STAP-programma VBW

Speciaal en exclusief voor de leden van VBW en Plantion heeft VBW het STAP-programma ontwikkeld. Bij STAP maken we een analyse van jouw bedrijf/markt en kijken we op basis daarvan samen naar groeikansen. STAP bestaat uit 2 modules:

 

STAP 1 – Basis

In de basisanalyse kijken we naar je winkelformule (incl. financiële resultaten), de klantervaringen (via mysteryshoppers) en je verzorgingsgebied (hoeveel en welke klanten zijn aanwezig?). Van de inzichten uit de analyses maken we een rapport en stellen we samen met jou een plan van aanpak voor groei op. Klik hier voor meer info.

STAP 2 – Positionering

Na deelname aan ‘STAP 1 – Basis’ bestaat de mogelijkheid tot deelname aan ‘STAP 2 – Positionering’. Dit programma zoomt in op de positionering van je winkel. Centraal daarbij staan jouw ondernemers-DNA (‘waar voel je je prettig bij’?) in combinatie met een analyse van je verzorgingsgebied en klanten. Klik hier voor meer info.

Wat is VBW?

VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) is de ondernemende brancheorganisatie voor gevestigde bloemisten in Nederland. Dagelijks zet VBW zich in voor haar ruim 1.300 leden om het rendement te verbeteren.

Samenwerking VBW en Plantion

Op 1 januari 2019 zijn branchevereniging VBW en Plantion, marktplaats voor bloemen en planten, een strategische samenwerking gestart gericht op het ondersteunen van de Nederlandse bloemist. Met een programma met trainingen, individuele coaching en advies over zaken als klantbenadering, rendement en sociale media verbreedt Plantion zo het marktplaats-pakket voor haar inkopers.

Alle bloemisten die bij Plantion inkopen, krijgen per 1 januari 2019 toegang tot het programma. Onderdeel van de samenwerking is dat huidige en nieuwe bloemisten van Plantion (automatisch en op kosten van Plantion) lid worden van VBW.

Bekijk hieronder hoe Bloemisterij de Orchidee is gegroeid met STAP