fbpx

Maatschappelijk verantwoord
ondernemen

MVO

Als coöperatief bedrijf, actief in een sector met ‘levende producten’, heeft Plantion veel oog voor mens en milieu. We streven, zoals dat zo mooi heet, naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering.

Ons nieuwe gebouw in Ede verbruikt extreem weinig gas en stoot een minimale hoeveelheid CO2 uit. Bedrijfswagens die aan de normen voor dieseluitstoot voldoen, geven we graag toestemming om onze verlaadhal binnen te rijden. En voor het verpakken van de bloemen en planten gebruiken we alleen materiaal dat afbreekbaar of herbruikbaar is.

MVO is niet alleen milieu maar ook mens. Klanten, kwekers en medewerkers zijn bij Plantion geen nummer maar hebben een naam en een gezicht. Onze mensen, maar ook stagiairs en afstudeerders, krijgen ruimte zich te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen. Een professionele en vriendelijke klantbenadering zit in onze genen!

Elektrisch oplaadpunt

Begin 2015 is er bij de hoofdingang van Plantion een oplaadpunt voor elektrische auto’s geïnstalleerd. Wij willen hiermee graag tegemoet komen aan de wensen van onze klanten. Immers, steeds meer mensen rijden een elektrische auto.
We zijn positief verrast door de toenemende vraag naar oplaadpunten en momenteel zijn er daarom vier oplaadpunten beschikbaar bij de hoofdingang.

Zonnepanelen – 1.000.000 kWh aan Zonne-energie!

In 2016 zijn 18.500 zonnepanelen op de sheddaken van Plantion geplaatst, hiermee wordt een vermogen van 950 kWp opgewekt.
Dit is voldoende om 25% van het totale jaarlijkse elektriciteitsverbruik van Plantion te laten genereren door middel van zonne-energie. Naast dat dit een klein economisch voordeel oplevert, geeft dit een enorme verbetering ten aanzien van de CO2 uitstoot. De hoeveelheid CO2 uitstoot zal per jaar met 325 ton afnemen, de totale CO2-reductie over twintig jaar zal ruim 17.000 ton zijn.

Het gaat om een van de grotere dakgebonden zonnepanelenprojecten in Nederland tot nu toe. Naast gebruik voor het eigen gebouw, zal ook een beperkte hoeveelheid stroom worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Voor de exploitatie maken Plantion en Rooftop Energy gebruik van subsidie uit de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+).

Met de plaatsing van de zonnepanelen komt Plantion weer een stapje dichter bij het bereiken van haar doel CO2 neutraal opereren.

Meer informatie over het zonnepanelen project kunt u hier vinden.

Opbrengst zonnepanelen Plantion
Plantion beschikt over 18.500 zonnepanelen op haar dak. Benieuwd wat de opbrengst van deze panelen is? Wanneer u op onderstaande link klikt ziet u de opbrengst van de afgelopen maand en de jaaropbrengst.

Augustus 2019
Juli 2019
Juni 2019
Mei 2019

Jaaropbrengst 2019 (januari-augustus)

Wanneer u van een andere periode de opbrengsten zou willen zien of indien er vragen zijn, dan kunt u een e-mail sturen naar marketing@plantion.nl

Meer informatie over de zonnepanelen van Plantion vind je hier.

Nilfisk Groen

Voor het vegen en schrobben van de 20.000 m2 grote veilinghal heeft Plantion gekozen voor de Nilfisk batterij-aangedreven combinatiemachine, de CS 7000B.

Deze machine, die compact is in omvang maar groots in prestaties, is zeer efficiënt en veegt en schrobt in dezelfde arbeidsgang. Door het toepassen van hardere schrobborstels krijgt de machine zelfs de meest hardnekkige vlekken weg. Fijn is ook de mogelijkheid dat de machine buiten voor alleen vegen gebruikt kan worden. Multifunctioneel dus.

Voor Plantion was de doorslaggevende factor vooral de stille en milieuvriendelijke batterij-aangedreven motor. Ten opzichte van de huidige lpg aangedreven machine, die vrij veel lawaai produceert, een enorme verbetering.

Een win-win situatie voor personeel en milieu!

Duurzame verlichting in de koelcellen

Alle TL verlichting (58W) in de koelcellen is omgezet naar LED verlichting (27W).
Naast het voordeel in energieverbruik gaat LED verlichting ook veel langer mee: 8.000 branduren met TL verlichting tegenover 50.000 branduren met LED.

Lumeco biedt werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zo ondernemen we samen met oog voor mens en milieu!

CO2 neutraal post versturen

Sinds 2010 verzendt Plantion haar post via Postnl CO2 neutraal.
Hierbij het daarbijbehorende certificaat.

Meer informatie over groene post vindt u hier

Mijn Plantion

Post aan relaties en medewerkers vindt zo veel mogelijk plaats via Mijn Plantion (intranet van Plantion) of via e-mail. Via opvraag zijn de documenten verkrijgbaar via internet.

 

Fairtrade

Plantion biedt diverse Fairtrade producten aan via de klok en de Plantion Digitale Marktplaats. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Plantion is de enige veiling waar Fairtrade producten worden verhandeld.

Wat is Fairtrade?

Ellis van Verseveld

Manager Marketing & Communicatie
(+31) 0318 - 661871
ellisvanverseveld@plantion.nl

Ellis van Verseveld

(+31) 0318 - 661871
ellisvanverseveld@plantion.nl