Samenwerkingen

Banner samenwerkingen van Plantion

Verbindend in samenwerkingen – Plantion is hét inkoopcentrum voor de groenprofessional. Om onze klanten optimaal te kunnen ondersteunen, werken wij samen met diverse organisaties.

Groothandelscentrum Plantion

Het Groothandelscentrum Plantion is hét cash & carry inkoopcentrum voor de bloemendetailhandel in Nederland. U kunt hier terecht voor uw volledige inkoop van snijbloemen, kamer- en tuinplanten, bloemisterij- en trendartikelen, decoratiematerialen en verpakkingen.

Door de samenwerkingen met het Groothandelscentrum worden er jaarrond diverse koopavonden georganiseerd, waar groenprofessionals seizoensgebonden kunnen inkopen.

Lees meer

VBW

Branchevereniging voor bloemisten VBW en Plantion hebben een partnership met als doel het versterken van de positie en het ondernemerschap van de Nederlandse bloemist. Inkopers bij Plantion kunnen deelnemen aan het VBW-programma STAP. En bloemisten die bij Plantion inkopen, worden automatisch en op kosten van Plantion ook lid van VBW. Een extra reden om bij Plantion in te kopen!

GRS

Plantion is voorkeurleverancier geworden van inkoopcollectief voor tuincentra Garden Retail Service (GRS). Partijen hebben een raamovereenkomst gesloten voor het leveren van bloemen en planten aan ruim 150 tuincentra in Nederland en België.

Het doel van de samenwerking tussen Plantion en GRS is om samen een breder assortiment bloemen en planten in de markt te zetten en maatwerk te bieden aan tuincentra.

Planten op plantenveiling Plantion

Trendz

Vakbeurs Trendz is het grootste en meest complete inspiratie – en inkoopmoment voor de retailer op gebied van home decoration & lifestyle. Ook voor bloemisten is Trendz een belangrijke vakbeurs. Om het aanbod voor bloemisten te vergroten en nog relevanter te maken, is Trendz een samenwerking aangegaan met VBW, Plantion en het Groothandelscentrum Plantion. Met elkaar – en met andere relevante leveranciers van groen en decoratiematerialen – willen de partijen een uniek bloemistenprogramma op de beurs gaan bieden.

Lees meer

BGI 

De BGI (Vereeniging van de Duitse bloemen-groot-en importhandel) is een brancheorganisatie die de focus legt op belangenbehartiging en branchemarketing voor hun leden. Samen met verschillende partners op verschillende niveaus op de gehele nationale en internationale snijbloemen-en potplantenmarkt geeft de BGI vorm aan de markt van de “groene industrie”. Zo ook met Plantion. Samen met de BGI maakt Plantion zich bijvoorbeeld al jaren kenbaar op de IPM in Essen en zijn we in levendige uitwisseling.

FDF

Wat de BGI voor de groothandel is de FDF (Vakbond voor de Duitse bloemist) voor de bloemist. Omdat Plantion ook steeds meer Duitse bloemisten aantrekt zijn wij partner van de FDF geworden. De vakverbond staat voor de belangen van hun leden, de Duitse bloemisten zowel nationaal maar ook internationaal. Zo is de FDF ook aangesloten bij de Europese dak verband Florint. Samen met de FDF helpen wij de bloemist om zich zo goed mogelijk te blijven ontwikkelen en te steunen en presenteren wij ons o.a. ook in de FDF World op de beurs IPM in Essen in 2023.

De Grote Tuinverbouwing

Om onze klanten te ondersteunen in het verkopen van bloemen, werken wij samen met De Grote Tuinverbouwing.

Elke aflevering wordt er een bloem uitgelicht. Plantion zal de betreffende snijbloemen dan ook beschikbaar stellen en ervoor zorgen dat ook de consument weet dat deze verkrijgbaar zijn bij de bloemist. De productselectie wordt gedaan door Summerflowers en 365 dagen bloemen.

Lees meer

Bloemen op bloemenveiling Plantion

Wageningen University & Research (WUR)

Plantion is altijd bezig met ontwikkeling en innovatie. De WUR adviseert ons hierin op verschillende vlakken. Denk hierbij aan toekomstige investeringen in koel-accommodatie en aanpassingen en verbeteringen van onze verlaadhal. Daarnaast kijken zij mee met de huidige totale koelketen van onze productstromen.

Met het oog op de toekomst, adviseert de WUR ons ook op andere punten die voortkomen uit ons MLTP 2024-2027.

Randstad en Timing

Samenwerkingen voor het versterken van werkgelegenheid gaan wij niet uit de weg. Via uitzendbureaus Randstad en Timing komen wij in contact met diverse werknemers. Door Randstad zijn wij zelfs uitgeroepen tot Topwerkgever. Hiervoor hebben we een opleidingscheque van Boost ontvangen.