Over onsNieuwsInspiratiecampagne Plantion voor Moederdag
28 april 2021

Inspiratiecampagne Plantion voor Moederdag

In de aanloop naar Moederdag (9 mei), een van de allerbelangrijkste dagen in het jaar voor de bloemenhandel, lanceert Plantion de inspiratiecampagne ‘Samen met mama’. Want hoe fijn is het om na lange tijd weer leuke dingen te mogen doen met je moeder? Verras haar daarom met bloemen en planten die je samen kunt verzorgen. Of geef haar een ‘do it yourself’ kruidenpakket en ga samen kruidenplantjes kweken!

“Samen met mama”
Plantion inspireert haar klanten op allerlei manieren voor de belangrijke feestdagen in het jaar. Voor Moederdag begon dit op 21 april met een livestreamevent met arrangeurs en influencers. De volgende stap is de campagne ‘Samen met mama’. Deze campagne helpt de bloemist in te spelen op de vrijheid om weer leuke dingen te ondernemen met je moeder. Verwen je moeder bijvoorbeeld met bloemen en planten die je samen kunt verzorgen. Of met een ‘do it yourself’ kruidenpakket, als ze van tuinieren houdt. Want met dan kun je samen aan de slag met tijm, munt, rozemarijn, salie of basilicum!

Bloemenkaarten
Plantion ontwikkelde voor haar klanten speciale ‘Samen met mama’ bloemenkaarten, voorzien van een QR-code voor nog meer inspiratie. De bloemisten krijgen ook een social mediakit om hun eigen online promotie vorm te geven. Om de campagne kracht bij te zetten, schreef influencer Lisanne van de Klift (56.000 volgers) een blog en postte een bericht op Instagram. Via een winactie op Facebook en Instagram geven Plantion en bloemisten ten slotte ook nog een aantal kruidenpakketten weg. Volgers moeten daarvoor een foto delen waarbij ze samen met hun moeder aan het werk zijn met bloemen of planten.