Klok

Verbindend in bloemen en planten – De klok is de ziel van Plantion. In de afmijnzaal in Ede worden vanaf 06.00 uur partijen bloemen, kamer- en tuinplanten op drie klokken geveild. Zodra de prijs u bevalt, drukt u op de knop en koopt u de betreffende partij. De prijsvorming vindt plaats zoals op elke andere veiling: bij veel vraag zijn de prijzen hoog en als er weinig vraag is, zijn de prijzen laag. 

 

Aantrekkelijk aanbod

In samenspraak met haar kwekers zorgt Plantion elke veildag voor een breed en aantrekkelijk aanbod in voldoende aantallen. Dit voorkomt al te grote schommelingen in de prijsvorming. Over een langere periode gerekend, betaalt u gemiddeld een aantrekkelijke prijs voor topkwaliteit bloemen en planten waarmee u uw klanten blijft verrassen.

Duurzaamheid

Plantion draagt bij aan een mens- en milieuvriendelijke productieketen. Ede is bijvoorbeeld de enige locatie ter wereld waar een assortiment Fairtrade bloemen en planten wordt geveild en online te koop is. Voor alle producten die via Plantion worden verhandeld, geldt dat ze milieuvriendelijk geteeld zijn. Op de klokken worden duurzaamheidslabels of -keurmerken getoond, waardoor u deze producten eenvoudig kunt selecteren. Zo helpen we u te voldoen te voldoen aan de eisen van het keurmerk Duurzame Bloemist.

Ook op afstand

Klokkopers komen graag naar de afmijnzaal van Plantion in Ede, omdat ze de aangeboden bloemen en planten willen ruiken, voelen en zien en inspiratie op willen doen. Maar op dagen dat dit niet lukt,  kunt u ook gebruik maken van Kopen Op Afstand (KOA). Op Plantion Digitale Marktplaats kunt u voorafgaand het actuele klokaanbod bekijken en eventueel een gedeelte daarvan al bestellen via Klok Voorverkoop.

Wilt u kopen op de klok van Plantion? Maak dan een afspraak met een van onze relatiebeheerders.

Foto van Patricia Willemsen
Patricia Willemsen
Relatiebeheerder
Foto van Verena Nimtz
Verena Nimtz
Relatiebeheerder

Hoe ziet een veildag eruit?

01

Informatie van aanvoerders komt binnen via de elektronische aanvoerbrief.

Lees meer
02

Aanvoerders of vervoerders brengen de producten naar de veiling in Ede.

Lees meer
03

De producten worden gefotografeerd in een van de fotostraten bij Plantion, de foto’s worden getoond in de faciliteiten voor ‘kopen op afstand’.

Lees meer
04

Logistiek medewerkers zetten de karren met producten klaar voor het veilen.

Lees meer
05

U bekijkt en beoordeelt het actuele aanbod fysiek of via Plantion Digitale Marktplaats.

Lees meer
06

Met gemiddeld 250 kopers neemt u plaats op de tribune in de grote afmijnzaal.

Lees meer
07

Om 06.00 uur start het veilen volgens het afmijnsysteem op drie klokken.

Lees meer
08

Distributiemedewerkers brengen uw aankopen bij uw vervoermiddel.

Lees meer
09

U keert met uw producten terug naar uw winkel en u ontvangt een factuur voor uw aankopen.

Lees meer

Herkeur

Verbindend in kwaliteit – Hoewel we met onze aanvoerders zorgvuldig toezien op de kwaliteit van partijen bloemen en planten kan er altijd een keer iets misgaan. Uiteraard kunt u dan bij ons aankloppen. Aangezien het om levende producten gaat, vragen we u om op de dag van aankoop zelf te reclameren, vóórdat de betreffende bloemen of planten de veiling hebben verlaten.

In bijzondere situaties kan hiervan worden afgeweken, onder twee voorwaarden. Ten eerste levert u het herkeurformulier aan op de dag van aankoop. Daarnaast biedt u de betreffende producten uiterlijk de volgende veildag 06.00 uur aan bij een van de keurmeesters.

Commissie van de Handel

Uw belangen als koper worden behartigd door de Commissie van de Handel Plantion. De commissie bestaat uit zeven personen en vergadert vijf keer per jaar met de directie en het bestuur van Plantion.

De commissie heeft een signalerende functie en volgt ontwikkelingen in en rondom de marktplaats op de voet. Samen met Plantion organiseert de commissie enkele keren per jaar excursies naar kwekers. Jaarlijks is er ook een gezellige bijeenkomst voor alle kopers van Plantion.

Als Commissie van de Handel staan we open voor uw vragen, opmerkingen en suggesties. De commissie bestaat uit Hans Scholten (voorzitter), Hans Lamers, Diana Destanli, Geb Labberton, Kees Jungerius, Joost Weijtens, Chris Derksen. Spreek ons gerust aan!

Heeft u vragen over de veilingklok? Neem dan contact met ons op.

Foto van Eva Asijee
Eva Asijee
Hoofd Klokverkoop

Eva Asijee

Hoofd Klokverkoop