fbpx

verbindend in inspiratie

Taste the Green

Consumenten oriënteren steeds vaker online, waardoor men minder vaak door de winkelstraat loopt. De leegstand wordt pijnlijk zichtbaar. De consument van vandaag moeten we online bereiken.

Plantion biedt haar inkopers kosteloos Taste the Green aan. Een app waar je als inkoper producten aan influencers kunt aanbieden. Via deze influencers ontvang je gratis kwalitatief goed beeldmateriaal, content en een enorm bereik (minimaal 2.000 volgers) rondom jouw winkel.

Hoe werkt het?

Stap 1: Je ontvangt een mail met je inloggegevens.

Stap 2: Met deze inloggegevens kun je vanaf nu inloggen op www.tastethegreen.nl of via de app.

Stap 3: Je ziet nu je tijdlijn, hier vind je de nieuwste berichten.

Stap 4: Rechtsboven kun je jouw profiel aanpassen via ‘Profiel beheer’. Vul je profiel zo volledig mogelijk in, om zo vaak mogelijk getoond te worden.

Stap 5: Klik rechtsboven op je profielfoto je komt dan op je profielpagina terecht.

Stap 6: Klik op de groene plus-button: . Vul alle gegevens in om een product toe te voegen aan de Green Market. Dit is de start van een samenwerking met een influencer, via de Green Market kun je producten aan influencers aanbieden.

Stap 7: Het product is nu toegevoegd aan de Green Market. Je ontvangt automatisch een bericht van een influencer via mail.

Stap 8: Via mail of chat kun je contact houden met de influencer en afspreken wanneer zij het product in je winkel komt ophalen.

Stap 9: De influencer schrijft een blog of maakt een vlog van je product.

Stap 10: De influencer moet de blog of vlog eerst op Taste the Green plaatsen, voordat zij weer een nieuw product kan aanvragen.


VEELGESTELDE VRAGEN

 

Hoe kan ik mij als bloemist of tuincentrum aanmelden?

Je kunt deelnemen aan Taste the Green als je een inkoper bent van Plantion. Alle inkopers ontvangen automatisch een email met inloggegevens.

Hoe kunnen influencers mijn producten promoten?

Trends ontstaan doordat een product online veel te zien is. Een goed voorbeeld hiervan is de Pannenkoekenplant, ofwel Pilea Peperomioides, die razend populair werd, doordat veel influencers erover schreven. Plantion wil haar inkopers ondersteunen in het versterken van de online oriëntatie bij bloemen en planten.

Op dit moment worden consumenten (veelal consumenten tot 50 jaar) beïnvloed door wat er online te zien is. Op social media zien we steeds meer influencers, dit zijn mannen en vrouwen met meer dan 2.000 volgers. Zij proberen hun volgers elke dag weer te inspireren. Plantion wil deze influencers meer laten schrijven over bloemen en planten.

Wat is Taste the Green?

Hiervoor is de website (en binnenkort ook de app) Taste the Green ontwikkeld. Een website waar inkopers van Plantion bloemen en planten kunnen aanbieden aan influencers. Influencers kunnen via de Green Market aangeven dat zij geïnteresseerd zijn in een product en zo contact opnemen met de inkoper van Plantion om het product op te halen en een blog te maken.

Bekijk dit nieuwe inspiratieplatform op www.tastethegreen.nl.

Is Taste the Green ook voor consumenten?

Ook consumenten kunnen terecht op Taste the Green. Zij kunnen hier alle nieuwste trends op het gebied van bloemen en planten volgen en inspiratie op doen. Ook kunnen ze hun favoriete influencers en lokale bloemisten en tuincentra volgen.

Hoe kan ik me als influencer aanmelden voor Taste the Green?

Maak een account aan op www.tastethegreen.nl. Bij het bewerken van je profiel kun je aanvinken dat je een influencer bent. Plantion zal dit eerst goedkeuren, dit gebeurt binnen een werkdag. Zodra je bent goedgekeurd kun je op je tijdlijn/home ook de button ‘Green Market’ vinden. Daar vind je alle producten die door bloemisten aangeboden worden. Klik op ‘Ik ben geïnteresseerd’ en je hebt het product geclaimd! Je ontvangt een email met de contactgegevens van de bloemist of het tuincentrum. Neem contact op met de bloemist/het tuincentrum om het product op te halen. Schrijf een leuke blog op www.tastethegreen.nl en je kan daarna weer een nieuw product aanvragen! Enjoy!

Wat zijn de voordelen voor inkopers en aanvoerders van Plantion?

– Er wordt vaker geschreven over bloemen en planten.
– Wanneer een product minder populair is, kan deze worden gepromoot via Taste the Green.
– Wanneer het aanbod te hoog is en de vraag te laag, zullen we veel influencers over het product laten schrijven. Wanneer bijvoorbeeld vorst lang aanhoudt in januari en we maar één week hebben om de Violen te verkopen, kunnen we alle influencers laten schrijven over Violen die week, zodat de influencer beseft dat het Violen-tijd is.
– We kunnen seizoensverbreding van een product realiseren, de kerstster kunnen we bijvoorbeeld in november al gaan promoten.
– We kunnen in de toekomst inzien welk product favoriet is bij consumenten uit een bepaalde regio. We kunnen bijvoorbeeld aangeven bij bloemisten uit Arnhem dat veel Arnhemse consumenten zoeken op Zonnebloemen, zodat onze inkopers weten wat ze moeten inkopen.

Voor andere vragen kun je contact opnemen via info@tastethegreen.nl.

Bent u inkoper van Plantion en wilt u uitleg over Taste the Green in uw winkel? Neem dan contact op via info@tastethegreen.nl