Inkopen op de veilingklok

Inkopen op de veilingklok – Het hart van Plantion is nog altijd de klok, waar je vijf ochtenden per week verse aanvoer kunt zien, voelen en ruiken. In de afmijnzaal in Ede worden vanaf 06.00 uur partijen bloemen, kamer- en tuinplanten op drie klokken geveild. Zodra de prijs je bevalt, druk je op de knop en koop je de betreffende partij.

Aantrekkelijk aanbod

In samenspraak met haar kwekers zorgt Plantion elke veildag voor een breed en aantrekkelijk aanbod in voldoende aantallen. Dit voorkomt al te grote schommelingen in de prijsvorming. Over een langere periode gerekend, betaal je gemiddeld een aantrekkelijke prijs voor topkwaliteit bloemen en planten waarmee je jouw klanten blijft verrassen.

Duurzaamheid

Plantion draagt bij aan een mens- en milieuvriendelijke productieketen. Ede is bijvoorbeeld de enige locatie ter wereld waar een assortiment Fairtrade bloemen en planten wordt geveild en online te koop is. Voor alle producten die via Plantion worden verhandeld, geldt dat ze milieuvriendelijk geteeld zijn. Op de klokken worden duurzaamheidslabels of -keurmerken getoond, waardoor je deze producten eenvoudig kunt selecteren. Zo helpen we jouw te voldoen te voldoen aan de eisen van het keurmerk Duurzame Bloemist.

Ook op afstand

Klokkopers komen graag naar de afmijnzaal van Plantion in Ede, omdat ze de aangeboden bloemen en planten willen ruiken, voelen en zien en inspiratie op willen doen. Maar op dagen dat dit niet lukt, kun je ook gebruik maken van onze online diensten! Dat is handig voor als je tijd wil besparen of als Ede te ver rijden is.

Wil je kopen op de klok van Plantion? Maak dan een afspraak met een van onze relatiebeheerders.

Foto van Patricia Willemsen
Patricia Willemsen
Relatiebeheerder inkopers
Foto van Sylvia Spijker
Sylvia Spijker
Relatiebeheerder inkopers
Foto van Verena Nimtz
Verena Nimtz
Relatiebeheerder inkopers

Hoe ziet een veildag eruit?

01

Informatie van aanvoerders komt binnen via de elektronische aanvoerbrief.

Lees meer
02

Aanvoerders of vervoerders brengen de producten naar de veiling in Ede.

Lees meer
03

De producten worden gefotografeerd in een van de fotostraten bij Plantion, de foto’s worden getoond in de faciliteiten voor ‘Kopen op Afstand’.

Lees meer
04

Logistiek medewerkers zetten de karren met producten klaar voor het veilen.

Lees meer
05

Je bekijkt en beoordeelt het actuele aanbod fysiek of via de webshop.

Lees meer
06

Inkopen op de veilingklok: met gemiddeld 250 kopers neem je plaats op de tribune in de grote afmijnzaal.

Lees meer
07

Om 06.00 uur start het veilen volgens het afmijnsysteem op drie klokken.

Lees meer
08

Distributiemedewerkers brengen je aankopen bij jouw vervoermiddel.

Lees meer
09

Je keert met je producten terug naar jouw winkel en je ontvangt een factuur voor jouw aankopen.

Lees meer

Herkeur

Verbindend in kwaliteit – Hoewel we met onze aanvoerders zorgvuldig toezien op de kwaliteit van partijen bloemen en planten kan er altijd een keer iets misgaan. Uiteraard kun je dan bij ons aankloppen. Aangezien het om levende producten gaat, vragen we je om op de dag van aankoop zelf te reclameren, vóórdat de betreffende bloemen of planten de veiling hebben verlaten.

In bijzondere situaties kan hiervan worden afgeweken, onder twee voorwaarden. Ten eerste lever je het herkeurformulier aan op de dag van aankoop. Daarnaast bied je de betreffende producten uiterlijk de volgende veildag 06.00 uur aan bij een van de keurmeesters.

Commissie van de Handel

Jouw belangen als inkoper worden behartigd door de Commissie van de Handel Plantion. De commissie bestaat uit zeven personen en vergadert vijf keer per jaar met de directie en het bestuur van Plantion.

De commissie heeft een signalerende functie en volgt ontwikkelingen in en rondom het inkoopcentrum op de voet. Samen met Plantion organiseert de commissie enkele keren per jaar excursies naar kwekers. Jaarlijks is er ook een gezellige bijeenkomst voor alle inkopers van Plantion.

Als Commissie van de Handel staan we open voor jouw vragen, opmerkingen en suggesties. De commissie bestaat uit Hans Scholten (voorzitter), Hans Lamers jr, Diana Destanli, Kees Jungerius, Chris Derksen, Mark Karlberg, Marcel v.d. Lagemaat, Hannah en Nenah Veens en Jaco de Mooij. Spreek ons gerust aan!

Heb je vragen over de veilingklok? Neem dan contact met ons op.

Foto van Eva Asijee
Eva Asijee
Manager ICT

Eva Asijee

Manager ICT