fbpx

Liveblog: coronavirus

Plantion informeert u via deze liveblog continu over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.

Plantion houdt nauwgezet de ontwikkelingen rond het coronavirus in de gaten om medewerkers en bezoekers van onze locatie veilig en gezond te houden.

Daarbij volgen we het advies op van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ).

Als bij u of bij één van uw medewerkers een besmetting is vastgesteld en deze persoon heeft onze locatie bezocht, dan horen we dat graag direct van u.

Voor vragen en meldingen kunt u contact opnemen met onze klantenservice:
E-mail: klantenservice@plantion.nl
Telefoon: +31 318 66 17 70


UPDATE MAANDAG 10 AUGUSTUS 2020

Jaarlijks wordt in de regio Arnhem-Nijmegen een seminar georganiseerd over actuele zaken die in de tuinbouwsector spelen. Dit jaar kiezen wij, om begrijpelijke redenen, voor een webinar. U wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan ons interactieve webinar op 3 september 2020 (middag).

In het voorjaar van 2020 ging er een onverwachte schokgolf door de tuinbouwsector. De afzet kwam plots tot stilstand en het was bij veel bedrijven ‘alle hens aan dek’. Intussen is de tuinbouwsector van de eerste schrik bekomen, echter het ‘corona-gevaar’ is nog niet geweken. Wat hebben we van deze onverwachte crisis geleerd en wat gaat de toekomst brengen? Dat is het centrale thema van dit webinar.

Meer informatie


UPDATE DONDERDAG 6 AUGUSTUS 2020

Als je je hebt laten testen op covid-19…

Blijf thuis tot de uitslag bekend is. Als je ook koorts hebt of benauwd bent, dan blijven ook je huisgenoten thuis tot de uitslag van de test bekend is.
Hebben je huisgenoten ook klachten? Dan laten zij zich ook testen.

Bron: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen


UPDATE WOENSDAG 3 JUNI 2020

Liveblog
Ruim 10 weken hebben we je dagelijks, een aantal dagen per week en later wekelijks bijgepraat over het aanbod voor de komende dag/periode. Het was een wankel evenwicht de eerste weken en de laatste keer konden we melden dat er door het mooie weer in deze moeilijke tijd schaarste was bij met name tuinplanten.
Het is nog lang niet over tot de orde van de dag. Voorzichtigheid blijft geboden!

Dit is de laatste reguliere liveblog.
Mocht er aanleiding toe zijn dan wordt er weer een liveblog verzonden.

Aanbod
Het is niet fijn om in herhaling te vallen, maar vaak zijn het de feiten.
Snijbloemen: hier en daar schaarste bij assortiment producten. Vooral een goede afzet in de export geeft meer vraag dan aanbod en dat betekent behoorlijke prijzen.
Kamerplanten: aantallen en assortiment loopt goed door.
Tuinplanten: schaarste bij veel producten en sommige producten zijn uitverkocht en dat al in begin juni

Voor de komende periode blijft jouw contactpersoon binnen Plantion beschikbaar om vragen te beantwoorden ten aanzien van assortiment en aanbod.

Update kloksoftware
Woensdag 10 juni vindt na afloop van het veilen een update van de kloksoftware plaats.
In de Nieuwsbrief Inkopers van a.s. vrijdag staat hier meer informatie over.

DANK DANK DANK
Dank voor alle inzet van een ieder!!!

Uiteraard beseffen we dat we nog steeds in een bijzondere en onbekende wereld leven en samen ons best moeten blijven doen om dit voort te zetten om uiteindelijk het ‘nieuwe normaal’ te realiseren.

BLIJF INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND INKOPEN!


UPDATE WOENSDAG 27 MEI 2020 

Aanbod 
Wat een prijzen was de reactie van de kopers vanochtend over de tuinplanten.
Niet meer of beperkt leverbaar is ook het antwoord via bemideling bij de tuinplanten.
Deze situatie blijft zo is de verwachting. Kwekers hebben in het begin van het coronavirus besloten minder of geen producten meer op te potten. Daarnaast is het al weken goed verkoopweer, ook dit creëert schaarste.

Bij de bloemen volop aanvoer van Pioenrozen (Pinkersterroos in Duitsland) en dit blijft nog wel even zo. Verder zijn we volop bezig om het assortiment breder te maken. Met een paar weken hebben we weer voldoende zomerbloemen van buiten.

Openingstijden rondom Pinksteren
Zondag 31 mei 2020: 1e Pinksterdag
Gebouw gesloten.
Maandag 1 juni  2020: 2e Pinksterdag
Geen veildag, gebouw gesloten tot 18.00 uur.
Dinsdag 2 juni 2020
Gewone veildag (start 06.00 uur) op 3 klokken, met het aanbod van een maandagveiling.

Groen- en Groothandelscentrum Plantion zijn 1en 2e Pinksterdag gesloten.

Afmijnzaal, opleidingsplek
Op aanvraag is, in individuele gevallen, aan de rechterzijde van de afmijnzaal een opleidingsplek beschikbaar. Deelnemers dienen uit één huishouden te komen.
Het gaat om de volgende zetels: 1, 51, 101, 151, 201, 251, 301, 351, 401, 451 en 501, mits niet gereserveerd. Aanvragen kunnen verzonden worden naar marketing@plantion.nl.

RIVM hygiëne maatregelen
Hierbij de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
• HOUD 1,5 METER AFSTAND (!)
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg
• Geen handen schudden

Voel je je niet goed, neem je verantwoordelijkheid en blijf thuis en neem contact op met je contactpersoon binnen Plantion voor mogelijke ondersteuning bij inkoop.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen en/of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen en/of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
KOA video-instructies kun je hier bekijken.

Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Wij hebben een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.


UPDATE WOENSDAG 20 MEI 2020 

Aanbod 
Minister-president Mark Rutte heeft gisteren weer gesproken. Er komt weer wat meer ruimte.
Onze sector heeft vooral op de nationale markt een goede positie gehad de afgelopen tijd. Er zijn heel wat bloemen en planten weggeven. Gekocht in de winkel of online besteld.

Vraag en aanbod bij bloemen en planten verschillen behoorlijk.
Bij de bloemen zien we dat vooral de export aantrekt en de nationale afzet wat afneemt wat betekent dat de prijsvorming bij sommige producten onder druk staat.
Het assortiment is breed met vooral een mooie aanvoer van Pioenrozen.
Bij tuinplanten zien we meer vraag dan aanbod. Verschillende kwekers zijn leeg (uitverkocht) als gevolg van de coronamaatregelen in maart. Kwekers hebben toen besloten minder te gaan kweken, omdat de toekomst toen zo onzeker was. Ook is aanvoer van jong plantmateriaal weggevallen. Dat zien we terug in de aanvoer voor de klok, maar ook bij het invullen van orders bij het Bemiddelingsbureau.

Neemt niet weg, heb je vragen bel je contactpersoon binnen Plantion. Accepteer echter ook dat een medewerker nee zegt wanneer het product niet meer verkrijgbaar is.

Veilen op Hemelvaartsdag!
Plantion veilt op donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag, op twee klokken.
Hiermee wordt de aanvoer van die week over vijf werkdagen verdeeld. Ook wordt zo de druk op de logistieke dienstverlening verlaagd.
Het kantoor van Plantion is tot 12.00 uur geopend. EABel en fust bestellen is mogelijk tot 12.00 uur.
De andere afdelingen hanteren de gewone openingstijden.
Groen- en Groothandelscentrum Plantion zijn gesloten.

Vragen over het noodfonds? Bekijk het webinar van 14 mei terug
Op 14 mei werd er in navolging op de week ervoor een webinar georganiseerd om vragen rondom het noodfonds te kunnen beantwoorden. Coen Meijeraan (Royal FloraHolland), Ruud Paauwe (Glastuinbouw Nederland) en Jaap Bond (KAVB) beantwoordden meer dan 90 vragen aan de bijna 180 aanwezige live kijkers.
De vragen gingen met name over de verrekening van de NOW bij de berekening van de omzet en hoe om te gaan met eerder geleden schade en krimp- en groeiscenario’s.
Bekijk het webinar terug

Time Slot Management bij Plantion
Vanaf medio 2020 gaat Plantion de aankomst van vervoerders regelen door middel van Time Slot Management.
Het doel van Time Slot Management is om te komen tot een betere spreiding van aanvoer van producten gedurende de dag/nacht.
Door een betere spreiding kunnen we de aangeleverde producten de aandacht geven die ze verdienen. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen, controleren en het maken van een goede foto.
Tevens worden op deze manier alle goederen die bij Plantion binnenkomen geregistreerd.
Lees hier verder

RIVM maatregelen (herhaling!)
Nogmaals de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
• HOUD 1,5 METER AFSTAND (!)
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Geen handen schudden

We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten en zullen indien nodig verdere maatregelen nemen en je op de hoogte houden.
We volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Voel je je niet goed, neem je verantwoordelijkheid en blijf thuis en neem contact op met je contactpersoon binnen Plantion voor mogelijke ondersteuning bij inkoop.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen en/of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen en/of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
KOA video-instructies kun je hier bekijken.

Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Wij hebben een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.


UPDATE WOENSDAG 13 MEI 2020 

Aanbod 
Moederdag is goed verlopen. Het was druk in de winkels en tuincentra. Ook online is er veel besteld en uitgeleverd.
Dat het druk was geweest konden we terugzien in de eerste veildagen van deze week en dan vooral bij de snijbloemen.
De vraag naar tuinplanten was wat minder en dat komt vooral door de verandering van de temperatuur.
In een paar uur tijd van boven de 20 naar onder de 10 graden. En wat we ook ervaren hebben dat er tot IJsheiligen (15 mei) nog een nachtvorstje kan komen.

Voor de komende week verwachten we een aanbod wat aardig afgestemd is op de vraag. Pioenrozen zullen we in ruime aanvoer zien. Tuinplanten even wat minder.

Volgende week donderdag ( Hemelvaartsdag) veilen we wel en vooral om de vraag en aanbod te spreiden over de week.

Veilen op Hemelvaartsdag!
Plantion veilt op donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag, op twee klokken.
Hiermee wordt de aanvoer van die week over vijf werkdagen verdeeld. Ook wordt zo de druk op de logistieke dienstverlening verlaagd.
Het kantoor van Plantion is tot 12.00 uur geopend. EABel en fust bestellen zijn mogelijk tot 12.00 uur.
De andere afdelingen hanteren de gewone openingstijden.
Groen- en Groothandelscentrum Plantion zijn gesloten.
Aanvoer voor Hemelvaartsdag
De aanvoer dient op woensdag 20 mei 2020 vóór 17.00 uur bij de collectief vervoerders binnen te zijn. Op die manier wordt jouw product tijdig geveild.
Denk ook aan het aanpassen van de datum in het EAB-pakket.

Liveblog
Vanaf heden verschijnt het liveblog iedere woensdag. Mocht er aanleiding toe zijn dan wordt het liveblog vaker verzonden.

Presentatie webinar coronacrisis (noodfonds)
Dankzij de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN) heeft Royal FloraHolland in samenwerking met Glastuinbouw Nederland en de Rabobank vrijdag een webinar georganiseerd om kwekers te informeren over de praktische invulling van het noodfonds.
Hier vind je de presentatie van het webinar van 8 mei. Het webinar kun je hier terugkijken.

De regeling is inmiddels vastgesteld.
Zodra er meer bekend is over een vervolg webinar zal dit op de website vermeldt worden.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen en/of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen en/of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
KOA video-instructies kun je hier bekijken.

Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Wij hebben een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.


