22 Europese landen. Wim:
“We vervoeren van alles: van levensmiddelen, medicijnen en melkmonsters tot zonnepanelen en ICT-apparatuur.” Opvallend vaak gaat het om producten die zorg en aandacht nodig hebben. Bloemen en planten passen ook in dat plaatje. Diana: “Sinds 2010 deden we al transporten voor het groothandelscentrum. Van daaruit ontstond in 2020 het contact met Plantion, dat een koerier zocht voor klanten die online inkopen.” De samenwerking groeit, met wekelijks nieuwe klanten in Nederland, Duitsland en België. Het voelt goed. “Niet voor niets rijden twee van onze wagens rond met bedrukking van Plantion!”