Over onsNieuwsRegiobijeenkomst Marginpar
31 maart 2023

Regiobijeenkomst Marginpar

Aanvoerders van Plantion vanuit de regio Noord-Holland waren gisterenavond te gast bij Marginpar in Aalsmeer. Marginpar heeft 16 kwekerijen in 5 landen. In Aalsmeer worden de producten verwerkt.

We kijken terug op een mooie bijeenkomst waar veel interactie met onze kwekers werd gerealiseerd.

Marginpar Foundation

De Marginpar Foundation helpt om het verschil te maken in het dagelijkse leven van de gemeenschappen om hen heen. Ze steunen de ontwikkeling van sterke gemeenschappen om mensen op te laten bloeien.

Projecten

Marginpar helpt bijvoorbeeld bij de bouw van scholen en extra klaslokalen, verbetering van wegen en infrastructuur en het maken van gratis waterpunten voor de gemeenschap. Vanaf 2022 ondersteunt Marginpar deze gemeenschapsprojecten via de Marginpar Foundation. Deze stichting neemt deel en investeert in lokale projecten in gemeenschappen die verbonden zijn met de kwekerijen van Marginpar.

Het zit allemaal in de mix

Een deel van de financiering komt uit ‘de Marginpar mix’, te koop bij Plantion. In het Nederlandse distributiecentrum zet Marginpar dagelijks veilingkarren klaar met een vast aantal bloemen per fust. Onvermijdelijk is dat er altijd een paar bossen bloemen ‘over’ zijn omdat we bijvoorbeeld 80 bossen in fusten op een veilingkar zetten en bos nummer 81 er niet in past. Al deze extra bossen worden verzameld en gemengd, zodat bloemisten gemengde fusten kunnen kopen in plaats van de mono fusten die we normaal leveren. Dit is vooral interessant voor de kleinere bloemist, die niet 50 stelen van hetzelfde product nodig heeft. Onze fantastische veredelaars hebben hun royalty’s van de mix gedoneerd. Alle opbrengsten van de mixen gaan naar de Marginpar Foundation.

Tijdens de regiobijeenkomst heeft Plantion een donatie gedaan aan de Marginpar Foundation.

Tevens heeft Marginpar aangegeven graag kopers bij hen op locatie te ontvangen. Dit gaan we oppakken en wordt op een later tijdstip vervolgd.

Regiobijeenkomst Marginpar Regiobijeenkomst Marginpar