Over onsNieuwsVan open worden we samen blij
12 januari 2022

Van open worden we samen blij

Deze week is weer een spannende week. Komen er meer mogelijkheden om open te gaan? VBW is samen met MKB Nederland en Inretail in de lobby hard bezig meer mogelijkheden voor elkaar te krijgen.

Gezamenlijke aanpak detailhandel
Met de gezamenlijke detailhandel heeft het VBW een coronaplan gemaakt. Dit ligt inmiddels bij het nieuwe Kabinet, met als ambitie: weer open, of zo open mogelijk met waar nodig echte steun! Met daarbij ook een routekaart en plan, zodat we niet meer van crisis naar crisis hoeven te rollen. Samen moeten we dan steeds meer richting ‘normaal’ en kunnen we weer genieten van bruisende steden, winkelgebieden en gezellige kleurrijke dorpen.

Jouw communicatie is nu nodig
Om heel Nederland te laten zien dat we er allemaal aan toe zijn dat het leven weer wat normaler wordt, vragen ze de bloemist de campagne-boodschap van de gezamenlijke detailhandel te delen: Onze winkels kunnen veilig open! Daar worden we samen blij van.

Gratis toolkit
Voor social media heeft het VBW twee verschillende versies voor de bloemist: ‘Onze winkels kunnen veilig open!’ en ‘Mijn winkel kan veilig open!’. Je kunt deze middelen gebruiken voor Instagram, Facebook en Linked In.

Toolkit | Social Media

Er zijn twee formaten posters in pdf: A3 en A4. Wil je hier zelf nog wat in aanpassen of je logo toevoegen, dan kun je ook de open-bestanden downloaden (te bewerken in Indesign).

Toolkit | Posters Open-bestanden posters

Hieronder kun je afbeeldingen (gif/stickers) downloaden om te delen in Whatsapp of te gebruiken in online uitingen.

Toolkit | Gif + stickers

De bloemist kleurt je leven
Eind deze week stelt VBW ook een video beschikbaar, waarmee je kan laten zien dat bloemisten kleur geven aan het leven en daarom essentieel zijn voor ons welzijn en (mentale)gezondheid. Zet deze video in op jouw social media kanalen, je website en overige mogelijkheden. Begin volgende week organiseren we in samenwerking met het VBW een PR-actie om deze boodschap kracht bij te zetten!

We blijven voor je strijden en hopen dat jullie snel weer normaal kleur kunnen brengen in het leven. Daar worden we samen blij van!