Over onsNieuwsPlantion opent mediterrane showroom ‘De Kas’
19 januari 2022

Plantion opent mediterrane showroom ‘De Kas’

Plantion heeft haar marktplaats uitgebreid met De Kas, een showroom in mediterrane stijl voor kamerplanten. Het concept is vernieuwend: klanten doen wekelijks nieuwe inspiratie op én kunnen ter plekke bestellen via QR-codes. De Kas is gerealiseerd in een gedeelte van het groencentrum en werd vanochtend geopend.

De Kas betekent een extra mogelijkheid om kamerplanten bij Plantion in te kopen en biedt toegang tot een breed assortiment. In een mooi ingerichte ruimte kunnen bloemisten, tuincentra en andere klanten de producten ‘zien, ruiken en voelen’ en vervolgens direct bestellen via QR-codes. In de webshop (Plantion Digitale Marktplaats) ziet de klant of het product realtime op voorraad is. Als een besteld product in De Kas staat, kan het meteen worden meegenomen. Bestellen is uitsluitend mogelijk via de webshop.

Mediterrane sfeer

Over de indeling en inrichting van De Kas heeft Plantion goed nagedacht. Achterin de ruimte wordt het actuele aanbod gepresenteerd in een stijlvolle ‘inspiratiekas’. Daarvoor staan Deense karren opgesteld met vooruitgeschoven voorraad van de betreffende kwekers, met QR-codes. In De Kas zullen veelal wat grotere en exclusievere soorten te zien zijn, aangevuld met producten die passen bij de tijd van het jaar. De mediterrane sfeer, een zitgelegenheid met goede koffie en de persoonlijke begeleiding door een Plantion-medewerker maken De Kas tot een inspirerende plek.

Klantervaringen

Het innovatieve concept van een fysieke toonzaal met online bestelmogelijkheid is samen met de plantenaanvoerders RM Plants en Vireõ ontwikkeld. In eerste instantie biedt Plantion hun assortiment aan in De Kas. Op basis van klantervaringen in de eerste weken na opening zullen producten van andere kwekers worden toegevoegd.

Gezonde effecten

Vanwege de opening van De Kas staan kamerplanten vanaf 19 januari tot het eind van de maand centraal bij Plantion. Onder de noemer ‘Ga voor gezond!’ worden op verschillende plekken producten gepresenteerd, met QR-codes om direct te kunnen bestellen. Bekijk hier meer informatie. Branchevereniging Koninklijke VBW is aanwezig om informatie te geven over FloraVita, een nieuw programma voor bloemisten met tips en trainingen over de gezondheidseffecten van kamerplanten.

 

Benieuwd hoe de opening was? Bekijk dan hier alle foto’s in de galerij.