Over onsNieuwsLaat een influencer jouw winkel promoten
30 november 2021

Laat een influencer jouw winkel promoten

Auteur: Jill Hulzinga, medewerker Marketing & Communicatie.

Collectief, met alle inkopers van Plantion samen, kunnen we ervoor zorgen dat bloemen weer standaard op tafel komen te staan bij jonge consumenten. Jonge consumenten (18-34 jaar) worden grotendeels online beïnvloed. Zij kijken dagelijks op sociale media, zoals Facebook en Instagram. Hier zien zij producten en merken voorbij komen, waardoor ze worden getriggerd deze producten sneller aan te schaffen dan producten die ze niet voorbij zien komen.

Bijvoorbeeld: je moet een cadeau kopen voor je vriendin die bijna jarig is. Wanneer je heel vaak die chocolade voorbij ziet komen, ben je eerder geneigd om chocolade te gaan halen, dan om voor een bos bloemen te gaan.

Met het platform Taste the Green verbindt Plantion haar inkopers met influencers. Influencers zijn personen op bijvoorbeeld Instagram, met veel volgers en zij inspireren hen met prachtige foto’s en leuke tips voor het interieur. Inmiddels werken er al meer dan 25 bloemisten samen met influencers.

Hoe dit werkt?

De inkoper meldt zich aan voor Taste the Green (initiatief van Plantion) via info@tastethegreen.nl en geeft daarbij aan hoe vaak zij willen samenwerken met een influencers. Plantion gaat met die informatie op zoek naar een influencer in hun regio. Deze influencer komt langs in de winkel voor een boeket of plant die kosteloos wordt aangeboden door de inkoper van Plantion. Het boeket of deze plant wordt gefotografeerd in het huis van de influencer, hier schrijft de influencer een blog over op Taste the Green en deelt ze vaak ook via Instagram.

Om onze inkopers hiervoor te stimuleren biedt Plantion ze gratis advertenties voor hun winkel op Facebook en Instagram. Deze advertenties worden getoond bij consumenten die wonen in een straal van 7 km vanaf hun winkel. Hoe actiever de inkoper van Plantion is op Taste the Green, hoe meer advertenties ze ontvangen. Voor meer informatie hierover kunt u als inkoper contact opnemen via info@tastethegreen.nl.

Met Taste the Green willen we onze inkopers ontzorgen, zodat zij alle tijd hebben om te focussen op hun passie: werken met bloemen en/of planten en tegelijkertijd ook reclame krijgen voor hun prachtige creaties.

Meer informatie over Taste the Green: www.plantion.nl/tastethegreen.