UPDATE VRIJDAG 8 MEI 2020 

Nieuwe werkelijkheid
We mogen constateren dat we er de afgelopen weken in geslaagd zijn de dienstverlening van Plantion goed overeind te houden. Dat ging niet altijd makkelijk en er werd van iedereen het nodige gevraagd. Handen wassen, afstand houden, op een andere tribuneplek zitten, het ene product aanvoeren maar het andere even niet, enzovoorts. Soms leverde dat even wat strubbelingen op, maar uiteindelijk ziet iedereen steeds het collectieve belang. Onze complimenten daarvoor, dit toont aan dat we als Plantion samen sterk zijn.
De week voor Moederdag is erg goed verlopen, ook dankzij het mooie weer. Afgelopen maandag was het niet alleen druk op de tribune maar noteerden we ook een recordaantal van 48 KOA-kopers. We veilen bewust ook op speciale dagen zoals Koningsdag, Bevrijdingsdag en straks ook met Hemelvaart. Zodoende kunnen we het aanbod goed over de week spreiden en voorkomen we pieken. Dat is goed voor kopers en aanvoerders en voor het handhaven van de 1,5 meter. Ook hierin is Plantion verbindend in bloemen en planten.
Het wordt steeds duidelijker dat we voorlopig last houden van corona. Als Plantion bekijken we daarom hoe we klanten structureel en binnen de regels kunnen blijven bedienen. Dit betekent onder meer dat we de zetelverdeling op de tribune verder perfectioneren. We overleggen met onze cateraar hoe we veilig een belegd broodje kunnen aanbieden. Onze distributiemedewerkers gaan vaker producten tot aan de auto brengen en looproutes worden duidelijker gemarkeerd.
Ook bij deze en mogelijke andere stappen in het kader van die ‘nieuwe werkelijkheid’ blijft samenwerking belangrijk. Af en toe zal een individuele koper of aanvoerder iets moeten accepteren in het belang van ons allemaal. Maar kijkend naar hoe dat in de afgelopen weken gelukt is, hebben we daar alle vertrouwen in.
Peter Bakker en Guus van Logtestijn, directie Plantion

Aanbod 
We kunnen terugkijken op een mooie Moederdagweek! Zowel klok, bemiddeling, PDM als groencentrum hebben het goed gedaan.
Vandaag was er qua vraag-aanbod sprake van enige disbalans.
De nieuwe tribune-indeling verliep vandaag nagenoeg geruisloos. Fijn dat een ieder hier zo goed mee omgaat.
De traktatie die vandaag aan klokkopers en medewerkers is uitgedeeld is in goede aarde ontvangen.

Maandag verwacten we weer een mooi en breed assortiment voor de klok. Waarbij we wel op moeten merken dat er een aantal producten schaars begint te worden.

Veilen op Hemelvaartsdag!
Plantion veilt op donderdag 21 mei, Hemelvaartsdag, op twee klokken.
Hiermee wordt de aanvoer van die week over vijf werkdagen verdeeld. Ook wordt zo de druk op de logistieke dienstverlening verlaagd.
Het kantoor van Plantion is tot 12.00 uur geopend. De andere afdelingen hanteren de gewone openingstijden.

SAMEN STERK
Hierbij nogmaals de afbeelding SAMEN STERK, welke afgelopen dinsdag is verzonden. Dit bestand kun je openen en vergroten.

Presentatie webinar coronacrisis (noodfonds)
Dankzij de Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland (VBN) heeft Royal FloraHolland in samenwerking met Glastuinbouw Nederland en de Rabobank vandaag een webinar georganiseerd om kwekers te informeren over de praktische invulling van het noodfonds.
Hier vind je de presentatie van het webinar van vanmiddag. Het webinar kun je hier terugkijken.

De komende dagen wordt naar verwachting de regeling vastgesteld. Deze regeling wordt volgende week donderdag 14 mei, 12.30 uur tijdens een nieuw webinar toegelicht. De uitnodiging hiervan volgt a.s. maandag 11 mei.

Moederdag
Zondag 10 mei 2020
Groothandelscentrum geopend van 06.00 tot 10.00 uur (alleen bloemen).
Wij wensen iedereen een goede Moederdag verkoop toe!

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen en/of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen en/of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
KOA video-instructies kun je hier bekijken.

Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Wij hebben een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.


UPDATE WOENSDAG 6 MEI 2020 

Aanbod 
De aanloop naar Moederdag is goed. Er staat een mooi aanbod en behoorlijke aantallen.
De eerste drie veildagen zijn goed verlopen en het is goed te ervaren dat er begrip en medewerking is.
Bij vooral tuinplanten zien we hier en daar zelfs al schaarste ontstaan doordat de kwekers teveel aanvragen hebben om in te pakken of dat het product uitverkocht is.
Dit hadden we voor een paar weken terug niet verwacht.

Het aanbod voor de komende dagen zal in lijn zijn van de voorgaande dagen.

Schema rondom Moederdag
Donderdag 7 mei 2020
Het eerste uur wordt er op drie klokken geveild.
Vrijdag 8 mei 2020
Groothandelscentrum geopend tot 20.30 uur (bloemen en planten), overige groothandelaren tot 15.00 uur geopend.
Zondag 10 mei 2020
Groothandelscentrum geopend van 06.00 tot 10.00 uur (alleen bloemen).

Zetelverdeling
Maandag 4 mei is de nieuwe zetelverdeling in gegaan. Hierin zijn alleen de linkerbanken opgenomen.
Een zetel heeft 5 inkoopdagen, per dag kan de zetel dus aan een andere koper zijn toegewezen.
Reserveringen die staan gelden tot 06.00 uur, daarna komen deze te vervallen en is er vrije keuze van zitplek op de linkerbanken.
Deze week zijn de niet-gereserveerde banken aangegeven met een groene A4. Deze A4 graag van het scherm afhalen wanneer je ingelogd bent.
Maandag is hier naar alle kopers een bericht over verzonden.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen en/of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen en/of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
KOA video-instructies kun je hier bekijken.

Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Wij hebben een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.


SAMEN STERK

 


UPDATE MAANDAG 4 MEI 2020 

Aanbod 
Vandaag stond er een mooi en breed assortiment producten voor de klok met over het algemeen goede prijzen.
De aangepaste tribune-indeling gaf  wat onduidelijkheid voor aanvang van het veilen. We hebben de aanpassing gedaan om onze klanten een plekje te kunnen garanderen zodat ze de producten kunnen kopen. Uiteindelijk is het goed gekomen, maar net als overal geldt ‘elke verandering heeft tijd nodig’.

Voor de komende dagen verwachten we, richting Moederdag, dat onze aanvoerders een mooi en breed assortiment neer zullen zetten.
Kijk voor producten die je niet wilt missen ook op de Plantion Digitale Marktplaats en Klok Voorverkoop zodat je zeker weet dat je ze hebt.
Daarnaast kan je het altijd vragen aan je contactpersoon binnen de veiling.

Zetelverdeling
Vandaag is de nieuwe zetelverdeling in gegaan. Hier zijn alleen de linkerbanken in opgenomen.
Een zetel heeft 5 inkoopdagen, per dag kan de zetel dus aan een andere koper zijn toegewezen.
Reserveringen die staan gelden tot 06.00 uur, daarna komen deze te vervallen en is er dus vrije keuze van zitplek op de linkerbanken.
Deze week zijn de niet-gereserveerde banken aangegeven met een groene A4. Deze A4 graag van het scherm afhalen wanneer je ingelogd bent.
Vandaag is hier naar alle kopers een bericht over verzonden.

Interview Peter
4 mei is een interview met Peter Bakker geplaatst in The Economic Board.
Door de huidige coronacrisis staan bedrijven in de sierteelt en voedingstuinbouw en -glasbouw voor een uitdaging die op termijn niet alleen maar negatief hoeft uit te pakken. Ook groenondernemers in de regionale glastuinbouwsector kunnen de vruchten plukken van de soms harde lessen die ze nu leren, verwacht Peter Bakker, voorzitter van Greenport Arnhem Nijmegen. Lees verder

Schema rondom Bevrijdingsdag en Moederdag
Dinsdag 5 mei 2020
Gewone veildag; let op de datum bij het invullen van de EAB
Gewone openingstijden groen- en groothandelscentrum
Dinsdag 5 en donderdag 7 mei 2020
Het eerste uur wordt er op drie klokken geveild
Vrijdag 8 mei 2020
Groothandelscentrum geopend tot 20.30 uur (bloemen en planten), overige groothandelaren tot 15.00 uur geopend
Zondag 10 mei 2020
Groothandelscentrum geopend van 06.00 tot 10.00 uur (alleen bloemen)

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
KOA video-instructies kun je hier bekijken.

Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Wij hebben een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.


UPDATE VRIJDAG 1 MEI 2020 

Steun elkaar!
“Toen de corona uitbrak, waren we heel even bang voor een complete lockdown. Maar gelukkig konden we door met onze bloemenzaak en in de weken daarna kregen we het zelfs behoorlijk druk. We hebben ook geen beroep hoeven doen op overheidssteun.

Vooral de online verkoop is enorm toegenomen, via Fleurop en onze webshop. Je zet ’s ochtends de computer aan en dan staan er zomaar dertig of veertig bestellingen. We merken dat we met bloemen en planten echt een verbindende factor zijn. Veel werkgevers laten bij hun thuiswerkende medewerkers iets bezorgen. En ook geven heel veel mensen elkaar een bloemetje in deze moeilijke tijd.

In de winkel zelf verkopen we nu even alleen boeketten, geen losse stelen. Dat is niet te doen met die 1,5 meter afstand. Verder loopt het allemaal lekker door. De grootste klus is om alles op tijd bezorgd te krijgen. In de week voor Pasen is dat gelukt en in de dagen voor Moederdag wordt dat ook weer een uitdaging.

Al vóór corona waren we bij Plantion overgegaan naar Kopen Op Afstand, dus dat vergde geen aanpassing. Ik koop nu wel zo veel mogelijk producten via Klok Voorverkoop, zodat de kweker de prijs krijgt die hij ervoor vraagt. Ik vind: als wij goed verdienen, mogen zij dat ook. Als kopers moeten we nu zeker niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.

Ik ben regelmatig met het Kwekers/Kopersplatform bij kwekers op bedrijfsbezoek geweest. Als je ziet wat zo’n kweker er allemaal voor moet doen, dan ben je makkelijker geneigd om iets meer te betalen. Normaal gesproken zijn we als bloemisten toch afhankelijk van de kwekers. Nu hebben zij ons hard nodig, dus laten we elkaar alsjeblieft blijven steunen.”
Joost Weijtens, eigenaar Bloemsierkunst Krayenhoff en bestuurslid Commissie van de Handel Plantion

Aanbod; op naar Moederdag 
Plantion is tevreden over afgelopen week. Zowel klok, bemiddeling, PDM als groencentrum hebben het goed gedaan. Een goede aanvoer met een behoorlijke prijsvorming.
Komende week hebben we eerst Dodenherdenking en Bevrijdingsdag en daarna op naar Moederdag.
In deze tijd is Bevrijdingsdag hier en daar wel wat dubbel. 75 jaar bevrijding in deze bijzondere tijd voelt wel anders.

De aanloop naar Moederdag verloopt goed. We verwachten een breed en diep aanbod.
De producten uit Kenia hebben nog steeds last van de luchtvrachtproblematiek.

Niet alles zal vanzelf gaan de komende week en daarvoor vragen wij om jouw begrip.

