Over onsNieuwsWijziging in overboeking Deense Containers
20 februari 2024

Wijziging in overboeking Deense Containers

Om je producten bij Plantion of direct bij de eindklanten af te kunnen leveren, kun je gebruik maken van Deense Containers. Na het verwerken van je brieven worden de betreffende karren en platen op je saldo bijgeschreven en heb je ze dus van Plantion tegoed. Plantion neemt op dat moment de verantwoordelijkheid over om te zorgen dat de karren weer terug komen van de inkoper zodat er een roulatie kan blijven bestaan.

De karren die je van Plantion tegoed hebt kun je bij Plantion afhalen (in Ede). Een groot deel van het jaar hebben wij echter ook de beschikking over karren en platen op andere marktplaatsen, bijvoorbeeld RFH. Op het moment dat dit het geval is, kunnen we de karren ook administratief overboeken naar de administratienummers aldaar.

Dit is echter geen verplichting, maar een geste.

In het drukke seizoen (11 maart t/m 24 juni 2024) is de beschikbaarheid echter onvoldoende om dagelijks iedereen de gewenste aantallen over te boeken.

Immers als de karren in Ede fysiek worden neergezet, dan moeten deze eerst richting RFH getransporteerd worden om weer administratief te kunnen boeken.

En in tijden van piek is dat zeer uitdagend, nog los van de extra kosten die hieraan verbonden zijn.

Om discussies te voorkomen hebben wij een aantal spelregels opgesteld welke de komende maanden van kracht zijn:

  • Het automatisch overboeken van de saldo’s (op opgeven dagen) richting RFH/Landgard komt te vervallen.
  • Verzoeken tot overboeken kun je doorgeven op de volgende manier:
    • Invoeren van een overboekingsverzoek in Avalanche (overboeken naar relatie 112, met vermelding van je relatienummer bij de opmerkingen)
    • Sturen van een mail naar: logistiekemiddelen@plantion.nl
  • Dagelijks worden de ontvangen verzoeken verzameld en vergeleken met de beschikbare aantallen.
  • Indien er voldoende voorraad is dan worden de opgegeven aantallen overgeboekt, bij tekorten zullen de beschikbare aantallen naar rato worden verdeeld doch nooit meer dan dat je op je saldo hebt staan.
  • Overboekingen naar transporteurs of andere relaties worden niet uitgevoerd, tenzij de betreffende karren via Plantion zijn afgerekend.
  • Mocht je toch meer Denen en platen overgeboekt willen hebben, dan kun je dit bij onze administratie aangeven.

Wij belasten op dat moment de huurkosten die wij van RFH krijgen 1 op 1 aan je door.

Samen met jou gaan we aan de slag om te zorgen dat wij op de best mogelijke manier de karren weer bij je op de tuin kunnen krijgen.

Immers we zijn er allemaal, inkoper, kweker en Plantion, bij gebaat als we zo snel mogelijk de karren weer in roulatie kunnen krijgen om de volgende lading producten af te kunnen sturen en in ontvangst te kunnen nemen.