Over onsNieuwsVoorzitter met een missie
16 december 2022

Voorzitter met een missie

Groothandelscentrum Plantion heeft een nieuwe voorzitter, Paul Goedegebuure. Achter de schermen vervulde hij al een aantal taken, op 1 september nam hij officieel het stokje over van Henk Buurman. Hij heeft een duidelijke missie: “Samen met Plantion er één inkoopcentrum van maken.”

De missie van Paul lijkt een grote uitdaging, want van oudsher knokken een veiling en een groothandelscentrum deels om dezelfde klanten. Maar hij loopt er niet voor weg, hij gelooft erin en gaat ervoor. Het zaadje is in zijn jeugd geplant: “Ik ben dyslectisch en had het moeilijk op school. Gelukkig was er één leraar die het voor me opnam. Hij heeft me geleerd om van iets negatiefs iets positiefs te maken. Die instelling heb ik nog steeds.”

Geweldig team

Paul groeide op in Bunnik, in een drukke winkelstraat boven een van de bloemenwinkels van zijn ouders. Leuk vond hij het daar niet, want thuis spelen met vriendjes was bijna onmogelijk. Onbewust deed het wel iets met hem. Na zijn middenstandsdiploma te hebben behaald, ging hij in het bloemenbedrijf van zijn ouders aan de slag. Daarna werkte hij bij een bloemengrossier in Rijnsburg en later Vleuten, waar hij Jaco de Mooij leerde kennen. “We hadden een geweldig team, alle klanten deden graag zaken met ons.”

Goedegebuure & De Mooij

Nadat Paul bij de grossier was vertrokken, kwam Van Dijk & zonen te koop en nam hij die zaak over. Twee jaar later kwam Jaco erbij en werd hij mede-eigenaar. Sinds de verhuizing van Vleuten naar Ede in 2010 draagt het bedrijf hun eigen naam: Goedegebuure & De Mooij. Inmiddels geven ze leiding aan een kleine 25 medewerkers, bij een tweede vestiging in Tilburg werken nog eens vijf mensen.

Veel geduld

Gevormd door de levenslessen in zijn jeugd en door zijn werkervaring leidt Paul het bedrijf op zijn eigen manier. “Bij ons is een medewerker een persoon, geen voetveeg. We communiceren hier normaal met elkaar en als overwerken structureel wordt, doen we daar wat aan.” Zoals iemand het voor de jonge Paul opnam, heeft hij zelf ook oog voor medewerkers die niet aan het perfecte plaatje voldoen. “Als iemand zijn best doet en het werk leuk vindt, heb ik veel geduld en probeer ik te helpen. Dat maakt het ook mooi voor mij.”

Overleven

Zijn doorzettingsvermogen en compassie kan het groothandelscentrum goed gebruiken, in deze zware tijden. Paul: “Momenteel is het een kwestie van overleven. Zowel bij kwekers als bij bloemisten en tuincentra zijn de problemen levensgroot. Is er straks nog wel handel? En wat gaat de consument doen als de prijzen blijven stijgen? Het komende half jaar wordt cruciaal voor de hele branche en ook voor ons.”

Luisteren

Als nieuwe voorzitter van het groothandelscentrum heeft Paul Goedegebuure een duidelijk doel voor ogen: een goede voorzitter zijn en samen met Plantion er één inkoopcentrum van maken. “Ik zie het zo: we willen allebei dat klanten in één keer klaar zijn en tevreden naar huis rijden. Dan kun je beter naar elkaar luisteren en kijken wat je samen kunt doen. Soms moet je misschien accepteren om drie klanten te verliezen, als je als marktplaats zes klanten wint. Als het lukt om van Plantion de beste one-stop-shopping locatie te maken, winnen we allemaal.”