Nieuwe zetelverdeling vanaf 4 mei
Vanaf a.s. maandag gaat de nieuwe zetelverdeling in. Hier zijn alleen de linkerbanken in opgenomen.
Betreffende kopers ontvangen hier vandaag een apart e-mail over. Tevens staat dit uitgebreid beschreven in de vandaag verzonden Nieuwsbrief Inkopers.
Een zetel heeft 5 inkoopdagen, per dag kan de zetel dus aan een andere koper zijn toegewezen.
Reserveringen die staan gelden tot 06.00 uur, daarna komen deze te vervallen en is er dus vrije keuze van zitplek op de linkerbanken.

Schema rondom Bevrijdingsdag en Moederdag
Zondag 3 mei 2020
Groothandelscentrum geopend van 06.00 tot 10.00 uur (alleen bloemen en planten)
Maandag 4 en dinsdag 5 mei 2020
Gewone veildagen; let op de datum bij het invullen van de EAB
Gewone openingstijden groen- en groothandelscentrum
Dinsdag 5 en donderdag 7 mei 2020
Het eerste uur wordt op drie klokken geveild
Vrijdag 8 mei 2020
Groothandelscentrum geopend tot 20.30 uur (alleen bloemen), overige groothandelaren tot 15.00 uur geopend
Zondag 10 mei 2020
Groothandelscentrum geopend van 06.00 tot 10.00 uur (alleen bloemen)

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
KOA video-instructies kun je hier bekijken.

Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Wij hebben een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.


UPDATE WOENSDAG 29 APRIL 2020 

Aanbod
Veilen op Koningsdag was een succes met een mooi aanbod en over het algemeen goede prijzen. Daarnaast werd zo het aanbod goed verdeeld over meerdere veildagen.
Ook de dinsdag en woensdag gaven een tevreden gevoel. Wel ervaren we dat de export weer stap voor stap op gang komt en dat de prijzen richting Moederdag beginnen op te lopen. Tevens zien we hier en daar schaarste ontstaan. Het is in deze tijd elke dag weer een afweging van vraag en aanbod. Over het algemeen kunnen we tevreden zijn.

Voor de komende dagen verwachten we een normale aanvoer. Sommige producten zijn schaars of zijn er zelfs niet. Wij, onze aanbodmanagers en aanvoerbegeleiders, doen hun uiterste best om een mooi assortiment neer te zetten.

Tribune
Op dit moment zijn we druk bezig met de nieuwe zetelverdeling. Dit in verband met de aankomende Moederdag en de verwachte drukte. We informeren onze kopers hier zo spoedig mogelijk over.

Schema rondom Bevrijdingsdag en Moederdag
Zondag 3 mei 2020
Groothandelscentrum geopend van 06.00 tot 10.00 uur (alleen bloemen en planten)
Maandag 4 en dinsdag 5 mei 2020
Gewone veildagen
Gewone openingstijden groen- en groothandelscentrum
Vrijdag 8 mei 2020
Groothandelscentrum geopend tot 20.30 uur (alleen bloemen), overige groothandelaren tot 15.00 uur geopend.
Zondag 10 mei 2020
Groothandelscentrum geopend van 06.00 tot 10.00 uur (alleen bloemen)

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
KOA video-instructies kun je hier bekijken.

Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Sinds kort hebben wij een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.


UPDATE VRIJDAG 24 APRIL 2020 

Samen d’ran!
“De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen van onze buitenbloemen zijn in volle gang. Alles komt weer langzaam uit de klei te voorschijn. Het is altijd even afwachten hoe de planten de vorige (warme) zomer hebben doorstaan. Een pioenroos bijvoorbeeld begint deze zomer ondergronds alweer de knoppen te vormen voor de oogst van 2021. Gelukkig komt de groei er overal goed in en is het zaad van de éénjarige bloemen in de tunnelkas al aan het ontkiemen.

In de winter maken we altijd een jaarplanning: wat gaan voor nieuw sortiment voeren, inspelend op de nieuwe trends. Hoe kunnen we de inzet van arbeid verder optimaliseren. Is het nodig om de gewassen extra te beschermen tegen de steeds extremere weersomstandigheden. Moeten we bijvoorbeeld meer windbreekgaas plaatsen en investeren in extra beregening?

Als ik in deze periode buiten door de kwekerij loop en zie hoe alles groeit en de zwaluwen in de bloemenschuur terugkeren na een lange tocht uit Afrika, dan geeft mij dat altijd veel positieve energie. Dit keer heb ik echter een dubbel gevoel. Het is spannend hoe het seizoen zal verlopen. Ik denk ook veel aan collega-ondernemers in de tuinbouw en andere sectoren die nu vechten voor hun voortbestaan. Ze hebben met passie en energie hun bedrijf opgebouwd en worden geconfronteerd met iets waar ze zelf niets aan kunnen doen. Als ondernemer doet het me pijn om dit te zien.

Hier in de Achterhoek hebben ze een mooie uitdrukking, namelijk: d’ran! Wij werken in een sector waarin de ondernemers gewend zijn om hard te werken, de schouders er samen onder te zetten en ook te blijven innoveren in moeilijke tijden. Hierdoor zijn we als klein land groot geworden.

Als ondernemer en als bestuurslid van Plantion wens ik iedereen veel sterkte, succes en wijsheid toe in deze bizarre tijd. Hopelijk mogen we elkaar over een tijd weer een (spreekwoordelijke) hand geven en kunnen we samen bouwen aan een mooie bloeiende toekomst!”
Marc Cleophas, Cleoverde

Aanbod
Normaal gesproken was het vandaag op naar Koningsdag. Maar dit jaar is bijna alles anders. Aanstaande maandag ‘Koningsdag 2020’ wordt er gewoon geveild. Dit doen we vooral om het aanbod en de verdeling over de week zo goed mogelijk te spreiden.
Ook op ‘Koningsdag’ gelden de regels net als op andere dagen. Dus neem geen kinderen of bekenden mee. Deze worden NIET toegelaten op de tribune, waarvoor graag begrip.
We zagen vandaag meer aandacht voor oranje bloemen, mooi om dit jaar thuis Koningsdag te vieren. Voor de rest van het productenpakket zagen we een wisselend beeld. Een aantal producten werd goed betaald en bij anderen was er verschil met elders.

Voor maandag verwachten we een mooi aanbod met een breed assortiment kamerplanten, tuinplanten en snijbloemen.
Wat we al eerder melden is dat er veel problemen met de luchtvracht uit Kenia zijn. Daarnaast is het in bepaalde streken in Kenia ook nog eens slecht weer. Door deze redenen komen er minder producten naar Nederland.

PLANTION VEILT OP KONINGSDAG!
Plantion veilt op maandag 27 april 2020, Koningsdag!
Hiermee wordt de aanvoer van die week over vijf werkdagen verdeeld. Ook wordt de druk op de logistieke dienstverlening verlaagd.
Plantion is deze dag tot 11.00 uur geopend.
Aanvoer voor dinsdag 28 april is mogelijk vanaf 18.00 uur
Goen- en groothandelscentrum Plantion geopend op Koningsdag
Groencentrum Plantion is op Koningsdag geopend: 07.00-12.00 uur.
Groothandelscentrum Plantion is op Koningsdag geopend: 06.00-15.00 uur.

Liveblog
Vanwege Koningsdag verschijnt de volgende liveblog op woensdag 29 april 2020. Mochten er ontwikkelingen zijn waardoor eerder een update nodig is, dan wordt deze uiteraard verzonden.

Tribunebankjes
Per tribunebankje mag één persoon plaatsnemen. Dit is aan de linkerzijde van het bankje. Er wordt één fysieke klant per debiteur toegestaan. Ook zijn alleen actieve kopers welkom in de afmijnzaal. Hier wordt op toegezien.

Vlog VBW
De nieuwste vlog van VBW met informatie over corona, de campagne #mooiwatbloemistendoen en de online inkoopmogelijkheden bij Plantion.
Bekijk hem hier.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
NIEUW!!!:KOA video-instructies kun je hier bekijken.
Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers

Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Sinds kort hebben wij een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.


UPDATE WOENSDAG 22 APRIL 2020 

Aanbod
De persconferentie van onze minister-president van gisterenavond was duidelijk. Er komt een klein beetje ruimte voor bepaalde groepen.
Familiebezoeken, feesten en uitgaan zit er voorlopig niet in dus ‘zeg het met een bloem of een plant’ blijft voorlopig belangrijk. Dat is dé drijfveer voor onze sector.
We realiseren ons dat Plantion maar een gedeelte van deze markt bedient.

Voor de komende dagen verwachten we een breed assortiment snijbloemen. We zien wel wat problemen ontstaan met de luchtvracht vanuit Kenia. De capaciteit wordt minder en de kosten gaan omhoog. Dit wordt een uitdaging richting de Moederdag.
Het aanbod van tuinplanten verloopt goed met een mooi en breed assortiment. Dit zien we ook bij de kamerplanten.

VBW, #moowatbloemistendoen
TV-commercial #mooiwatbloemistendoen
Vanaf deze week is in de reclameblokken van de STER op NPO een TV-commercial te zien van de
campagne #mooiwatbloemistendoen. De commercial laat de meerwaarde van bloemisten zien.
Bekijk hier de commercial. En gebruik hem in de winkel of op social media. Voor VBW leden bestaat de mogelijkheid om dit filmpje te personaliseren voor je winkel.

Nog meer filmpjes
Daarnaast heeft het VBW nog een aantal filmpjes opgenomen die je kunt gebruiken.
Deze zijn hier te bekijken:
Zorgmedewerkers bedankt voor jullie inzet
Mama… dank je wel voor het helpen met school
En er volgen er nog meer!

LET OP:
VEILEN OP KONINGSDAG!
Plantion veilt op maandag 27 april 2020, Koningsdag!
Hiermee wordt de aanvoer van die week over vijf werkdagen verdeeld. Ook wordt de druk op de logistieke dienstverlening verlaagd.
Plantion is deze dag tot 11.00 uur geopend.
Groothandelscentrum Plantion geopend op Koningsdag
Groothandelscentrum Plantion is op Koningsdag geopend: 06.00-15.00 uur.

Schema rondom Bevrijdingsdag
Maandag 4 en dinsdag 5 mei 2020
Gewone veildagen
Gewone openingstijden groen- en groothandelscentrum

Kopers: vergeet niet om je parkeerplaatsnummer doorgeven!
Kopers: vergeet niet om bij het Servicepunt je kopersnummer en verlaadplaatsnummer door te geven.
Op deze manier worden jouw producten op de juiste verlaadplaats afgeleverd. Dit helpt om de medewerkers van de distributie veilig en ongestoord hun werk te laten doen.

Kinderen niet welkom
Kinderen zijn op dit moment niet welkom bij Plantion. Neem hierin je verantwoordelijkheid.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
NIEUW!!!:KOA video-instructies kun je hier bekijken.
Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers

Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Sinds kort hebben wij een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.


UPDATE MAANDAG 20 APRIL 2020 

Aanbod
Vandaag zagen we bij verschillende producten weer wat prijsherstel. Er zijn echter productengroepen waarvan de prijs onder druk staat.
Hierbij een overzichtsfoto van een deel van het assortiment van vanochtend.
Tuinplanten zijn afgelopen weekend goed verkocht en dat zien we terug in de vraag en prijsvorming. De weersverwachting voor de komende periode blijft goed waardoor deze vraag ook zo zal blijven.
De komende dagen houden we een mooi en gevarieerd aanbod.

Al eerder gemeld, maar mis je producten meld het bij je contactpersoon binnen Plantion.

