Over onsNieuwsHyacintenkwekers steunen jongvolwassenen met kanker met recordopbrengst
4 maart 2024

Hyacintenkwekers steunen jongvolwassenen met kanker met recordopbrengst

Het 10e lustrum jaar van de jaarlijkse hyacintenverkoop voor jongvolwassenen met kanker (AYA’s) brengt een geweldig bedrag van € 50.004,51 op.

Op 26 januari jl. was het zover. Het 10e jaar van de Hyacinten voor AYA actie. In de hal van 25 ziekenhuizen door heel Nederland werden kleurige bossen Hyacinten verkocht. Ook voor dit lustrum jaar hebben de Nederlandse hyacintenkwekers zich weer belangeloos ingezet. Zij hebben hun prachtige HAYAcinten geschonken aan de AYA ‘Jong & Kanker’ Foundation. AYA staat voor adolescent & young adult: jongvolwassenen die tussen hun 18e en 39e te horen krijgen dat ze kanker hebben.

De beste zorg in de bloei van je leven

Kanker zet het leven van jonge mensen compleet op z’n kop. Goede hulp en ondersteuning hierbij is ontzettend hard nodig. Met de recordopbrengst van € 50.004,51 kan de AYA Foundation betere zorg voor AYA’s mogelijk maken. De opbrengst wordt ingezet voor onderwijs aan zorgverleners. Deze scholing gaat in op wat optimale AYA-zorg is, wat jonge mensen met kanker nodig hebben en de rol die verschillende zorgverleners daarin spelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bespreken van de gevolgen van kanker voor hun opleiding, werk, emoties, sociale contacten en eventuele mogelijkheden voor behoud van vruchtbaarheid.

De kracht van samen

Dit jaar zijn er maar liefst 3 verkoopacties geweest: snij- en bol-op-pot hyacinten bij 6 filialen van ABC bloemisten in de Achterhoek. Bossen snij-hyacinten in 25 ziekenhuizen én snij- en bol-op-pothyacinten op de veilingen van Plantion, Royal FloraHolland en Veiling Rhein-Maas in Duitsland.

De AYA ‘Jong & Kanker’ Foundation organiseerde voor de 10e keer deze hAYAcintenactie samen met de Nederlandse bol-op-pot én snij-hyacintenkwekers. De opbrengst gaat naar de AYA ‘Jong & Kanker’ Foundation: “Voor de beste zorg in de bloei van je leven.”
De kwekers, zorgverleners, vrijwilligers, veilingmeesters en sponsoren hebben wederom laten zien hoe groot de kracht van samen is. De AYA Foundation bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze fantastische actie. Benieuwd naar andere acties? Bezoek www.ayafoundation.nl