Over onsNieuwsEen zee van bloemen
2 juli 2024

Een zee van bloemen

Als bloemist, tuincentrum, bouwmarkt of woonwinkel ben je bekend met diverse vormen en maten van de Chrysant op pot. Jaarrond als kamerplant, vanaf het voorjaar voor balkon en terras en vanaf de zomer als Bolchrysant … zomaar wat momenten waarop we de Chrysant op pot als vaste waarde in de groenspeciaalzaken voorbij zien komen onderweg naar de consument.

Als de consument vraagt op welke manier hij of zij het langst kan genieten van deze vrolijke Chrysant dan zijn dit de voornaamste adviezen die je kunt meegeven:

  • De Jellyfish® kan je zowel binnenshuis als buitenshuis plaatsen (5-25°C).
  • De Jellyfish® heeft ongeveer 2x per week water nodig, op een warme zomerdag wat vaker als op een koele winterdag. Belangrijk is dat de kluit niet uitdroogt, maar voorkom vooral dat de wortels onder water blijven staan.
  • Chrysanten in het algemeen houden van de zon en blijven daardoor het mooist op een zonnig plekje in huis of in de tuin.
  • Laatste tip voor de plantenliefhebber met groen vingers: knip de uitgebloeide bloemen uit de plant, zo stopt de plant haar energie in de nieuwe bloemen.

Bron: Home & Garden Inspirations