LET OP:
VEILEN OP KONINGSDAG!
Plantion veilt op maandag 27 april 2020, Koningsdag!
Hiermee wordt de aanvoer van die week over vijf werkdagen verdeeld. Ook wordt de druk op de logistieke dienstverlening verlaagd.
Groothandelscentrum Plantion geopend op Koningsdag
Groothandelscentrum Plantion is op Koningsdag geopend: 06.00-15.00 uur.

Kopers: vergeet niet om je parkeerplaatsnummer doorgeven!
Kopers: vergeet niet om bij het Servicepunt je parkeerplaatsnummer door te geven. Op deze manier worden jouw producten op de juiste plek afgeleverd. Dit helpt om de medewerkers van de distributie ongestoord hun werk te laten doen.

Minimumprijzen
Vanaf vandaag zijn de aangepaste minimumprijzen weer teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen.

BEZORGING KOA INKOOP VIA B&M KOERIERS
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Sinds kort hebben wij een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
NIEUW!!!:KOA video-instructies kun je hier bekijken.


UPDATE VRIJDAG 17 APRIL 2020 

Emotie
Je leest het overal: de Nederlandse bloemisten doen nog steeds goede zaken. Kennelijk spelen bloemen en planten een belangrijke rol in de samenleving. Anders snap ik het niet. Het helpt natuurlijk dat consumenten nog steeds naar de winkel kunnen, met dank aan onze regering. En via webshops is het ook makkelijk om even iemand een bloemetje te sturen.
Dat de bloemisten het druk hebben, merken we hier ook in het groothandelscentrum. Goedegebuure & de Mooij en Zalam, onze bloemenjongens, stuwen elkaar naar grote hoogte qua assortiment, kwaliteit en beleving. Dat is mooi om te zien.
Hardwarebedrijven Alflora en Dillewijn Zwapak hadden een zware eerste week, maar ook daar is de handel weer op gang gekomen.
Met Buurman Planten gaat het ook goed. De eerste twee weken van de crisis hebben we behoorlijk ingeleverd, dat maak je niet zomaar goed. Maar daarna ging het beter en deze week hebben we zelfs een paar gigantische topdagen gehad. De tuinplanten vliegen over de toonbank. Mensen zijn allemaal thuis aan de gang met klussen of in de tuin.
We hebben geen enkel probleem met ons aanbod. De aanvoer van planten uit Sicilië en andere regio’s in Zuid-Europa gaat zelfs nog sneller dan normaal. Dat is maar goed ook, want er komen bij ons nog net zoveel klanten over de vloer als anders. Er wordt ook wel via internet gekocht, maar de meeste klanten willen de planten toch zien, ruiken en voelen. Dat is ook logisch, want elke kar is anders.
Al met al is het een lastige tijd. Maar in vergelijking met sommige andere branches mogen we dus echt niet klagen. Zelfs als er nog een korte financiële crisis achteraan zou komen, hoeft dat voor ons niet per se slecht te zijn. Want in moeilijke tijden putten mensen emotionele kracht uit bloemen en planten. Als we goed blijven samenwerken, dan komen we hier doorheen.
Samen moeten we het doen!
Henk Buurman
voorzitter Groothandelscentrum Plantion

Aanbod
Zoals we al eens eerder aangegeven hebben is vraag en aanbod in deze tijd in een wankel evenwicht. Dit hebben we vandaag (vrijdag 17 april) gezien bij de snijbloemen. De laatste dagen stond er een mooi aanbod met redelijke prijzen, maar vandaag ging het bij verschillende productgroepen mis. Dat is jammer en we zullen hier op sturen vanuit de aanvoerbegeleiders en de aanbodmanagers.
Bij de tuinplanten bleef de vraag vooral door het mooie weer goed.

Voor komende week zal de aanvoer van snijbloemen wat lager zijn. Bij de tuinplanten verwachten we een mooi en breed assortiment. Kamerplanten zal het in de lijn van afgelopen week zijn.

Veilen op Koningsdag!
Plantion veilt op maandag 27 april 2020, Koningsdag.
Hiermee wordt de aanvoer van die week over vijf werkdagen verdeeld. Ook wordt de druk op de logistieke dienstverlening verlaagd.
Groothandelscentrum Plantion geopend op Koningsdag
Groothandelscentrum Plantion is op Koningsdag geopend van 06.00-15.00 uur.

Procedure gereserveerde zetels
Iedere veildag gelden tot 06.00 uur de gereserveerde zetels in de afmijnzaal. Na 6 uur vallen deze zetels vrij.
Nu het zich laat aanzien dat de anderhalve meter afstand wat langer gaat duren zijn we aan het nadenken over een structuerele oplossing.

Kopers: vergeet niet om je parkeerplaatsnummer doorgeven!
Kopers: vergeet niet om bij het Servicepunt je parkeerplaatsnummer door te geven. Op deze manier worden jouw producten op de juiste plek afgeleverd. Dit helpt om de medewerkers van de distributie ongestoord hun werk te laten doen.

Afsluiting verbindingsweg
Rijkswaterstaat voert tijdens twee weekenden in de periode van vrijdagavond 17 april tot en met maandagochtend 27 april 2020 groot onderhoud uit aan het viaduct in de A12 richting Utrecht ter hoogte van knooppunt Waterberg. De A12 richting Utrecht is dan afgesloten. Bekijk hier de omleidingsroute.

RIVM maatregelen (herhaling!)
Nogmaals de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
• Houd 1,5 meter afstand (!)
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Geen handen schudden

We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten en zullen indien nodig verdere maatregelen nemen en je op de hoogte houden.
We volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Voel je je niet goed, neem je verantwoordelijkheid en blijf thuis en neem contact op met je contactpersoon binnen Plantion voor mogelijke ondersteuning bij inkoop.

BEZORGING KOA INKOOP VIA B&M KOERIERS
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Sinds kort hebben wij een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.
NIEUW!!!:KOA video-instructies kun je hier bekijken.


UPDATE WOENSDAG 15 APRIL 2020 

Aanbod
Afgelopen dagen stond er een mooi en breed assortiment met behoorlijke aantallen. Bij de meeste producten verliep de prijsvorming best goed. Vooral tuinplanten sprongen eruit. Voor de komende dagen verwachten we ook weer een mooi assortiment. Voor de donderdag wat minder dan vorige week maar dat was dan ook de Paasweek. Wel is het morgen Secretaressedag!
Voor vrijdag een mooi aanbod wat we de laatste weken gewend zijn.

Naast steeds meer Nederlandse snijbloemen hebben we ook een mooi assortiment import staan ondanks dat het niet makkelijk is om deze producten hiernaartoe te krijgen.
Bij sommige tuinplanten zien we de komende dagen hier en daar al wat schaarste ontstaan.

Er wordt morgen op twee klokken geveild, zonder pauze.

Afmijnzaal
Staplekken
Sinds dinsdag zijn de staanplaatsen in de afmijnzaal niet meer te gebruiken.
De reden hiervoor is dat deze plekken de vrije doorgang voor anderen, en daarmee de 1,5 meter, belemmeren.
Tribunebankjes
Per tribunebankje mag één persoon plaatsnemen. Dit is aan de linkerzijde van het bankje. Er wordt één fysieke klant per debiteur toegestaan. Hier zal op worden toegezien.

Verplaatsing ALV
De Algemene Ledenvergadering van Plantion wordt verplaatst van woensdag 10 juni naar woensdag 2 september 2020.

Feest Plantion 10 jaar in Ede wordt verplaatst
Plantion was 1 maart 2020 10 jaar gevestigd in Ede. Op 1 oktober 2020 bestaan we als Plantion zijnde 12,5 jaar. Hiervoor was op 20 juni 2020 een feest met een open dag gepland. Vanwege de omstandigheden hebben we besloten om dit geen doorgang te laten vinden. We beraden ons op een ander viermoment.

Bezorging KOA inkoop via B&M koeriers
Zoals jullie weten bieden wij, in deze tijd van coronacrisis, een inloglicentie aan voor Kopen Op Afstand (KOA) voor alle klokkopers.
Sinds kort hebben wij een partij gevonden die vanuit Plantion bezorgt, B&M koeriers. Hierdoor kunnen wij alle KOA kopers een aanbod doen om, tegen een tarief, de in KOA gekochte producten te bezorgen in de winkel.
Neem voor meer informatie contact op met Mariska Maasse, MariskaMaasse@Plantion.nl.

NIEUW!!!:KOA video-instructies kun je hier bekijken.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.


UPDATE VRIJDAG 10 APRIL 2020 

SAMEN STERK!
“Royal Lemkes is marktleider in de Nederlands potplantenexport. We leveren aan zo’n 2.500 winkels van grootschalige retailketens in 32 Europese landen. De potplanten betrekken we van een paar honderd kwekers, waarbij in deze tijd van het jaar vooral seizoenskwekers de boventoon voeren. Het vereist vakmanschap, specifieke zorg en aandacht om grote volumes volgens strikte specificaties in goede banen te leiden. Plantion speelt hierbij voor ons een belangrijke begeleidende rol richting kwekers.
Met onze kwekers onderhouden we duurzame relaties, opgebouwd in jaren. Nu kunnen we ineens hun planten niet kwijt en voelt het alsof we hen laten zitten. Ook al is het overmacht, dat doet zeer tot in je ziel. Corona slaat toe in precies die weken waarin we het met z’n allen moeten verdienen. In heel Europa gingen de grootschalige retailers op slot. Het begon met Italië, daarna vielen als dominostenen ook andere landen weg. Eind maart zaten we op tien procent van onze normale omzet.
Uiteraard hebben we direct maatregelen moeten nemen. Flexwerkers op non-actief, arbeidstijdverkorting en zo nog veel meer. Wij zetten op dit moment ‘de tering naar de nering’. Deze crisisperiode creëert ook saamhorigheid: Royal Lemkes is een echt familiebedrijf. We zetten de schouders eronder, kantoorpersoneel werkt mee in de operatie.
Samen sterk!

Inmiddels zitten we op 20-25 procent van normaal. We hebben het dieptepunt achter ons en bijna dagelijks gaan er weer bouwmarkten en tuincentra in de diverse landen open. Weliswaar met veel restricties voor de veiligheid van shoppers en medewerkers. Het consumentenvertrouwen zal niet zomaar volledig terug zijn. Mensen hebben graag planten in en om hun huis. Groen verbindt met de natuur, dus wat dat betreft hebben we de wind in de rug.
Zoals we bij Lemkes zeggen: Let’s plantify the future. Together.”
Alice van Veen, commercieel manager Royal Lemkes

Aanbod
Afgelopen week gaf bij verschillende bloemisten een Kerstgevoel. Overwerken omdat er zoveel online bestellingen binnenkomen en deze moeten ook nog bezorgd worden. Het verschil met Kerst en nu is dat het na de Kerst rustiger wordt en iedereen een beetje kan uitrusten. Dat is nu niet het geval, want de online bestellingen en het bezorgen blijven nog even en wordt mogelijk de nieuwe toekomst.
En over een paar weken is het Moederdag!
Dit geeft spanning. Deze spanning zien we terugkomen in verschillende processen, een plekje vinden op de tribune, worden de juiste producten wel geleverd en vooral de gepaste 1,5 meter afstand houden.
We werken met z’n allen hard om de producten van de kweker bij de consument te krijgen en daarbij moeten/mogen we een beetje rekening met elkaar houden

Voor aanstaande dinsdag verwachten we een fatsoenlijke vervangende maandag veiling met een breed assortiment bij zowel de snijbloemen als bij de tuinplanten. We merken dat de kamerplanten nog steeds onder druk staan.

