Adomex droogbloemen
3 september 2021

Adomex droogbloemen

Informeerden wij de vorige maand over het dagelijks veilen van ons verse assortiment snijgroen, graag lichten we de komende maanden een tipje van de sluier op van de overige producten die we bij Adomex bieden.

Zo zijn droogbloemen terug van weggeweest. De belangstelling voor droogbloemen is de laatste twee jaar enorm toe genomen en inmiddels is het complexe en arbeidsintensieve droogproces veel verder gespecialiseerd.

Verse granen en bloemen worden na de oogst gebundeld, aan pennen geregen en ondersteboven op karren gehangen. Deze volgeladen karren gaan de droogcellen in met een temperatuur van ca. 100 graden. Na het drogen laat men de producten een aantal dagen staan om het aanwezige vocht in de lucht weer in de bossen te laten trekken. Hierdoor zijn ze minder breekbaar en beter geschikt om verder verwerkt of ingepakt te worden.

Het eindresultaat is een bewerkelijk maar exclusief product met een zweem van nostalgie.

Inspiratie

Op bloemen raak je nooit uitgekeken. En je geniet er het liefst zo lang mogelijk van. Droogbloemen zijn dan ook een goede florale toevoeging voor in huis, met hun warme kleuren en lang vaasleven. Maar ook buiten de vaas doen ze het goed. Wij nemen je mee op ontdekkingstocht in de wereld van de droogbloemen. Want er valt een hoop droogbloemenpracht te ontdekken!

Voor meer droogbloemen-inspiratie, kijk op onze website of volg ons ook op Instagram en Facebook.