De Hoog Orchids
3 september 2021

De Hoog Orchids

Komende week start De Hoog Orchids met het veilen van Orchideeën.

De Hoog Orchids is een familiebedrijf wat in 1928 begon met de teelt van diverse sierteeltgewassen. Door de jaren heen zijn zij zich steeds meer gaan toespitsen op de teelt van exclusieve Orchideeën. Naast de Snijcymbidium werden er ook diverse soorten in de pot gekweekt wat zich uiteindelijk heeft ontwikkeld tot een al meer dan 30 jaar betrouwbare kweker van de Dendrobium Nobile in diverse kleuren.

Sinds dit jaar focussen zij zich ook op betrouwbare soorten die qua aanzet, lengte en houdbaarheid stabiel zijn om aan de huidige hoge eisen van de handel en consument te kunnen voldoen. Uiteindelijk zal dit resulteren in een variëteit van vijf kleuren in de 12 cm. pot, als ook een Apollon (wit) in de 9, 12 en 21 cm. pot, zowel de witte als de gekleurde bogen. Deze laatste buigen zij 26 weken voor ze afgeleverd worden, op die manier zijn ze er zeker van dat deze in de goede kwaliteitstandaard uitgeleverd worden.

De variëteiten van de Dendrobium Nobile in de 12 cm. zijn in de 1, 2 en 3 stam leverbaar, waarnaast de 9 cm. Apollon in een 1 en 2 stam versie te verkrijgen is. De zwaarste sortering is de Dendrobium Nobile Apollon met zes stammen.

Naast de Dendrobium hebben zij nog een andere zeer exclusieve orchidee: de Rhynchostylis Gigantea. Deze is circa drie maanden per jaar leverbaar (wintermaanden). Deze Rhynchostylis zal nooit op de klok geveild worden
Maar is natuurlijk wel te bestellen bij De Hoog Orchids.

De Dendrobium Nobile is in twee kwaliteitsklassen verkrijgbaar en zal op Plantion altijd geveild worden in de huisstijl en kwaliteit van De Hoog Orchids. Daarnaast hebben ze voor bloemisten en tuincentra die rechtstreeks bij hen bestellen ook de Florallure uitstraling. Dit is altijd de zwaarste uitvoering van de planten en heeft een aantal minimale eisen waaraan deze moet voldoen (aantal bloemtrossen, knopbezetting en gelijke hoogte van de stammen).

Omdat De Hoog Orchids het milieu bovenaan het lijstje heeft staan, hebben zij besloten om het plastic verbruik van de plantenhoezen en tray terug te dringen naar slechts 30% , de resterende 70 % leveren wij graag uit in een kartonnen tray met traywikkel en indien nodig met een papieren hoes met gedeeltelijke transparante voorzijde.

Voor vragen omtrent het assortiment en beschikbaarheid kun je terecht bij Jolanda Nieuwenhuijze.