Schema rondom Pasen
Zondag 12 april 2020: 1e Paasdag
Gebouw gesloten
Maandag 13 april 2020: 2e Paasdag
Geen veildag, gebouw gesloten tot 18.00 uur
Dinsdag 14 april 2020
Gewone veildag op 3 klokken, met het aanbod van een maandagveiling

Groothandels- en Groencentrum Plantion hebben verder geen afwijkende openingstijden (op maandag 13 april zijn ook zij gesloten).

Staplekken afmijnzaal
Vanaf dinsdag 14 april 2020 zijn de staanplaatsen in de afmijnzaal niet meer te gebruiken.
De reden hiervoor is dat deze plekken de vrije doorgang voor anderen, en daarmee de 1,5 meter, belemmeren.

RIVM maatregelen (herhaling!)
Nogmaals de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
• Houd 1,5 meter afstand (!)
• Was je handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Geen handen schudden

We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten en zullen indien nodig verdere maatregelen nemen en je op de hoogte houden.
We volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Voel je je niet goed, neem je verantwoordelijkheid en blijf thuis en neem contact op met je contactpersoon binnen Plantion voor mogelijke ondersteuning bij inkoop.

NIEUW!!!:KOA video-instructies kun je hier bekijken.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.


 UPDATE WOENSDAG 8 APRIL 2020 

Aanbod
De vraag naar tuinplanten is groot. Dat merken we in de markt en dat betekent dat kwekers op hun tenen lopen om alles uitgeleverd te krijgen. Drie weken geleden was er veel onduidelijkheid wat dit voorjaar zou gaan doen. Kwekers hebben hierop de temperatuur naar beneden bijgesteld en zijn voorzichtig geworden met inzet van medewerkers. Nu is de vraag groter dan dat ze kunnen verwerken. Ook dit komt weer goed, maar geeft nu af en toen wat discussie en ook wel eens wat irritaties.
Samen zullen we deze uitzonderlijke tijd moeten doorkomen!

Bij de snijbloemen verwachten we donder- en vrijdag een breed en gevarieerd aanbod. Door het mooie weer komen er verschillende Nederlandse producten op de markt en dat verrijkt het assortiment.
We zien dat sommige kamerplanten onder druk staan.

Er wordt morgen op twee klokken geveild, zonder pauze.

Nieuws over EAB-softwarepakket
AntEater heeft vorig jaar aangegeven te stoppen met hun EAB-pakket. Sinds 31 maart 2020 wordt er geen telefonische support meer geboden.
Veel aanvoerders van Plantion maken nog gebruik van dit pakket.
Om de gebruikelijke werkwijze van onze aanvoerders te kunnen behouden heeft Plantion contact opgenomen met verschillende partijen. We hebben hierin samenwerking gevonden met softwareleverancier FreshPortal.
Op dit moment wordt het FreshPortal EAB-Pakket getest en verwachten we binnen enkele weken live te gaan.
Kijk voor meer informatie op het gisteren verzonden bericht over EAB.
Aanmelden is al mogelijk! Wanneerr je dit doet voor 30 april ontvang je 150,00 euro korting.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.


UPDATE MAANDAG 6 APRIL 2020 

Aanbod
De komende dagen verwachten we aanbod dat goed aansluit bij de Paasweek, maar ook op de vraag. Er zijn altijd producten waar het vraag-en-aanbod net een beetje uit de pas loopt waardoor de prijs afwijkend kan zijn.
De weersvoorspellingen zijn tot het weekend goed voor tuinplanten en komend weekend voor snijbloemen. De kamerplanten blijven stabiel.
Vanmorgen stond er een goed afgewogen aanbod en hier willen we de komende dagen graag mee doorgaan. De aanvoerbegeleiders en aanbodmanagers zijn erg druk om vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen.

Bij het Bemiddelingsbureau is het hollen of stilstaan. Drie weken terug ging de ene na de andere grens dicht en nu op weg  naar Pasen wordt er weer aan verschillende landen geleverd, Laten we hopen dat dit zich voortzet.

Waarschijnlijk ten overvloede, maar heb je vragen of een bestelling voor Pasen meld het bij je contactpersoon binnen Plantion.

Afmijnzaal 
Per tribunebankje mag één persoon plaatsnemen. Dit is aan de linkerzijde van het bankje.
Er wordt één fysieke klant per debiteur toegestaan. Hier zal op worden toegezien.
We willen dit nogmaals met klem benadrukken, zodat er geen teuleurstelling komen rondom de inkoop voor Pasen.

Minimumprijzen
Vanwege de actuele marktomstandigheden zijn door de VBN de minimumprijzen voor een aantal productgroepen bijgesteld. Dat geldt voor Lisianthus, snij-Hyacint, Gerbera, Freesia, snij-Cymbidium en Strelitzia. Deze aanpassing geldt tot en met 1 juni 2020.
Daarnaast zijn er nog enkele producten in behandeling/onderzoek.

Distributie 
Binnen de distributie wordt uiteraard ook 1,5 meter afstand gehouden. Dit vertraagd echter de doorlooptijd.
Tevens is het moeilijk om op dit moment over voldoende distributiemedewerkers te beschikken. Er zijn diverse intiatieven gestart om dit aantal te vergroten.
Hiervoor vragen wij graag jullie begrip.

Vroeg veilen is extra belastend voor de organisatie waardoor de duur van de distributie negatief wordt beïnvloed en er geen tijdwinst wordt gerealiseerd.

KOA
Kopen op Afstand werkt goed. Af en toe blijkt er wat vertraging op te treden. We zijn aan het meten om te achterhalen waar dit in zit.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.


UPDATE VRIJDAG 3 APRIL 2020 

Op naar een bijzondere Pasen
Komende week is de week naar Pasen toe.
We gaan voor een breed en diep assortiment voor de klok.
Daar hebben we afgelopen weken ons best voor gedaan en daar werken we ook voor komende week voortdurend aan.
Zowel bij snijbloemen als kamerplanten, maar vooral bij tuinplanten verwachten we een breed assortiment.

Nogmaals mis je een product of heb je een grotere bestelling neem contact op met je contactpersoon binnen Plantion.

Bij elkaar blijven
Elke veildag zit ik met een knoop in mijn maag bij Plantion op de tribune. Als bloemisten hebben we het zeker niet makkelijk. De zakelijke markt zit op slot en er komen minder mensen in de winkel. Gelukkig blijven de winkels nog open en zorgen Topbloemen en Fleurop voor wat reuring, vooral met snijbloemen. Maar onze zorgen zijn klein in vergelijking met de klappen die veel kwekers momenteel krijgen. Juist in de maanden waarin het moet gebeuren, kunnen zij hun producten niet kwijt. Ook zijn er kwekers die net een grote investering hebben gedaan en nu dreigen om te vallen. Het zal je maar gebeuren, echt schrijnend. Als kopers van Plantion staan we hierin machteloos. Dit is niet op te lossen door een paar centen meer te geven op de klok.
Namens al mijn collega’s wil ik wel zeggen dat we enorm meeleven. Dat we ons, ondanks de 1,5 meter afstand, meer verbonden voelen met onze kwekers dan ooit. De gevolgen van deze crisis zullen we nog lang voelen. Laten we het in elk geval samen blijven doen, in het belang van onze mooie marktplaats Plantion.
Hans Scholten, voorzitter Commissie van de Handel Plantion

Afmijnzaal 
Per tribunebankje mag één persoon plaatsnemen. Dit is aan de linkerzijde van het bankje. Er wordt één fysieke klant per debiteur toegestaan. Hier zal op worden toegezien.
We willen dit nogmaals met klem benadrukken, zodat er geen teuleurstelling komen rondom de inkoop voor Pasen.

Nieuws
Uit de markt bereiken ons signalen van meerdere klanten dat heel voorzichtig weer wat meer verkoppunten opengaan.

Gastleden van Royal FloraHolland hebben nu ook dezelfde positie als leden.

Maatregelen om verspreiding te voorkomen
De zeeppompjes binnen Plantion worden aan de ketting gelegd. Tevens voegen we een poster toe om ze te laten staan.

Nogmaals de belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
– Was je handen regelmatig
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes

We volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Blog in het weekend en volgende week
Dit weekend zal er geen liveblog verschijnen.
Vanaf volgende week zal de live-blog drie x per week verschijnen, te weten op maan-, woens- en vrijdag.
Mochten er in de tussentijd ontwikkelingen zijn die om een blog vragen, zullen wij deze uiteraard verzenden.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.


UPDATE DONDERDAG 2 APRIL 2020 

Aanbod vrijdag 3 april
We verwachten voor morgen een breed en diep assortiment snijbloemen.
Ook bij de kamer- en tuinplanten zien we een grotere vraag en daarop hebben we samen met de aanvoerders en onze aanvoerbegeleiders en aanbodmanagers ons best gedaan om de aanvoer te verhogen.
De weersverwachtingen voor het weekend zijn goed om ook in de tuin te kunnen werken.

Groothandelscentrum Plantion 
Vanaf heden zijn alle ondernemers van het Groothandels- en Groencentrum Plantion volgens de normale openingstijden geopend.

Bezoek burgemeester
Vandaag is de burgemeester van de gemeente Ede, René Verhulst, op bezoek geweest bij Plantion. Dit was een positief bezoek. Hij was onder de indruk van de genomen maatregelen en wenste ons sterkte in deze moeilijke tijd.

Producten naar je auto gebracht
Vanaf vrijdag kunnen kopers bij het servicepunt hun parkeerplaatsnummer doorgeven. Zodat de klokaankopen op de juiste plek kunnen worden afgeleverd. Dit helpt om de medewerkers van de distributie ongestoord hun werk te laten doen.

Veilschema week 15 en 16
Het veilschema van week 15 en 16 is conform aan het schema van week 13 en 14.

Schema rondom Pasen
Vrijdag 10 april 2020: Goede Vrijdag
Gewone veildag
Zondag 12 april 2020: 1e Paasdag
Gebouw gesloten
Maandag 13 april 2020: 2e Paasdag
Geen veildag, gebouw gesloten tot 18.00 uur
Dinsdag 14 april 2020
Gewone veildag op 3 klokken, met het aanbod van een maandagveiling

Distributie 
Binnen de distributie wordt uiteraard ook 1,5 meter afstand gehouden. Dit vertraagd echter de doorlooptijd. We streven naar een doorlooptijd van maximaal anderhalf uur.
Gele hesjes
Om de medewerkers van de hergroepering en logistiek goed herkenbaar te maken en de boodschap van 1,5 meter mee te geven dragen zij sinds vandaag gele hesjes.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.


UPDATE WOENSDAG 1 APRIL 2020 

Aanbod donderdag 2 april
We hadden vandaag een mooi aanbod staan en op een aantal producten na werden deze behoorlijk betaald.
Online gaan er gelukkig steeds meer bloemen naar de consument.
De meeste klanten van Plantion spelen hier goed op in.
Ook zien we steeds meer klanten gebruik maken van KVV (Klok Voorverkoop) en KOA (Kopen op Afstand).

Voor donderdag verwachten we een mooi donderdagaanbod.
Gezien de weersverwachtingen voor het weekend zullen er wat meer tuinplanten staan.

Distributie 
Ook binnen de distributie houden we ons aan de 1,5 meter afstand. Dit vertraagd echter de doorlooptijd. We streven naar een doorlooptijd van maximaal anderhalf uur.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.


UPDATE DINSDAG 31 MAART 2020 

Aanbod woensdag 1 april
Voorgaande jaren was het gebruikelijk om voor morgen een grap te organiseren maar gezien de omstandigheden is dat dit jaar niet op zijn plaats.
We zijn allemaal weer in afwachting van wat de regering ons vanavond zal gaan melden over mogelijkheden, maar ook wat er nog niet kan en mag.
De ambulante handel heeft het zwaar daar de veiligheidsregio’s maatregelen genomen hebben.

