fbpx

verbindend in ASSORTIMENT

Inkopen bloemen en planten

Bent u inkoper in de sierteeltsector? Bijvoorbeeld een bloemisterij, tuincentrum, retail of ambulante handel. Dan bent u van harte welkom om producten in te kopen bij Plantion.

Kom gerust langs en overtuig uzelf van de mogelijkheden die Plantion u biedt. Nadat u enthousiast geworden bent, schrijft u zich in als koper. Na inschrijving krijgt u een eigen kopersnummer. Daarmee kunt u binnen Plantion (klok, Kopen op Afstand, Klok Voorverkoop, groencentrum, bemiddeling) uw aankopen doen.

Bekijk hier waarom bloemisten bij ons inkopen:

Geïnteresseerd? Maak een afspraak met een van onze relatiebeheerders.
– Voor Nederlandse kopers: Patricia Willemsen, tel: 06-12705541.
– Voor Duitse kopers: Verena Bollwerk, tel: +31 318 661700.

Vul hier het inschrijfformulier in

Kopen Op Afstand

Met Kopen Op Afstand (KOA) biedt Plantion een extra inkoopmogelijkheid waarvoor u niet speciaal naar Ede hoeft te rijden.
KOA stelt u in staat om met een virtuele klok op afstand uw veilingaankopen te doen. Dit kan vanuit huis, vanaf kantoor, vanuit uw box op Plantion maar ook vanuit een andere veilingtribune met internet. Kortom overal waar u over een stabiele internetverbinding beschikt kunt u KOA van Plantion gebruiken.

Voordelen van KOA:
– U hoeft niet om 06.00 uur op de tribune aanwezig te zijn.
– U kunt een voorselectie maken van producten die u interessant vindt. De avond voorafgaand aan de klokveiling kunt u ze al markeren. Vervolgens krijgt u tijdig een melding dat het product van uw interesse eraan komt. Ook staan er foto’s bij de partijen.
– U koopt snel en gemakkelijk vanaf iedere locatie.

Meer weten over Kopen Op Afstand?
Dan kunt u contact opnemen met Patricia Willemsen 0612-70 55 41 of PatriciaWillemsen@Plantion.nl.

Transport

Samen met B&M Koeriers biedt Plantion transport aan voor haar klanten. Sinds de transport-pilot is er veel interesse. Klanten geven aan dat de producten snel, vandaag gekocht – vandaar in huis, en op een goede manier vervoerd worden. Transport is mogelijk vanuit alle inkoopkanalen van Plantion. Door het transport aan Plantion over te laten wordt u ontzorgt en heeft u een extra medewerker in de winkel.

Lees hier verder over transport bij Plantion.

Herkeur

Standaard kan reclamering op producten alleen plaatsvinden op de dag van aankoop, zolang het product de veiling niet heeft verlaten.
In bijzondere situaties kan hier van afgeweken worden, mits de op het formulier gevraagde gegevens uiterlijk op de dag van aankoop compleet zijn aangeleverd. Bovendien dient het product de volgende veildag voor 06.00 uur te worden aangeboden aan één van de keurmeesters.

Bekijk hier het Herkeur formulier

Commissie van de Handel Plantion

Uw belangen als koper worden behartigd door Commissie van de Handel Plantion. Het bestuur hiervan bestaat uit zeven kopers, die gemiddeld vijf keer per jaar vergaderen met directie en bestuur van Plantion.

Commissie van de Handel Plantion heeft een signalerende functie en volgt ontwikkelingen in en om de veiling op de voet. Elk jaar wordt er ook een bijeenkomst georganiseerd voor alle kopers van Plantion.

De bestuursleden van de Commissie van de Handel staan open voor uw vragen opmerkingen en suggesties: Hans Scholten (voorzitter), Hans Lamers, Diana Destanli, Geb Labberton, Kees Jungerius, Joost Weijtens, Chris Derksen.

VBW

Sinds 1 januari 2019 zijn branchevereniging VBW en Plantion, marktplaats voor bloemen en planten, een strategische samenwerking gericht op het ondersteunen van de Nederlandse bloemist aangegaan. Er komt een programma met trainingen, individuele coaching en advies over zaken als klantbenadering, rendement en sociale media. Alle bloemisten die bij Plantion inkopen, krijgen toegang tot het programma. Onderdeel van de samenwerking is dat huidige en nieuwe bloemisten van Plantion (automatisch en op kosten van Plantion) lid worden van VBW.

VBW behartigt van oudsher de collectieve en individuele belangen van de Nederlandse bloemist. Plantion heeft eveneens de keuze gemaakt om als marktplaats primair te focussen op de bloemist die zijn consumenten bedient met persoonlijke aandacht en een breed assortiment. Dit ‘gemeenschappelijk DNA’ maakt het initiatief tot een gezamenlijk programma voor de Plantion-bloemist een logische stap.

Download hier het lidmaatschapsformulier van VBW.

Milieuvergunning

Ons gebouw in Ede verbruikt extreem weinig gas en stoot een minimale hoeveelheid CO2 uit. Dit willen we samen met u bewaken. Bedrijfswagens die aan de normen voor dieseluitstoot en maximaal gewicht voldoen, geven we dan ook graag een vergunning om onze verlaadhal binnen te rijden.