Herfst bij Adomex
29 oktober 2021

Herfst bij Adomex

Nu de dagen langzaamaan wat korter worden is het tijd om naar binnen te gaan en het gezellig te maken. Muziekje op, kaarsjes aan, kussens opschudden en de natuur in huis halen. Onze kransen gemaakt van mossen en andere natuurlijke materialen geven een interieur meteen een landelijke uitstraling.

Dag herfstblues, hello happiness!

Herfst in een vaas

Ook zo gek op de herfst en die mooie kleuren in dit seizoen?
Wij hebben steeds meer geverfde en gepreserveerde producten in die typische mooie herfstkleuren in onze webshop.

Skimmia

Bij onze leverancier werden in eerste instantie de geteelde skimmia’s als tuinplant verkocht voor de retail en tuincentra. In 2008 werd er geleidelijk overgestapt naar de skimmia als snijbloem. Het is een tweejarige teelt, waarbij het eerste jaar het meest belangrijk is om een goed wortelstelsel te creëren.

In het tweede jaar zijn zon en (koude) temperatuur van belang. Zelfs nachtvorst is geen probleem. De skimmia’s groeien buiten waar ze meer zonlicht krijgen en waardoor de mooie donkerrode knoppen ontstaan.

Verwerkt in een herfstboeket is de skimmia-tak met bloem of besjes een prachtige aanvulling. Daarnaast worden skimmia’s ook geverfd. Er is keuze uit wel tien verschillende kleuren. Goud, champagne en wit met parelmoerglitter zijn daarbij het populairst.

Voor meer herfstinspiratie, kijk op onze website.

en volg ons ook op Instagram en Facebook.