Ten aanzien van de aanvoer zien we dat we weer wat meer diverse producten kunnen verwachten. Onze aanvoerbegeleiders en aanbodmanagers hebben weer hun best gedaan om een zo compleet mogelijk assortiment neer te zetten zowel bij de kamer- en tuinplanten als bij de snijbloemen.
Mis je een product neem dan contact op met je contactpersoon of kijk op de PDM.

Afmijnzaal
Per tribunebankje mag één persoon plaatsnemen. Dit is aan de linkerzijde van het bankje.
Er wordt één fysieke klant per debiteur toegestaan. Hier zal op worden toegezien.

Openingstijden in Google
Google heeft veel bedrijven op tijdelijk gesloten gezet. Niet handig als je open bent. Hier staat uitgelegd hoe je dit kunt wijzigen. Google je winkelnaam, check de openingstijden en wijzig waar nodig!

GEZOCHT: distributiemedewerkers
Ken jij die vroege vogel die onze bloemisten van de mooiste bloemen en planten voorziet?
Meer informatie

Campagne #mooiwatbloemistendoen van start
Gisteren is een speciale campagne om de waarde van bloemisten te laten zien gestart, juist in onzekere en moeilijke tijden zoals nu. Nederland heeft meer dan ooit behoefte aan gezelligheid in huis. Daarnaast is dit de tijd om te waken voor vereenzaming, oog voor elkaar te hebben en mensen te waarderen die zich bijzonder inzetten. Bloemisten kunnen met hun prachtige assortiment, vakmanschap en kennis van de klant als geen ander deze behoeftes op gepaste wijze invullen. Met bloemen zeg je alles. Met de campagne #Mooiwatbloemistendoen toont de branche haar meerwaarde. Lees verder

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.


UPDATE MAANDAG 30 MAART 2020 

Aanbod dinsdag 31 maart
We zien dat de prijzen hier en daar wat aantrekken in deze moeilijke markt. Dat is goed, maar ook gevaarlijk. Te weinig en te veel is dan ook vaak een discussiepunt.
Iedere dag zijn we hiermee bezig en daar ontstaan goede overlegvormen uit die we zeker zullen vasthouden.
Graag vragen wij aan jou als aanvoerder, om goede foto’s mee te leveren bij de EAB. We zien namelijk dat onze afzet via KOA met de dag stijgt. En de regel bij KOA is ‘geen foto geen koopkracht’. Graag hier jouw aandacht voor.

Voor de dinsdag verwachten we een mooi aanbod snijbloemen en wat meer kamer- en tuinplanten.

De afzet via ons bemiddelingsbureau staat erg onder druk doordat we te maken hebben met een aantal landen die beperkingen opgelegd hebben. Heel voorzichtig zien we hier en daar weer wat ontwikkelingen in het bestellen van producten.

Afmijnzaal
Per tribunebankje mag één persoon plaatsnemen. Dit is aan de linkerzijde van het bankje.
Er wordt één fysieke klant per debiteur toegestaan. Hier zal vanaf heden op worden toegezien.

Inleveren fust
Wanneer je fust komt inleveren let dan ook hier op de 1,5 meter afstand. Er zijn rode lijnen getrokken om dit aan te geven. Zo help je mee aan een veilige werkomgeving voor iedereen.

Bloemisten krijgen ook toegang tot TOGS-regeling € 4.000,–
VBW heeft samen met Inretail lobby gevoerd om te zorgen dat regelingen snel toegankelijk zijn voor noodlijdende bedrijven. Deze lobby werpt zijn vruchten af. Er zijn inmiddels meerdere regelingen opengesteld. De TOGS-regeling is er daar één van. Lees verder

Gezocht: distributiemedewerkers
Ken jij die vroege vogel die onze bloemisten van de mooiste bloemen en planten voorziet?
Meer informatie

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/kopen-op-afstand-koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.
KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.


UPDATE VRIJDAG 27 MAART 2020 

Wees zuinig op de keten
Er is eigenlijk geen tijd om op adem te komen, maar aan het eind van deze tweede ‘coronaweek’ toch even een paar woorden van onze kant. Allereerst willen we onze grote waardering uitspreken voor iedereen die zich nu volledig inzet voor de sierteelt. Onze medewerkers zetten alle extra stappen die nodig zijn. Onze aanvoerders bewegen goed mee om een goed aanbod overeind te houden voor onze kopers. En de bloemisten blijven bij Plantion inkopen, desnoods op afstand.

Wat nu klinkt als een goed lopend proces betekent in de praktijk dat we flink moeten sturen. Het belangrijkste is immers dat we de zaak draaiend houden. Daar doen we alles aan, in nauw overleg met ons bestuur, de Commissie van de Handel en het groothandelscentrum. Tijd voor rustig overleggen is er niet, het moet allemaal snel. De focus ligt op wat er echt moet gebeuren en elke dag worden er beslissingen genomen.

Soms gaan we daardoor in de communicatie wat kort door de bocht. De druk is groot en het gezamenlijke belang gaat op dit moment voor het individuele belang. Een vraag of een beslissing kan wat hard overkomen, maar is nooit persoonlijk bedoeld. Gelukkig merken we dat je daar in algemene zin begrip voor hebt.

Juist in deze lastige periode toont zich de waarde van de keten die we met zijn allen zo zorgvuldig hebben opgebouwd. We hebben elkaar nu harder nodig dan ooit. Voor jou als ondernemer kan het lastig zijn om verder te kijken dan het eigen bedrijf, want je vecht voor jouw bestaan. Toch roepen we iedereen op zuinig te zijn op wat we met elkaar hebben opgebouwd. Als we dat doen, zijn wij ervan overtuigd dat we er sterker uit zullen komen!

Peter Bakker en Guus van Logtestijn, directie Plantion

Schermen
Vandaag zijn na afloop van het veilen voor de tribunebanken schermen geplaatst.

Kwaliteit en Regelmaat
Voorlopig stoppen we met de indeling op basis van Kwaliteit en Regelmaat. We zien dat deze indeling onder andere door de huidige situatie moeilijk uitvoerbaar is. Aanvoerders zijn van goede wil, maar er zijn nu omstandigheden dat het niet uitvoerbaar is. Vandaar deze beslissing. Wij zullen jullie in een later stadium laten weten hoe we hier verder mee gaan. Onze aanvoerbegeleiders blijven loten tussen de rijen in de veilgroepen. Daarnaast houden wij ook mede door de huidige omstandigheden dagelijks mogelijke excessen in de gaten.

Aanbod maandag 30 maart
Het aanbod voor maandag 30 maart zal weer wat breder zijn dan afgelopen vrijdag bij de snijbloemen. Dit komt, wat we aan het einde van de afgelopen week al melden, doordat er weer wat meer producten komen uit Israël, Kenia en Ethiopië. Daarnaast zien we dat er steeds meer Nederlands assortiment bijkomt.
Voor de kamerplanten weinig verandering.
Bij de tuinplanten even wat voorzichtiger gezien de weersvoorspellingen.

KOA Helpdesk
Heb je vragen of problemen met KOA, bel dan naar de KOA Helpdesk, 0318-66 17 60.
Voor vragen of problemen met inkopen is de KOA helpdesk bereikbaar van 05.00 tot 10.00 uur. Voor vragen of ondersteuning bij de installatie of instellingen is de KOA Helpdesk bereikbaar van 10.00 tot 17.00 uur.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/kopen-op-afstand-koa/.
De KOA thuismodule kun je hier downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.

Initiatieven vanuit de sector
Donderdag 26 maart 2020 heeft het VBW onderstaand statement verstuurd:
VBW roept op tot juiste werking van de keten en respecteren positie bloemist
In alle hectiek van de afgelopen weken met de vele goede initiatieven, zijn er ook zaken die, onbedoeld, voor de korte en lange termijn minder goede effecten hebben. VBW roept daarom op tot herstel van de werking van de sierteeltketen en het respecteren van de posities. Lees verder 
Wij onderschrijven dit bericht volledig!
Kijk ook eens naar #mooiwatbloemistendoen

Vrijdag 27 maart 2020 is Bloemenbureau Holland gestart met de consumentencampagne #LETHOPEBLOOM 
De gevolgen van de coronacrisis zijn groot voor de sierteeltsector. Bloemenbureau Holland werkt hard aan een manier om bloemen onder de aandacht te houden bij de consument, op een positieve en gepaste wijze. Daarom start vandaag de consumentencampagne ‘Let hope bloom’. De campagne gaat lopen in Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en wordt via diverse (social) media aangejaagd voor een boost awareness bij de consument. Lees verder

Mijden werkvloer
Looproute
We verzoeken je vriendelijk na het veilen de werkvloer te mijden.
– Voor de route naar de verlaadhal kun je gebruik te maken van de balustrade.
– Voor de loadingdocks kun je via de balustrade lopen en dan bij het servicepunt rechtstreeks naar jouw bestemming lopen.
– Voor de boxen graag via de zijkanten van het gebouw direct naar jouw bestemming gaan.
Producten naar je auto gebracht
Geef jouw parkeerplaats door aan de medewerkers van het servicepunt zodat wij tijdens het veilen jouw bloemen en planten al grotendeels bij jouw auto kunnen brengen.

Door hier aan mee te werken maak je het voor onze collega’s ook mogelijk hun werk veilig uit te voeren. Bij voorbaat dank.

Blog in het weekend
Dit weekend zal er geen live blog verschijnen. Mochten er in de tussentijd ontwikkelingen zijn die om een blog vragen, zullen wij deze uiteraard verzenden.


UPDATE DONDERDAG 26 MAART 2020 

Allereest willen wij onze waardering uitspreken naar alle partijen die het tot nu toe mogelijk maken om de bloemen en planten van de kwekers bij de consument te krijgen.
Iedere dag bellen onze aanvoerbegeleiders en aanbodmanagers met de meeste aanvoerders om een zo compleet mogelijk assortiment te verkrijgen.

Onze bemiddelaars bij zowel bloemen als planten moeten partijen door onduidelijkheden in de markt regelmatig teleurstellen. Maar het gebeurt ook dat een bepaald land of regio weer wat ruimte biedt in de afzet van onze producten. Het is continu schakelen.

Aanbod vrijdag 27 maart
We zien bij de snijbloemen dat het assortiment weer wat breder wordt door een aantal importstromen de weer langzaam op gang komen.
Het blijft iedere keer tot op het laatste moment spannend om de producten op tijd in Ede te krijgen. Er staan morgen weer Fairtrade rozen en het aanbod zomerbloemen en rozen wordt weer wat breder.

Bij de kamer- en tuinplanten blijft het balanceren tussen vraag en aanbod. Ook hier doen we ons uiterste best om een zo breed en diep mogelijk aanbod neer te zetten.

Mijden werkvloer
Looproute
We verzoeken je vriendelijk na het veilen de werkvloer te mijden.
– Voor de route naar de verlaadhal kun je gebruik te maken van de balustrade.
– Voor de loadingdocks kun je via de balustrade lopen en dan bij het servicepunt rechtstreeks naar jouw bestemming lopen.
– Voor de boxen graag via de zijkanten van het gebouw direct naar jouw bestemming gaan.
Producten naar je auto gebracht
Geef jouw parkeerplaats door aan de medewerkers van het servicepunt zodat wij tijdens het veilen jouw bloemen en planten al grotendeels bij jouw auto kunnen brengen.

Door hier aan mee te werken maak je het voor onze collega’s ook mogelijk hun werk veilig uit te voeren. Bij voorbaat dank.

