Over onsNieuwsBloemen voor Moederdag
24 april 2021

Bloemen voor Moederdag

Auteur: Marja Veenstra, eigenaresse Theater van de Bloem.

Moederdag. En dan in de bloemen werken. Al 40 jaar lang ben ik bezig met bloemen. We begonnen met een kraampje, later een omgebouwde caravan en nog later de winkel van 100 vierkante meter. 25 jaar lang hebben we hier gewerkt, voordat we besloten een pand te kopen op het industrieterrein van Heteren en een zaak in Wageningen erbij te doen. De zaak in Wageningen, met klanten en bedrijven uit Heteren, was een goede keus. Het pand in Heteren hebben we toen verkocht.

Toen we begonnen heette de winkel ‘Bloemen van Marja’. Onze kinderen zijn met de winkel meegegroeid. Vijf prachtige kinderen hebben we gekregen. In de tijd dat we begonnen hadden we alleen onze dochter, de jongens zijn hierna geboren. Ik stond altijd tot aan de laatste dag van de bevalling nog in de winkel. Er stond een box in de winkel voor de kinderen. Later heb ik mijn zus in huis genomen voor hele dagen, zo kon ik mijn werk blijven doen.

Thuis stond er altijd een emmer bloemen, er moest altijd wel wat gemaakt worden. Mijn oudste dochter is erg creatief, zij werkte in het begin ook mee. Toen zij van de vakschool af was, heeft ze heel wat jaren bij ons gestaan. Daarna is zij voor zichzelf begonnen, maar daar moest ze na een paar jaar mee stoppen. Nu werkt ze weer bij ons, maar we hebben wel de naam van haar zaak overgenomen: Theater van de Bloem. Dit vonden wij een hele mooie naam en de winkel doet haar naam ook eer aan. We hebben de meest uitbundige boeketten die je maar kunt verzinnen. We vullen elkaar goed aan, ik ben zakelijk en zij is creatief. Alles moet mooi zijn, maar daar hangt wel een prijskaartje aan.

Onze kleindochter werkt tegenwoordig ook mee op zaterdagen. Het is fijn met je dochter te werken. Wij kunnen alles tegen elkaar zeggen. Onze oudste zoon heeft de winkel samen met mij. Hij doet de inkoop en bezorging. Onze jongste zoon heeft een eigen planten zaak. De andere zonen geven les in Natuur- en Scheikunde. Iedereen doet dus iets in de natuur. Alleen mijn man niet, die zit in de bouw, want je kan niet twee kapiteins op een schip hebben. Hij wordt gek dat wij het altijd over de zaak hebben, maar wij kunnen niet anders.

Ook hebben wij drie schoondochters en negen prachtige kleinkinderen. Ik breng hen het liefst mijn liefde voor natuur en passie voor bloemen over.

 

 

Foto Credit: JustChrys