Over onsNieuwsAppeltern plantenfestijn
20 juni 2023

Appeltern plantenfestijn

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni vindt de eerste editie plaats van het Appeltern Plantenfestijn.

Het hele jaar door is er in Appeltern Adventure Gardens (voorheen De Tuinen van Appeltern) volop aandacht voor het ontwerp en de inrichting van tuinen. In het tuininspiratiepark in Appeltern zijn tienduizenden planten te zien. Tijdens het Appeltern Plantenfestijn staan niet alleen die tuinplanten maar ook die van maar liefst 35 gespecialiseerde en bevriende kwekers twee dagen lang extra in de schijnwerpers. Nog nooit waren er in Appeltern zoveel planten te zien en te koop!

Elk van de 200 tuinen in Appeltern heeft een ander beplantingsplan. Daarnaast is er de 10.000 vierkante meter grote Nationale Vaste Plantentuin. In elk hoekje van het park zijn dus al ontelbare plantcombinaties en plantconcepten te zien. Maar tijdens het Appeltern Plantenfestijn komen er nog heel veel soorten bij. De centrale Lindenlaan wordt omgetoverd tot een feestelijke Planten Promenade.

35 kwekers zijn te gast en presenteren hun mooiste plantencollecties. Op het eerste Appeltern Plantenfestijn vertellen kwekers hun verhaal en laten iedereen delen in hun expertise. Er is een tijdelijke Noviteiten Border aangelegd, waar alle nieuwe soorten gecombineerd gerangschikt zijn. Daarnaast zijn er tijdens het Appeltern Plantenfestijn diverse activiteiten van Nederlands grootste tuinvereniging Groei & Bloei. Zo is er een ludieke Tiny Garden Kruiwagen Challenge, zijn er inloop workshops, vinden er bloemschikdemonstraties plaats en wordt er groots bloemwerk gemaakt op diverse locaties in het park. Maar zit er bijvoorbeeld ook een heuse plantendokter in het park, waar bezoekers met hun plantenvragen terecht kunnen.