Schermen
Vrijdag 27 maart wordt na afloop van het veilen voor iedere tribunebank een scherm geplaatst.

Posters voor in winkels 
Vanuit het Ministerie is een poster opgesteld als communicatiemiddel naar de klant toe. Deze posters, zowel ‘maatregelen corona’ als ‘verantwoord winkelen’, kun je downloaden via het VBW en dien je zo snel mogelijk te printen en op te hangen bij de ingang van de winkel/achter de winkelruit (zichtbaar aan de buitenkant van de winkel).

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/kopen-op-afstand-koa/.
De KOA thuismodule kun je hier (let op dit is een wetransfer; geldig tot 31 maart 2020) downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.


UPDATE WOENSDAG 25 MAART 2020 

Aanbod donderdag 26 maart
Het is niet eenvoudig om voor donderdag het hele assortiment aanwezig te hebben.
Vooral importstromen komen onregelmatiger binnen. Morgen zullen we een aantal producten missen. Wel zal er een donderdagaanbod staan. Dit geldt voor alle productengroepen: snijbloemen, kamer- en tuinplanten .

Als het goed verloopt zijn er vanaf morgen weer Fairtrade rozen.

Rookruimte
Vanaf heden zijn er niet meer dan 10 mensen in de rookruimte toegestaan.
Hou ook hier 1,5 meter afstand van elkaar!

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/kopen-op-afstand-koa/.
De KOA thuismodule kun je hier (let op dit is een wetransfer; geldig tot 31 maart 2020) downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.


UPDATE DINSDAG 24 MAART 2020 

Gisterenavond heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Naar aanleiding van deze maatregelen heeft Plantion besloten de afmijnzaal tot nader order beschikbaar te houden. De eerder genomen maatregelen blijven van kracht.

Aanbod woensdag 25 maart
Om iedere dag tot een evenwichtig aanbod te komen is een grote uitdaging zeker in deze tijd. Vraag en aanbod zijn nog nooit zo gevoelig geweest.
We verwachten een normaal woensdagaanbod met een naar omstandigheden mooi assortiment.
Het wordt spannend ten aanzien van de aanvoer van AQ Roses. De vlucht is vertraagt en daardoor wordt het spannend of de rozen woensdagmorgen op tijd in Ede kunnen zijn.

Bij de kamer- en tuinplanten zal er voldoende aanvoer staan.

Mis je producten voor de klok. Geef dit door aan jouw contactpersoon maar kijk ook op  Plantion Digitale Marktplaats, daarnaast is het ook mogelijk producten te bestellen via ons Bemiddelingsbureau/Klantenservice.

Groothandelscentrum Plantion
Hierbij nogmaals de richtlijnen binnen Groothandelscentrum Plantion op een rij:
– Houd 1,5 meter afstand
– Geen handen schudden
– Indien mogelijk contactloos betalen

Afmijnzaal
Per tribunebankje mag één persoon plaatsnemen. Dit is aan de linkerzijde van het bankje.
Er wordt één fysieke klant per debiteur toegestaan.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/kopen-op-afstand-koa/.
De KOA thuismodule kun je hier (let op dit is een wetransfer; geldig tot 31 maart 2020) downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.


UPDATE MAANDAG 23 MAART 2020 

Aanbod dinsdag 24 maart
Voor morgen verwachten we een normale dinsdag aanvoer.
Er zullen wat verschillen in de aanvoer zijn, doordat verschillende Nederlandse aanvoerders wel producten zullen veilen. Daar tegenover staat dat een aantal aanvoerders uit Afrika en Israël maar beperkt op dinsdag zullen aanvoer. De reden hiervoor is dat er maar beperkt luchtvracht beschikbaar is.

Bij de kamer- en tuinplanten is en blijft het moeilijk om dit goed te sturen. Als iedereen een paar karren meer aanvoert komt er bij bepaalde productgroepen teveel. In goed overleg met jouw aanbodmanager of aanvoerbegeleider kunnen wij zo goed mogelijk aanbod en assortiment organiseren.

Bereikbaarheid keur- en veilteam
In verband met het werken in teams en daardoor ook werken vanaf thuis is het keur- en veilteam vanaf heden voor aanvoerders beter telefonisch bereikbaar. Heb je vragen dan kun je contact opnemen met jouw contactpersoon.

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/kopen-op-afstand-koa/.
De KOA thuismodule kun je hier (let op dit is een wetransfer; geldig tot 27 maart 2020) downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.

Hulplijn
Voor vragen en meldingen kun je contact met ons opnemen.
Telefoon: +31 (0) 318-66 17 00 (algemeen)
Telefoon: +31 (0) 318-66 17 70 (klantenservice)
De telefonistes zetten de vragen naar de juiste collega door. Indien nodig word je teruggebeld.
E-mail: marketing@plantion.nl


UPDATE ZONDAG 22 MAART 2020

KOOP INDIEN MOGELIJK OP AFSTAND!
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/kopen-op-afstand-koa/.
De KOA thuismodule kun je hier (let op dit is een wetransfer; geldig tot 27 maart 2020) downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.

Aanbod maandag 23 maart
Klok
Afgelopen dagen zijn onze aanvoerbegeleiders en aanbodmanagers druk bezig geweest om de aanvoer voor maandag te organiseren. Wat we vrijdag al aangaven is dat het een wankel evenwicht is waarop we moeten werken. Bij de snijbloemen zijn de Nederlandse producten in aantal en assortiment wat uitgebreid. De importstromen komen zolang het mogelijk is weer wat op gang. We krijgen zelfs de eerste Pioenrozen uit Israël voor de klok. Ook bij de kamer- en tuinplanten hebben we ons best gedaan om daar waar mogelijk de aantallen wat te verhogen.

Bemiddeling
Bij het bemiddelingsbureau hebben we sinds vrijdag een andere situatie. Een gedeelte van Duitsland neemt geen producten meer af en daardoor zijn afgelopen vrijdag verschillende orders gecanceld. Dit heeft bij de verschillende partijen de nodige impact. We zullen van dag tot dag bekijken wat de situatie is.

Groencentrum
Bij het groencentrum zien we dat prijsaanvragen en leveranties mogelijk langer kunnen duren dan normaal. Daarnaast hebben we bericht ontvangen uit Noord-Italië dat onder andere kruiden en overige planten voorlopig nog geleverd kunnen worden.

Afmijnzaal
Per tribunebankje mag één persoon plaatsemen. Dit is aan de linkerzijde van het bankje.

Hulplijn
Voor vragen en meldingen kun je contact met ons opnemen.
Telefoon: +31 (0) 318-66 17 00 (algemeen)
Telefoon: +31 (0) 318-66 17 70 (klantenservice)
De telefonistes zetten de vragen naar de juiste collega door. Indien nodig word je teruggebeld.
E-mail: marketing@plantion.nl

Schoonmaak en hygiëne
De schoonmaak binnen Plantion is aangescherpt. Contactdelen worden specifiek gereinigd en er is dagelijks een extra schoonmaakronde ingelast.

We merken dat de alcoholflesjes, op de toiletten, bestemd voor ontsmetting van de handen, verdwijnen. Dit is, kan en mag niet de bedoeling zijn.

De cateraar zal de hygiëne maatregelen opschalen. De uitgifte kar in de verlaadhal gaat vanaf morgen onder strikte voorwaarden weer open.


UPDATE VRIJDAG 20 MAART 2020

Van de voorzitter
We willen er samen uitkomen
Een onwerkelijke periode. Je denkt: dit kan alleen in een sciencefictionfilm waarin de wereld wordt geteisterd door een virus. Maar het is harde realiteit. We constateren dat alles plat ligt en dat onze sector net als veel andere keihard onderuitgaat. Stap voor stap beseffen we wat voor impact het heeft.

We hebben een product dat groeit en bloeit in een proces dat nooit stilstaat. Bedrijven die startklaar zijn voor het voorjaar, Pasen en Moederdag, kunnen geen kant op. Alles komt onder druk: liquiditeit, teeltplanning en organisatie van personeel. De schok is groot, de zorgen zijn nog groter.

In de tuinbouw zijn we bezig met ‘weerbaar telen’. Maar nu wordt er vooral een beroep gedaan op ‘weerbaar ondernemen’. We waren al met topsport bezig in onze sector, maar dit is buitencategorie. Als mens en ondernemer worden we zwaar op de proef gesteld. We moeten ervoor zorgen dat we fysiek en mentaal sterk blijven.

Plantion doet wat ze kan, in het belang van onze aanvoerders en kopers. Samenwerking is daarbij het sleutelwoord. Achter de schermen is de verbindende rol van Plantion ook goed te zien. Dagelijks voeren Peter Bakker en Guus van Logtestijn crisisoverleg met Hans Scholten namens klokkopers, Henk Buurman namens groothandelscentrum en ondergetekende namens bestuur en leden. We praten elkaar bij, delen zorgen en kijken naar mogelijkheden. Daarbij gaat het over alle afzetkanalen binnen Plantion.

Ook is er vanuit Plantion dagelijks contact met andere partijen in de sector. Royal FloraHolland vervult daarin namens de Nederlandse sierteeltsector (VBN) een belangrijke rol richting overheid om tot een passend ondersteuningspakket te komen. Niemand die weet hoe het precies verder gaat, maar we weten wel dat we er samen uit willen komen. Ik wens iedereen alle kracht toe die daarvoor nodig is.

René Willemsen, voorzitter Plantion

Hans Scholten, voorzitter Commissie van de Handel Plantion:
“De levering van bloemisten aan de zakelijke markt en horeca loopt sterk terug. Gelukkig komen consumenten nog wel in de winkel, want sfeer en gezelligheid in huis is nu nog belangrijker. Daarom is het belangrijk dat het assortiment ondanks alles toch aantrekkelijk blijft. Het is mooi om te zien hoe Plantion, aanvoerders en kopers hierover dagelijks met elkaar communiceren.”

Henk Buurman, voorzitter Groothandelscentrum Plantion:
“Natuurlijk hebben ook de ondernemers in het groothandelscentrum het zwaar. Gelukkig is het geen probleem om het assortiment bloemen en planten op peil te houden. De vraag is ook nog goed, vooral naar snijbloemen en buitenplanten. Wel moeten we afwachten of de bloemenwinkels en tuincentra open blijven. De neuzen staan bij ons dezelfde kant op. We moeten hier samen doorheen.”

PS. Heb je vragen of suggesties, neem dan contact op via marketing@plantion.nl.

Kopen op Afstand
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/kopen-op-afstand-koa/.
De KOA thuismodule kun je hier (let op dit is een wetransfer; geldig tot 27 maart 2020) downloaden. Er is een document opgesteld voor hulp bij het installeren van de Thuismodule.

Tuinbranche Nederland
Tuinbranche Nederland heeft in de nieuwsbrief van 19 maart 2020 de maatregelen voor in de winkel samengevat.

Blog zaterdag
Morgen zal er geen live blog verschijnen. Zondag kun je deze rond 16.00 uur weer verwachten. Mocht er in de tussentijd ontwikkelingen zijn die om een blog vragen, zullen wij deze uiteraard verzenden.


UPDATE DONDERDAG 19 MAART 2020

Aanbod vrijdag 20 maart 2020
Nederlandse aanvoerders zullen in nauw overleg met de aanvoerbegeleiders en -managers aangepast aan de marktsituatie producten aanvoeren.

