Over onsNieuwsEen nieuwe, frisse start
1 september 2022

Een nieuwe, frisse start

Frisse opgeruimde ruimtes met veel wit en af en toe een lichtblauw en geel accent, dat kenmerkt Fresh Start. Omdat ons huis tegenwoordig meerdere functies heeft, zoals thuiswerken, sporten, ontspannen en bezoek ontvangen, moet het interieur makkelijk te transformeren zijn. Kamerschermen en multifunctionele wanden zijn dan ideaal.

Fresh Start in de buitenruimte
Buiten symboliseren een heldere indeling met veel witte accessoires en dito bloeiende planten deze stijltrend. Er zijn minder tegels en er is meer biodiversiteit. Het materiaal in de tuin is zoveel mogelijk biodegradable en biobased. Net als binnen, krijgt ook de tuin/ terras/ balkon meer functies waarvan extra leefruimte er een is. Frisse kleuraccenten geven energie aan de buitenruimte.

Productingrediënten van de trend
De vormen zijn eenvoudig en strak, de producten zijn multifunctioneel.
Dessins zijn in deze trend dan ook minder belangrijk. Als er al patronen zijn, dan zijn ze gebaseerd op natuurlijke structuren, zoals marmerdessins. De gebruikte materialen zijn biobased, gerecycled of recyclebaar. Denk daarbij aan leer, katoen en kurk en aan nieuwe materialen zoals kunststof op basis van algen en mycelium, een zelfgroeiende schimmel.

Credit: Bloemenbureau Holland