Voor wat betreft de aanvoer voor vrijdag zien we dat we geen aanvoer krijgen van Marginpar. Dit is waarschijnlijk 1 veildag, want vanaf maandag zal er wel weer beperkt aangevoerd worden. AQ Roses stuurt vrijdag voorlopig de laatste Fairtrade rozen, maar gaan wel door met hun normale lijn van rozen. Daarnaast krijgen we wel wat producten uit Kenia en Israël zolang het mogelijk is.
Het aanbod kamerplanten wordt aangepast op de vraag.
Bij de tuinplanten zijn we samen met de aanvoerders aan het kijken naar de ruimte in de markt. We zien dat door de weersomstandigheden er nog voldoende vraag is en samen met de aanvoerders zijn we bezig om de aantallen te verhogen.

Zijn er producten die je zou willen aanvoeren of als koper mist, neem dan contact op met jouw contactpersoon binnen Plantion

Het groencentrum draait op volle toeren met een mooi assortiment. Tevens zijn er nu weer producten beschikbaar die schaars waren.
Bij het bemiddelingsbureau gaan de orders nog steeds door naar de landen waar naar toe dit mogelijk is. Hier is wel onduidelijkheid over wat er komen gaat.

We realiseren ons maar al te goed dat we balanceren op een wankel evenwicht. Te weinig geeft discussie maar te veel ook. Wij vragen u begrip voor  deze situatie.

Kopen op Afstand
Plantion heeft voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd. De handleiding, sneltoetsen en meer informatie hierover vind je op: https://www.plantion.nl/kopen-op-afstand-koa/.
De KOA thuismodule kun je hier (let op dit is een wetransfer; 1 week geldig) downloaden.

Vragen?
Alle kopers zijn, indien gewenst, automatisch lid van het VBW. Bekijk de vlog van het VBW en zij praten je bij over de maatregelen die zijn aangekondigd en wat dat voor bloemisten betekend.

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn meerdere regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken
Op de website van de Kamer van Koophandel is hier concrete informatie over te vinden.

Voorbeelden en hulp social media
Gebruik social media juist in deze tijd. Geef mensen ideeën hoe ze het met bloemen en planten gezellig kunnen maken.
Graag helpen wij je met het maken van berichten op social media. Zijn er vragen, stuur een bericht naar marketing@plantion.nl en dan kijken wij hoe we je het beste kunnen helpen.
We hebben alvast wat voorbeelden gemaakt die jullie kunnen gebruiken.


 

UPDATE WOENSDAG 18 MAART 2020

Aanbod 19 maart
We verwachten voor morgen een evenwichtig aanbod. Wel komt het assortiment onder druk te staan doordat een aantal importstromen stoppen.
Ten aanzien van de aanvoer van tuinplanten hebben we de kwekers daar waar mogelijk gevraagd wat meer aan te voeren vanwege de vraag door het open weer.

Deze week zijn Groothandels- en Groencentrum Plantion volgens de normale openingstijden geopend. Alleen Dillewijn Zwapak is dagelijks tot 12.00 uur geopend.

Bemiddeling bloemen en planten

Door de beperkingen in verschillende landen worden er orders gecanceld. Tevens geven de beperkingen veel onduidelijkheid.
De leveringen in onze thuismarkt en Duitsland lopen over het algemeen nog door.
We zien termijnorders verschuiven naar daghandel door de onzekerheid die boven de markt hangt.

Afzet via bloemist, tuincentra en markten
De afzet van bloemen en planten blijft ondanks alle moeilijke omstandigheden gestaag doorlopen op de binnenlandse markt. Bloemen en planten zijn bij uitstek producten waar we emotie mee uit kunnen drukken. Gelukkig weet de consument ons te vinden en hebben ze houvast aan een opkikker in de vorm van sierteeltproducten. Laten wij er met elkaar voor zorgen dat er een mooi assortiment in de winkel of op de markt staat, zodat we de consument deze positieve boost kunnen geven.
Samen staan we sterk.

Doordraai
Vanuit de consumenten komen vragen over wat er gebeurt met de doordraai.
Doordraai van producten houdt in dat er een overschot van bloemen en planten in de markt is.
Wanneer deze doorgedraaide producten in de markt gebracht worden blijft er in deze moeilijke tijd nog minder markt voor de groene wederverkoper over.
Dit is ook de reden dat Plantion de doorgedraaide producten vernietigt en niet uitdeelt.
Bekijk ook het het stuk van Rozenkwekerij van den Berg Roses uit Delfgauw uit het 8 uur NOS Journaal van 17 maart 2020.

Distributie
Hierbij het verzoek aan kopers om zoveel als mogelijk in kleine groepjes (< 4 personen) te wachten tot we klaar zijn met verdelen. Grotere groepen geeft druk bij onze distributiemedewerkers ten aanzien van hun gezondheid.


UPDATE DINSDAG 17 MAART 2020

Vanaf heden sturen we iedere werkdag rond 16.00 uur een update van de marktplaats Plantion met betrekking tot het coronavirus.
Indien blijkt dat dit vaker en/of ook in het weekend nodig is, versturen we vaker een nieuwsbrief.

Deze week zijn Groothandels- en Groencentrum Plantion volgens de normale openingstijden geopend.

Aanbod
Het ziet er naar uit dat de aanvoer vanuit Nederland redelijk stabiel blijft.

Bij de meeste aanvoerders vanuit het buitenland is dat helaas anders.
Het aanbod vanuit Afrika staat onder druk.
Vanuit Israël zijn nu nog groen en zomerbloemen aanwezig. Het aanbod zomerbloemen zal afnemen.

Helaas zal het assortiment verschralen. Zodra de markt weer wat stabiliseert en er weer geëxporteerd mag worden zal het assortiment weer toenemen.
Op dit moment is er bij Groothandelscentrum Plantion ook nog aanvullend aanbod aanwezig.
Samen met alle partijen binnen marktplaats Plantion zullen we ons best doen u van voldoende aanbod en assortiment te voorzien!

De wederverkoop van tuinbouwproducten in Nord Rhein Westfalen (Duitsland) wordt niet geraakt door de corona-maatregelen.


UPDATE MAANDAG 16 MAART 2020 (2)

Naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Rutte van hedenavond is er op dit moment geen aanleiding om de genomen maatregelen binnen Plantion aan te passen. Uiteraard blijft dit per uur spannend. Wederom wordt een appel gedaan op uw eigen verantwoordelijkheid.

Plantion heeft gestuurd op het aanbod. Er staat een evenwichtig aanbod, met een redelijk assortiment.
We realiseren ons dat bepaalde importproducten schaars gaan worden.


UPDATE MAANDAG 16 MAART 2020 (1)

Extra maatregelen t.o.v. laatste melding

 • Alle in- en externe afspraken komen tot en met 6 april 2020 te vervallen.
 • De MT-leden hebben hun aanwezigheid afgestemd en zullen tot en met 6 april 2020 om en om aanwezig zijn.
 • Medewerkers van Plantion werken waar mogelijk thuis. Ze zijn via telefoon en e-mail bereikbaar.
 • Headsets worden niet meer in bruikleen afgegeven. Deze kunnen bij de receptie worden aangeschaft (30,00 euro).

UPDATE ZONDAG 15 MAART 2020

Extra maatregelen t.o.v. laatste melding

 • Kinderen zijn niet welkom bij Plantion. Neem uw verantwoordelijkheid.
 • Catering is alleen mogelijk bij de uitgiftebalie in het restaurant.
  Houdt anderhalve meter afstand.
 • De handel van Fronita wordt niet op de klok verkocht. Wel in de box.

UPDATE VRIJDAG 13 MAART 2020

Kopers: maak gebruik van KOA

Inkopen KOA Plantion
Vanaf heden heeft Plantion voor alle klokkopers een inloglicentie voor Kopen op Afstand (KOA) gerealiseerd.
Wilt u hier gebruik van maken, dan kunt u de KOA software downloaden, via de mailing die u als Plantion klokkoper heeft ontvangen, of neem contact op met Patricia Willemsen.

Waar moet uw PC aan voldoen?
Processor : 1 GHz, 32-bits (x86) of 64-bits
Besturingssysteem: Microsoft Windows 10
(Lager dan Windows 10 kan geen support op worden gegeven)
Schermresolutie: 17 inch beeldscherm met minimale resolutie van 1280 * 768. (aanbevolen)
Toetsenbord: QWERTY (apart numeriek gedeelte op het toetsenbord wordt aanbevolen)

Voor een goede werking van KOA is het van belang, dat de netwerkverbinding met netwerkkabel tot stand wordt gebracht. Het gebruik van KOA over een draadloos netwerk (Wifi) afgeraden.

De afdeling ICT kan een goede werking van de KOA software niet garanderen als tijdens het gebruik van de KOA software er ook andere programma’s op de laptop of PC draaien.

Headsets
Om KOA te kunnen kopen is een goede headset vereist. Deze kunt u via Plantion aanschaffen. De kosten hiervoor bedragen € 50.00. Bij verdere vragen, neem contact op met Patricia Willemsen.

Logistieke afhandeling: ophalen van KOA gekochte handel
Gaat u gebruik maken van KOA, neem dan contact op met Patricia Willemsen om de logistieke afhandeling van uw KOA gekochte handel door te geven.

Download kopershandleiding KOA

Download document sneltoetsen KOA

Contact
Gebruikers ondersteuning +31 (0) 318 66 17 60
Logistieke ondersteuning +31 (0) 318 66 18 12

Patricia Willemsen +31 (0) 612 70 55 41
Plantion Receptie +31 (0) 318 66 17 00

 


UPDATE DONDERDAG 12 MAART 2020

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen voor het coronavirus dit bericht.

Hierbij geven wij u aan dat Plantion morgen veilt. Dit betreft een zakelijke inkoopactiviteit met een zelfde groep mensen.Uiteraard wijzen we een ieder op zijn eigen verantwoordelijkheid in deze.

Extra faciliteiten:

 • Vanaf heden hebben wij voor alle klanten een inloglicentie voor Kopen op Afstand gerealiseerd.
 • Alle kopers hebben hier per e-mail bericht over ontvangen.
 • Klokvoorverkoop is van 33% opengezet tot 50%.
 • Ook wijzen we u op de inkoopmogelijkheden via Plantion Digitale Marktplaats, https://shop.plantion.nl/.
 • Uiteraard is het ook mogelijk om producten te bestellen via uw contactpersoon van ons Bemiddelingsbureau/Klantenservice.

Wij verzoeken u om:

Indien u op afstand koopt gespreid uw producten af te halen.
Alleen in een tribunebankje (aan de linkerzijde) plaats te nemen.
Wij wijzen u erop dat:

Alleen actieve kopers in de afmijnzaal welkom zijn
Nogmaals de belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
– Was uw handen regelmatig
– Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
– Gebruik papieren zakdoekjes

We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten en zullen indien nodig verdere maatregelen nemen en u op de hoogte houden.

We volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Via deze website kan iedereen nieuws en informatie lezen voer het coronavirus: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19


UPDATE DINSDAG 10 MAART 2020

Hierbij informeren we u over de richtlijnen die Plantion volgt in het omgaan met het risico op besmetting met het coronavirus.

We volgen de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Via deze website kan iedereen nieuws en informatie lezen over het coronavirus: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19.

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:
• Was uw handen regelmatig
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
• Gebruik papieren zakdoekjes
• Geen handen schudden

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Ga op de tribune waar mogelijk alleen zitten.

Voelt u zich niet goed, neem uw verantwoordelijkheid en blijf thuis en neem contact op met uw contactpersoon binnen Plantion voor mogelijke ondersteuning bij inkoop.

We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus in de gaten en zullen indien nodig verdere maatregelen nemen.

DOWNLOAD MAATREGELEN CORONA